Jag skulle vilja ge dig konkret feedback på din insats som Sveriges statsminister. Den är vänligt menad, och min ärliga intention är att ge dig de bästa råd jag kan finna i en ganska besvärlig situation.

Till att börja med, om man ska kunna förbättra sig måste man börja med att erkänna misslyckanden och visa en genuin vilja till förbättring. Ditt enskilt viktigaste uppdrag som statsminister är att garantera medborgarnas trygghet och säkerhet. Låt oss fastslå att detta uppdrag har misslyckats kapitalt. Sju medborgare i Vetlanda har huggits ned av en våldsverkare under bestialiska former på öppen gata. Det var ingen olycklig slump att detta inträffade, utan det var en logisk konsekvens av den katastrofala migrations-, integrations- och kriminalpolitik som du har fört sedan du tillträdde 2014.

Den här gången kan du inte skylla på att du ”inte såg det komma” eller att du ”har varit naiv”. Alla med insikt i säkerhetsläget i Sverige har berättat för dig med megafon hur det är ställt i Sverige, ända sedan den där jobbiga intervjun i Agenda för ett drygt år sedan. Det har stått skrivet med neonskrift i skyn för alla som har orkat öppna ögonen eller satt sig in i den mest grundläggande statistiken. Du kunde exempelvis lyssnat på Lagrådet när de sågade lagen om gymnasieamnestin med motiveringen att  ”gränsen nåtts för vad som är acceptabelt i fråga om hur lagstiftning kan utformas”. Eller reflekterat över vad som sker i ett samhälle om du tillför 9.000 unga lågutbildade män i brottsaktiv ålder från en kultur som ligger i motsatt ände av värderingsskalan enligt World Values Survey.

Naturligtvis har många av dessa män lyckats hitta en plats i samhället där de bidrar till sin egen försörjning, men vi måste ändå vara överens om att ett mycket stort antal av dem aldrig under hela sin livstid kommer att kunna försörja sig själva på den högspecialiserade svenska arbetsmarknaden. Vad tror du händer med psyket hos alla de unga män som nu är strandade i ett samhälle som de inte förstår, i många fall oförmögna att läsa och skriva, utan förmåga eller förutsättningar att bygga sin egen framtid? Tror du att detta tillskott kommer att göra det lättare eller svårare att hantera den brottslighet som redan existerar med ungdomsrån, skjutningar, gruppvåldtäkter, bilbränder och sprängningar?

Den goda nyheten är att du kan göra något åt säkerhetsläget i Sverige. Du bör nog ställa in dig på att valet 2022 blir socialdemokratins sämsta i modern tid. Men ditt uppdrag är inte i första hand att värna om Socialdemokraternas eviga maktinnehav. Dina uppdragsgivare är det svenska folket. Du har faktiskt chansen att återupprätta ditt rykte och gå till historien som en ansvarstagande statsminister i en svår tid. Mitt råd till dig är följande:

Börja med att gå ut och erkänn att du som högste ansvarig har misslyckats med att skydda folkets trygghet och säkerhet. Det är OK att säga det, och helt i linje med vad de flesta ändå tänker bakom din rygg (även om ingen i din närmsta krets vågar säga det till dig). Deklarera därefter att du har för avsikt att ta i med krafttag och börja styra in Sverige på den långa, mödosamma vägen tillbaka till ett tryggt och stabilt samhälle. Förklara för alla dina stödhjulspartier att gränsen är nådd, och att allt samarbete med dem från och med nu upphör inom frågor som rör rikets säkerhet, migration, integration och kamp mot kriminalitet. För att vara övertydlig så syftar jag på Centerpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Bjud därefter in Moderaterna och Sverigedemokraterna till samtal. Som ingångsvärde i förhandlingarna föreslår jag att du knycker Medborgerlig Samlings sakpolitiska program för migration, integration och rättspolitik. Jag klistrar in länkarna sist i detta inlägg så att du säkert hittar dem. Slit dem med hälsan. De politiska programmen är resultatet av fem års hårt utvecklingsarbete av kompetenta yrkespersoner, så jag vill påstå att de kommer att hjälpa dig att uppnå dina mål. Du kan inte förvänta dig någon quick fix, men om reformerna inleds omedelbart kanske landet kan vara på väg åt rätt håll någon gång framåt valet 2030. Jag är övertygad om att du kommer att hitta en överenskommelse med M och SD om du är ärlig i ditt uppsåt.

Detta, Stefan Löfven, är mitt bästa råd till dig för att du ska få ett anständigt eftermäle när du snart skrivs in i historieböckerna. Kom ihåg att du kommer att gå i pension den 11 september 2022, så förspill ingen tid. 

Lycka till!

 

Mikael Flink
Ordförande Stockholmsdistriktet

 
 
 

6 reaktioner till “HERR STATSMINISTER, STEFAN LÖFVEN

 1. ”Naturligtvis har många av dessa män lyckats hitta en plats i samhället där de bidrar till sin egen försörjning.”

  Naturligtvis? Män?
  Finns det bevis på detta?
  Och i så fall: vad består dessa arbeten av?
  Med krav om en timmes sysselsättning under den specifika vecka som myndighetens undersökning avser så ser jag inga direkta bevis på hur
  egenförsörjningen fungerar.
  Jag förutsätter då att försäljning av illegala droger och stöldgods inte räknas dit.
  Jag vill se siffror på vad som inbetalas i löneskatter per invandrad person, första, andra och tredje generation.
  Fram tills dessa siffror presenteras förhåller jag mig neutral om inte tvivlande.

  Gillad av 3 personer

  1. De muhammedanska afrisatinvasiverna skola icke vara kvar i landet.

   Och hvad gäller pengarna kring dem, det blott monetära, finnes det icke en möjlighet, att de skulle generera mer pengar till Sverige än vänstern hafver illdådat bort på dem. Differensen är många miljoner och växer.

   Gillad av 1 person

 2. Det vore en nåd att stilla bedja om att en sosse och tillika statsminister kunde erkänna sina och partiets brister. Men tyvärr kommer det ej att hända eftersom en sosse alltid anser sig ha rätt och alla andra fel.
  Men er tanke och försök var mycket gott!

  Gillad av 1 person

 3. Jag tager förgifvet, att detta är ironi och hån.

  Men på ditt ”den långa, mödosamma vägen tillbaka till ett tryggt och stabilt samhälle”, svarar jag: ett tryggt och stabilt samhälle är en o m ö j l i g h e t, om icke 2-3 miljoner afrikaner och asiater förpassas bort från landet. Och vägen dit skulle vara hvarken lång eller mödosam, utan skulle kunna vara nådd inom ett blott år, efter att och om Svenskarna hade inledt denna repatriering.

  Dessutom måste hela Sverige saneras från vänsterkorruptionen, för att det skall kunna fungera igen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s