Två veckor senare – öppet brev till samtliga riksdagsledamöter

Bäste ledamot av Sveriges riksdag

För drygt två veckor sedan (16/1) skrev jag ett brev till dig och dina riksdagskollegor, där jag erinrade om de brister som finns i den svenska folkbokföringen och det omfattande fusk som drabbar välfärdssystemen till följd av dessa brister. Jag redogjorde också för förslaget från Medborgerlig Samling att snarast genomföra en ny biometrisk folkräkning.

Mitt brev avslutades med en uppmaning till var och en av er i Sveriges riksdag att ta ställning till om ni stödjer eller motsätter er detta förslag. Jag bad om en återkoppling inom 14 dagar, så att jag och Sveriges medborgare kunde få ett tydligt besked var respektive ledamot och parti står i denna fråga.

Det är glädjande att många stödjer förslaget om en förnyad folkräkning. Jag vill rikta ett tack till Ebba Busch som igår meddelade att KD kommer att lägga ett utskottsförslag i frågan. Tack också till Sverigedemokraternas Oscar Sjöstedt och Eric Westroth, som skrev en stödjande debattartikel i ämnet (SvD 17/1). Mikael Strandman (sd) meddelade att han skulle interpellera i näraliggande frågor den 28/1. Ett par moderata ledamöter har också uttryckt intresse och Boriana Åberg (m) från Skåne har meddelat att hon stödjer förslaget. Vad M:s ledning anser i frågan är dock oklart.

I övrigt har det bara kommit ett par sinsemellan snarlika kommentarer från ledamöter från Centerpartiet och Vänsterpartiet, vilka ifrågasätter att åtgärden skulle vara nödvändig. Kontentan av dessa svar är att folkräkning inte anses behövas, men att det minsann är viktigt med en korrekt folkbokföring. Det ena syftar dock till att uppnå det andra. Något förslag på hur man annars ska gå till väga har inte redovisats.

Från Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Liberalerna har jag inte mottagit ett enda svar. Jag tolkar det som att dessa partier motsätter sig en identitetssäkrad folkräkning. Om detta är en missuppfattning välkomnar jag ett förtydligande från någon av partiernas företrädare.

Jag vill rikta ett tack till dem av er som har svarat på brevet. Medborgerlig Samling kommer att fortsätta att driva frågan om en folkräkning med säkring av personernas identitet. Vi välkomnar ett samarbete med alla politiker och organisationer som delar vår ståndpunkt. Att inte osäkerheten och fusket i mångmiljardklassen har föranlett några verkningsfulla åtgärder tidigare är visserligen upprörande, men bättre sent än aldrig. Vi har inte råd att vänta.

Malmö 2020-01-31

Ilan Sadé
Partiordförande för Medborgerlig Samling

En reaktion till “Två veckor senare – öppet brev till samtliga riksdagsledamöter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s