Stort TACK till alla som röstade på Medborgerlig Samling i något, några eller alla valen. Slutligt resultat återstår att se, men det står klart att vi går framåt över lag och kommer in i ett antal nya kommuner – ännu oklart exakt hur många. Och vi mer än fördubblades i de två kommuner där vi redan hade mandat och ställde upp på nytt.

En ny folkrörelse föddes under valnatten.

Det gick inte hela vägen in i alla beslutande församlingar där vi ställde upp och där vi hade kandidater och andra aktiva medlemmar som slet och gjorde underverk med små medel. Jag vill rikta ett särskilt tack till just dessa personer, som har dragit ett så stort lass för att folkrörelsen skulle bli verklighet – och blev verklighet – under den gångna natten. Att hantera en vinst är sällan en konst. Att däremot hantera en förlust är att visa karaktär och visa vad man är gjord av. Även om det inte gick hela vägen i de valen, har dessa medlemmar lagt en grund för desto större framgångar i kommande val. Det är något av det finaste och mest uppoffrande man kan göra! Vilken kämpaglöd. Vilket ansvarstagande. Vi fortsätter att bygga långsiktigt – tillsammans!

Jag vill också uppmana alla andra som nu har uppmärksammat oss och gett oss förtroende, eller för den delen övervägde oss i valet, att gå med som medlemmar för att bidra i det fortsatta bygget. Ni behövs. Bara som stor medlemsorganisation kan vi fortsätta mot nya mål.

Trots att en del av målen och önskningarna inte uppfylldes under valnatten, var framförallt glädje, gemenskap och optimism inför framtiden någonting som präglade den stora valvaka som jag bevistade i Stockholm.

Att växa med bibehållen beständighet och kvalitet tar sin tid. Men till slut går kraften inte att stoppa.

Ilan SadéIlan Sadé
Partiledare

3 reaktioner till “Valrörelsen 2026 inledd – Sverige kan bättre än så här

  1. Det vi ska ta fasta på är att MED växer tack vare tusentals medlemmars engagemang och det är en SEGER. Vi har en lång uppförsbacke framför oss men varje steg för oss närmare målet.
    Lösningen på Sveriges många självförvållade problem finns att hämta i MEDs partiprogram och den insikten ger oss energi till vidare arbete. Med tiden kommer allt fler medborgare att inse MEDs betydelse i svensk politik och ge det sin röst. Så mitt i all dagsaktuell problematik kan vi vara säkra på att MED har en ljus framtid. Alltså fram med champagnen och höj glasen!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s