I dag är det exakt tjugo år sedan islamistiska terrorister genomförde flera samordnade terrordåd av historisk omfattning i Förenta staterna, vilket sedermera ledde till den militära insatsen i Afghanistan. Den 11 september 2001 var ett nytt Pearl Harbor för USA. För Västvärlden i stort var händelsen en ögonöppnare – eller den borde i vart fall ha varit det.

Fram till den 11 september 2001 förekom det ofta påståenden om att terror i allmänhet och islamistisk terror i synnerhet var en följd av fattigdom, förtryck och orättvisor. Eller att konflikten mellan Israel och de palestinska grupperingarna skulle utgöra källan till all världens ofred. Dessa fördummande, självcentrerade påståenden tystnade när det visade sig att massmördarna var välbeställda, högutbildade män vilka i huvudsak kom från ett av världens rikaste länder.

Vi hade helt enkelt att göra med ett angrepp på den västerländska samhällsmodellen, genomfört av personer med en islamistisk agenda, vilka hade ett betydande stöd i form av manskap och ekonomiska tillgångar. Allt ont i världen är inte en följd av Västs agerande, än mindre av Västs förtryck av andra folk. Den både högfärdiga och självutplånande tankegången att boven alltid är vi själva är en variant av de låga förväntningarnas rasism, varvid människor från främmande kulturer fråntas sin egen förmåga att fatta beslut, handla och ansvara för sina handlingar.

Ändå fortsätter den uppgraderade versionen av ”den vite mannens börda” att frodas och anta nya skepnader, för att tränga sig in och förstöra den västerländska samhällsmodellen. Det sägs att det är förtryckande ”strukturer” som ligger bakom att somliga gör bättre från sig än andra. Det anses att skicklighet inte längre ska vara vad som räknas, utan människors färg, form och födelseort. Över huvud taget har en ny vänster och en ny vänsterliberalism blivit helt besatta av människors ras på ett frånstötande sätt. 

Identitetspolitiken är en sjuka som drivs av västerländskt självhat, som likt ett datorvirus kan bryta ned vårt samhälles livskraft och dynamik. Den förvrängda självbilden och de låga förväntningarnas rasism är också starka drivkrafter till den ansvarslösa invandringspolitik som har förts under ett par årtiondens tid, med stämpling av kritik som ondskefull, föreställningen att vår samhällsmodell inte behöver vårdas och att främlingar alltid är svaga offer.

Men det här går att ändra på. Det är dags att räta på ryggen och säga högt och tydligt, till sig själv och till andra, att vi är starka. Vi kan reda upp det. Vi kan hävda vår kultur och vår samhällsmodell. Värden och egenskaper som frihet, styrka, självständighet, bildning och långsiktig hållbarhet är inte till salu.

I dag är det inte bara tjugo år sedan det stora terrorangreppet ägde rum på andra sidan Atlanten. I dag är det nämligen exakt ett år kvar till de allmänna valen här i Sverige. Under det här året ska vi i Medborgerlig Samling se till att växa exponentiellt. Vi har tre kärnfrågor där vi sticker ut och tillför någonting viktigt i svensk politik:

  • Vi vill att stat och kommun ska begränsa sig, fokusera på sina kärnuppgifter och lägga av med allt skatteslöseri.
  • Vi vill att skicklighet ska främjas och att den skadliga identitetspolitiken ska drivas ut.
  • Vi vill att vår svenska demokrati ska förnyas genom starkare personligt ledarskap och ansvar och att dagens politiska adel ska ersättas.

Därutöver har vi i MED en särskilt stark ställning och utvecklad politik inom områdena lag och ordning, invandring, integration, skola och miljö.

Som minsta gemensamma nämnare i alla våra kärnfrågor ser jag en och samma sak: Att ge vårt svenska, västerländska samhälle styrkan och självförtroendet tillbaka! Det finns ingenting farligare än självförakt. Vi i Medborgerlig Samling har en syn på vårt samhälle som en gemenskap där fria, självständiga medborgare bor och verkar. Då och då samlas vi för att lösa gemensamma angelägenheter. Här finns inga svaga offer. Här finns personer som ibland behöver en hjälpande hand och andra som har mer bestående behov av stöttning, men alla kan bidra efter bästa förmåga, på sina egna villkor. Alla har styrkor. Alla kan vara hjältar, både i det stora och det lilla.

Det är i dag tjugo år sedan som terrorn härjade i den fria, demokratiska världens viktigaste statsbildning. Låt oss minnas vad som hände och bära med oss att ett fritt, framgångsrikt och fridfullt samhälle aldrig kan tas för givet och att det största hotet består i självförakt och självförstörelse. Vi ska vara realistiska och medvetna om de stora bekymmer som lång tids försummelse har lett till, men samtidigt återfinna styrkan, dynamiken och framtidstron i vårt samhälle. Om det handlar valet 2022.

Ilan SadéIlan Sadé
Partiledare

3 reaktioner till “Vårt samhälles styrka och självförtroende

  1. Medborgerlig Samling är den i särklass starkaste lysande stjärnan på den svenska partihimlen, framför allt gällande aktivt försvar av vårt västerländska sätt att leva med demokrati och yttrandefrihet. I dessa svåra tider krävs mod, kraft och ryggrad för att stå upp mot globalisternas destruktiva agenda, men framgång och tillväxt tillfaller de handlingskraftiga, potentialen har sällan varit större.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s