OBSERVERA. Denna artikel publicerades som ett aprilskämt den 1:a april. Rättelse och en kommentar om Medborgerlig Samlings miljöpolitik och MP återfinns i denna artikel.

NYHETER. Miljöpartiet har som bekant kämpat i motvind i opinionen en längre tid och man har på kort tid tappat hälften av sina medlemmar. För att föregripa ett dåligt valresultat har man inlett ett förändringsarbete som syftar till att vända den negativa trenden. Man har därför till slut kommit fram till att anamma ett evidensbaserat angreppssätt och har börjat snegla på andra partiers politik. Särskilt i Medborgerlig Samlings miljöpolitiska program har man då funnit intressanta infallsvinklar att titta närmare på.

”Vi måste helt enkelt vända på varenda sten och våga se bortom symbolisk plakatpolitik”, rapporterar en miljöpartistisk valstrateg som vill vara anonym.

Medborgerlig Samlings partiledare Ilan Sadé förnekar bestämt att partierna avser att valsamverka men finner det intressant att MP är beredd att ompröva sin politik: ”även om det sker i elfte timmen” och fortsätter ”Ej att förgäta är ju trots allt att Miljöpartiet har liberala rötter, partiets grundare Per Gahrton satt faktiskt som riksdagsledamot för Folkpartiet fram till 1979 och man hade länge en klart mer liberal prägel innan man kapades genom entrism från vänstern. Därtill kommer att omsorgen om miljön till en början ansågs vara ett konservativt tankegods. Den klassiskt konservativa idén om förvaltarskap förkroppsligar ett system- och kretsloppstänkande som nu har börjat återuppfinnas under parollen hållbarhet.”

Men målet för Medborgerlig Samling är ju trots allt att få så stort genomslag för vår politik som möjligt och MED är därför beredda att samtala med samtliga demokratiskt valda partier och samarbeta i de frågor som det råder samsyn. De båda partiernas miljöpolitiska arbetsgrupper har därför möts i skymundan i en konferenslokal på Malmskillnadsgatan i Stockholm för att se om det inte går att få rätsida på Miljöpartiets politik. Det börjar redan ge resultat:

”Att fjärde generationens kärnkraft har möjlighet att bli både mycket säkrare, billigare och att man även kan komma att använda upp vårt gamla uttjänta kärnavfall, hade vi i Miljöpartiet inte tänkt på förut” säger Miljöpartiets miljöpolitiska talesperson, Stina Bergström.

”Förändringsarbete kan vara både tidskrävande och mentalt jobbigt. Vi emotser en process som kan komma att dra ut på tiden och det är inte säkert att MP hinner lägga om sin politik till valet i höst. Vi har därför satt en deadline till den 1:a april 2019, det får helt enkelt ta den tid det tar.”, låter Medborgerlig Samlings miljöpolitiska talesperson, Christoffer Lernö, meddela i en skriftlig kommentar.

13 reaktioner till “Medborgerlig Samling påverkar Miljöpartiet

  1. Om MED inte är villigt att ta tillvara de intressenter som använder bil i Stockholm och jiddrar om avgaser när vedeldande MP på Söder tillsammans med kryssningsfartyg från helskumma rederier och kolkraftverken i Danmark som släpper ner sin skit över sydsverige och uppmuntrar MINST dubbelt så mycket avgaser från transporter än nödvändigt pga ruttet trafikuh o -planering kommer ni inte ens komma in i Stadshuset dit det är öppen dörr när diktatorn Hellde´n härjar fritt precis som Hitler med 15% då i valet i ryggen. MEN vad i xxxx gör de övriga med Joakim Larsson i spetsen ? Jo lägger sig platt för diktator Hellde´n ! 85% röstade inte på MP, kan inte vara svårt att ta 10% bara i första skedet genom att backa upp bilägarna ! Börja med att lova tillbaka p-fritt utom 9-17 så har ni MINST 10% som i en ask, lova sedan att p-lappar skall delas ut frikostigt till de som bryter mot stoppförbud med varningsblinkers som p-tillstånd och generösare regler vid avgiftsöverträdelser så har ni 10 %
   till. Om dessutom cyklisterna åläggs att ta hänsyn till fotgängare, barnvagnar och annat mot vite och en hastighetsgräns på 30 km kanske ni vinner i Stadshuset !

   Gillad av 1 person

 1. Uppfattar jag det korrekt att MED för samtal med MP? Samarbeten med andra partier bör ske efter val, inte före. Sannolikheten att MP stjäl idéer från MED och torgför dem som sina egna är överhängande. MP behöver krascha i kaklet ordentligt som konsekvens av sin verklighetsfrånvända politik. Därefter kan kanske enskilda skärvor formas till något nytt.

  MP och allt de står för borde ses som motpol till MED inför valet. Fortsätter utvecklingen för MP och C finns en god chans att de styrande talangerna i respektive parti faller efter valet. Först då kan nyorientering göras.

  Gillad av 1 person

  1. Tror tyvärr inte det är ett skämt…. Finns snart inga MP eller FP att tala med kvar bara. Är självmord att ens beblanda sig med MP, vill ni ha Romsons bottenfärg i ansiktet ?

   Gilla

 2. Jag hoppas verkligen att det är ett aprilskämt. Annars kan glömma att jag kommer att rösta på MED.

  Gilla

 3. Jag gick faktiskt på den där och höll på att självantända över denna, till synes, självdestruktivitet. Tveksamt om det var ett begåvat aprilskämt eller om jag bara inte har återhämtat mig ännu? 😉
  /Johan

  Gilla

 4. Att flera luras att brusa upp för ett skämt den första April, beror troligen på att det förekommit så många vansinniga utspel från identitetspolitiska galenpannor de senaste 5-6 åren, så hela svenska politiken har blivit ett April-skämt.

  Gilla

 5. Jag är lätt tveksam till att det är ETT SKÄMT däremot är det SKÄMT att ens beblanda sig med MP eller FP, f´låt Liiiiiiberalerna de som blivit för fiiiina för folket sedan partipolitrukerna tillsammans med nm döpte om Gärdet i Stockholm till nya Östermalm. Lyssna bara på vad den synnerligen elitistiska Cecilia Malmström predikar. Jag har inte förlikat mig med att jag och huvuddelen av befolkningen skall underkastas HENNES beslut. Predikar för ett införande av engelsmännens ”Civil servant”-begrepp, där politrukerna tjänar folket och där inte folket är politrukernas tjänare. Glad påsk är det idag också dock inte före gårdagens…..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s