Moderaterna i Stockholm marknadsför nu sig själva som värnare om skattebetalarnas pengar och som stridskämpar mot välfärdsbrottslighet (debattartikel i Aftonbladet 19/7 av Irene Svenonius, Anna König Jerlmyr m.fl.). För att kunna fullfölja uppdraget krävs tydligen en ny legal verktygslåda, får vi veta.

Låt oss betona att Moderaternas målsättningar är rimliga. Vi håller med om varje punkt. Dessvärre brister trovärdigheten rejält i Stockholms stad, där Moderaterna ser mellan fingrarna med välfärdsbrottsligheten. Här följer några exempel:

  • Debattörerna vill att det ska bli lättare för myndigheter att utbyta information om oseriösa aktörer. De önskar även att kommuner ska kunna göra utdrag ur belastningsregistret i högre utsträckning. Detta vore alldeles utmärkt, men vi skulle önska att Stockholms stad använder den information som de redan har tillgång till. 
  • Idag hyr Stockholms stad avlastningsbostäder (exempelvis för nyförlösta kvinnor och deras barn) i fastigheter där det relativt öppet pågår organiserad brottslighet. 
  • Trots klagomål från grannarna fortsätter staden att anlita samma oseriösa aktörer.

Debattörerna vill även införa en nationell folkräkning och förhindra bidragsbrott. Medborgerlig Samling är starka förespråkare för en nationell folkräkning, så i den frågan samarbetar vi gärna med M men vi skulle önska att Stockholms stad beivrar det bidragsfusk som redan pågår.

Medborgerlig Samlings lilla och helt ideella granskningsgrupp mot bidragsfusk har utan problem kunnat begära ut handlingar enligt offentlighetsprincipen från myndigheter och från Stockholms stad själv. På så sätt har vi avslöjat bidragsfusk, välfärdsbrottslighet och korruption som pågår just nu under Moderaternas eget styre i Stockholms stad. Trots tre öppna brev och upprepade påstötningar hos ansvariga för att uppmärksamma dem på oegentligheterna, har ansvariga M-politiker reagerat med en axelryckning. Moderaterna i Stockholms stad har inte ens bett att få ta del av vårt omfattande bevismaterial.

Vi uppmanar Moderaterna i Stockholms stad att ta del av vårt material och bekämpa det redan kända fusket i Stockholms stad. Kritiken mot regeringen klingar falskt innan M har sopat rent framför den egna dörren.

Mikael Flink
Ordförande
MED Stockholms stad

 

Anna Danieli
Talesperson Trygghet och säkerhet
MED Stockholms stad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s