Uttalande med anledning av regeringskrisen

De etablerade politiska partierna har i dag visat sig oförmögna att leda landet och ta ansvar. Detta är ett uttryck för en djup demokratisk kris och krisen var dessvärre helt förutsägbar. Men framförallt är det den svenska borgerlighetens kris.

M och KD har tydligen intalat sig själva att man inte måste förhandla och inte heller måste säkra stöd för sin budget. Men C och L tar ändå förstapriset i kategorin ansvarsflykt. Likt två barn i trotsåldern säger de nej till allt som inte stämmer överens med deras egen fantiserade verklighet. De vet vad de INTE vill ha, men verkar ha antingen dimmiga eller helt orealistiska uppfattningar om vad de VILL ha. Jag antar att de flesta som har eller har haft barn i treårsåldern känner igen allt.

De etablerade partiernas beteende säger någonting viktigt och bekymmersamt om den politiska kulturen i Sverige. Vi har fått en kultur som kännetecknas av att var och en tvår sina händer; där ord som ”tolerera”, ”släppa fram” och ”inte fälla” är viktigare än ”stödja”, ”förhandla” och ”bygga koalitioner”. Denna ansvarsflyktskultur måste brytas.

Om dagens riksdagspartier är oförmögna att leda landet bör de bytas ut. Medborgerlig Samling samlar kraft och står redo inför vår uppgift i svensk politik. Dagens övningar är ett kvitto på behovet av förändring och förnyelse.

Ilan Sadé

Partiordförande, Medborgerlig Samling

2 reaktioner till “Uttalande med anledning av regeringskrisen

  1. Finns inte mer att tillägga än en önskan om ett extraval där de svenska medborgarna nyktrat till och röstar bort landsförrädarna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s