Hur naiva får riksdagspolitiker vara?

Tydligen hur naiva som helst, om vi ska tro på följande politiker:

Jag är så road av våra riksdagspartiers ”naivitet” när det gäller spionage. Alla våra ”statsbärande” partier med tillhörande stödpartier gnäller om hur dåligt det är att USA har skaffat sig underrättelser om hur svensk politik fungerar. Varför då?

Svaret är egentligen enkelt. De förstår inte vad som är hemligt och varför. Därför fortsätter de att prata vitt och brett i sina mobiltelefoner och skicka e-post okrypterat. För att inte tala om allt som de delar med sig av på sociala medier. Jag menar att de är inkompetenta eftersom de inte vidtar adekvata säkerhetsskyddsåtgärder.

Politiker som inte förstår ett grundläggande faktum, såsom sekretess och säkerhetsskydd, kan antas vara olämpliga att styra landet. Nu får de gnälla lite på USA och får tillfälle att vifta med flaggan, fast egentligen så har de själva gjort fel.

Det är uppenbart att (s), (v), (sd), (c) och (m) inte förstår varför man ska vidta säkerhetsskyddsåtgärder, eller hur man ska hantera sekretessklassad information. Därför kan man ställa sig den retoriska frågan, om de inte ens klarar av att hitta en lokal, eller hantera säkra kommunikationer, så ska de verkligen vara betrodda med att styra och leda riket?

Mitt svar är enkelt; Nej!

Jag kan både acceptera och förstå att våra ”vänner” inom säkerhetspolitiken spionerar på oss, precis som vi spionerar på dem. Så om jag vill hålla något borta från våra ”vänner”, så väljer jag självklart att vida nödvändiga säkerhetsskyddsåtgärder.

Men det förstår inte Jimmie, Peter, Nooshi, Annie och Ulf. Så varför ska de få fortsätta att vara ”naiva” på skattebetalarnas bekostnad?

I valet 2022 finns det bara ett bra alternativ, och det är Medborgerlig Samling.

Kai Rämö
Försvarspolitisk talesperson
Medborgerlig Samling

3 reaktioner till “Hur naiva får riksdagspolitiker vara?

 1. Förstår inte varför du drar in SD och Jimmie i det här. De har aldrig varit i regeringsställning och kan inte vara medskyldiga till
  de beslut om de säkerhetsbestämmelser som finns och inte finns.

  Gilla

  1. Om SD, liksom övriga, blir upprörda över att spioneri/avlyssning pågår, visar de en upprörande okunnighet och naivitet!

   Säkerhetstjänster i främmande länder spionerar bäst de kan på andra länder av intresse. Det är deras jobb!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s