När Ulf Kristersson sitter i studion med Anders Holmberg och säger att SD har ändrat sig, så peakar han troligen i höjden av feghet och självförnekelse.

Han agerar precis som Socialdemokraterna, som vill ha en historierevisionism om hur Coronastrategin varit under tid. Ulf Kristersson vill också ha en historierevisionism om hur M och SD närmat sig varandra. Han säger att SD ändrat sig.

Men alla människor med någorlunda förstånd i behåll har ju sett att det är Moderaterna som har ändrat sig. SD har haft exakt samma ståndpunkt hela tiden i de frågor som är kontroversiella. Sedan har SD visserligen förflyttat sig i frågor om vinster i välfärden och om NATO, men det är inte i dessa frågor de utmålas som ”bruna” och det var inte dessa frågor som fällde en borgerlig regering 2018.

För det är just i de frågor där SD utmålas som bruna, som de har haft rätt. Till och med Socialdemokraterna försöker numera föra en politik som liknar SD:s. Socialdemokraterna har visserligen lite svårt med det eftersom de har med sig MP och C på vagnen.

Så varför vågar Ulf Kristersson inte säga att det är han och Moderaterna som ändrat sig? Då hade han inte haft uppförsbacke i valrörelsen. Nu har han själv skapat en uppförsbacke för sitt parti och hela det borgerliga alternativet.

Jag har svårt för fega människor. Ibland har jag själv varit feg. Det har hjälpt mig att förstå hur nesligt det är att vara feg.

Vi vill ha modiga politiker och politiker som inte ljuger. Våga vara modig från tanke till handling och stå för det. Om inte det går, så avstå istället från att göra något.

Micael Östlund

MEDlem

 

 

 

Foto: Jopparn

5 reaktioner till “VÅGA VARA MODIG FRÅN TANKE TILL HANDLING

 1. Politik utan lögner är en omöjlighet. Att driva politik utan grundläggande ideologi är vad jag önskar. ”Konservatism” och libertinism är anti ideologi. Den nya idealismen kallas Wokeism eller woke culture. Noggrant planterade frön har under decennier grott på universiteten i väster och blommar med hjälp av nya medier sedan sex sju år. Debatten mot denna ”cancel culture” förs i internet, inget politiskt parti har vågat sig in i det politiskt inkorrekta minfältet. Men det är dit vi måste.

  Gilla

 2. Tragiskt att höra och läsa dessa påståenden gång efter gång.
  Det råder ingen tvekan om att SD har förändrats genom den korta tid de funnits.

  Det råder heller ingen tvekan om att inte partiledningen jobbar hårt och oförsonligt med att mota bort de som visat nazistiska tendenser eller åtbörder.

  Det råder heller ingen tvekan om att bra många av 7-klöverpartierna gör allt vad de kan och på gränsen till omoral och laglighet för att skita ner SD.

  Men skulle man sätta sig ner med de olika partiernas partiprogram. Och om det skulle vara möjligt att objektivt jämföra dem så är jag ganska säker på att inte skulle SDs bli det sämsta ur demokratisk synpunkt.

  Ett exempel på ett oerhört odemokratiskt agerande som Sossarna gör är påståenden om att SD skulle vara ett illegitimt parti.

  Dessa fasoner gör S till ett diktatoriskt parti och mindre värt som demokratiskt än vad SD är.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s