Det nya året innebär sannolikt slutet på en global pandemi. Samtidigt befinner vi oss mittemellan två ordinarie val. Pandemin har blottat svagheter i rikets styre och dess förvaltning. Liksom den avslöjat svagheten i att förlita sig på karriärpolitiker som tappat kontakten med verkligheten.

Fokus i den politiska debatten kommer sannolikt framöver att återgå till Sveriges långsiktiga utmaningar: 

 • Hur ska medborgarnas trygghet och säkerhet garanteras? 
 • Hur säkerställer vi att vård, skola och omsorg levereras med effektivitet och kvalitet? 
 • Hur ska närmare en miljon invandrare integreras? 
 • Hur hanterar vi bäst klimatet och miljön?

Trots att borgerliga politiker innehar ordförandeposten i över hälften av Sveriges kommuner, så saknas i stora delar debatten om och åtgärderna för att åstadkomma det som många borgerliga väljare vill. Varför? Jo, för våra borgerliga partier har förvandlats till smygsocialister som vidmakthåller bidragsberoende, bibehåller en stor stat och själva lever gott på partibidrag. Vi har en rödgrön vänsterregering som stöds av halva borgerligheten. Sverigedemokraterna har tillfört en i stort relevant kritik av migrationspolitiken, men utmanar inte socialismen i Sverige.

Därför behövs ett parti som erbjuder trovärdiga borgerliga lösningar på Sveriges långsiktiga utmaningar:

 • Skattetrycket: Sverige har ett av världens högsta skattetryck. Ändå debatteras det inte i någon nämnvärd utsträckning. Vart tar pengarna vägen egentligen? Det behövs en politisk kraft som driver på för att Sverige ska minska skattetrycket åtminstone till snittet för OECD-länderna
 • Minskad stat och byråkrati: Snart har vi världsrekord i antal myndigheter per capita. Ändå skapas ständigt nya myndigheter, inte sällan främst för att göra det partierna borde göra, nämligen bilda opinion. Sverige behöver en plan för att minska antalet myndigheter. Vi behöver befria vår sjukvård från byråkrati och politisk klåfingrighet. Regionernas byråkratiska kolosser bör avvecklas, makt återföras till medborgaren, och utförandet decentraliseras. Politiker ska fokusera på effektiv finansiering av välfärden men lämna driften av vård, skola och omsorg till proffsen.
 • Avvecklade bidrag: Politiker slösar våra skattepengar på allt möjligt så vi inte får råd med det vi verkligen behöver. Sverige behöver ett parti som utmanar bidragsberoendet och slöseriet med våra skattemedel. Vi måste på allvar börja skära i bidragsfloran.
 • Återställa lag och ordning: Det som tidigare var de borgerliga partiernas paradgren har förtvinat genom så kallad triangulering. Sverige behöver ett parti som riktar kraften i hela vår offentliga förvaltning mot att bryta den negativa trenden med bidragsfusk, grovt våld och parallellsamhällen. Vi behöver sätta omsorg om brottsoffer framför daltande med brottslingar. Medborgarnas säkerhet och trygghet borde införas som överordnat mål i all offentlig förvaltning.
 • Vettig integrationspolitik: Vi behöver en integrationspolitik som skapar möjligheter men också ställer krav. Medborgarskap ska föregås av en lång kvalificeringsperiod. Vi behöver premiera de skötsamma och förvisa de som missbrukar vår hjälpsamhet. De som uppehåller sig illegalt i Sverige ska utvisas, inte erbjudas välfärd. Länder som vägrar ta emot sina egna medborgare som utvisats från Sverige ska få sina bidrag frysta istället för fortsatt givmildhet.
 • Borgerliga lösningar för miljö, jordbruk och energi: Sveriges behöver ett parti som inte vaskar säker och effektiv kärnkraft. Som tar ett helhetsgrepp kring miljö och klimat istället för populistisk klimatalarmism. Som stärker våra jordbrukares konkurrenskraft och bidrar till närproduktion.
 • Likabehandling: Sverige plågas av splittrande identitetspolitik som särbehandlar befolkningen gruppvis. Vi behöver en politisk kraft som rensar ut förment god normkritik, antirasism, feminism och hbtq-aktivism från myndigheter. Som ersätter flummiga “värdegrunder” med en likabehandlingsprincip. Myndigheter ska likabehandla befolkningen oavsett kön, hudfärg, sexualitet eller religiös övertygelse.
 • Ökat ansvarsutkrävande: Trenden mot fler myndigheter ledda av karriärpolitiker lojala mot en ideologi istället för tjänstemän lojala mot Sverige och svenskarna måste brytas. Maktdelning och ansvarsutkrävande behöver moderniseras. Sverige behöver ett utökat tjänstemannaansvar, en grundlagsdomstol, ett ökat kommunalt inflytande över rikspolitiken och oberoende revision av kommuner. Värdegrunder och åsiktskorridorer behöver ersättas av yttrande- och åsiktsfrihet.

Inget av de etablerade borgerliga partierna levererar fullt ut borgerlig politik som utmanar vänsterns socialistiska idéer och bristen på ansvarstagande. De är uppenbart handikappade av sina egna karriärpolitiker som tappat kontakten med verkligheten. Därför har det uppstått behov av ett genuint borgerligt högerparti som består av vanliga människor med vanliga jobb. Som driver på för en sund borgerlig politik som gynnar vanligt hyggligt folk. Därför behövs Medborgerlig Samling.

Fredrik WilkensFredrik Wilkens

Medborgerlig Samling Stockholmsdistriktet

8 reaktioner till “Därför behöver Sverige ett genuint borgerligt högerparti

 1. Så ska det låta. Men inte bara var 3-dje månad.

  Ständigt!

  Varje dag eller i varje fall flera gånger i veckan. Även på FaceBook och Twitter.

  Om man skall nå 4%-spärren så gäller det att inte bara finnas. Man måste synas också. Politiken måste nå folk.

  Gillad av 2 personer

  1. Bra i stort. Om MED skall få genomslag tror jag vi måste sätta fokus på att vi menar allvar och lyfta fram skattefrågan. I tdigare MED budget (finns säkert arkiverat) tog vi bort den speciella löneskatten på 11.6 %. . Om vi istället föreslår att beloppet läggs på löntagarens bruttolön vinner vi två saker;
   – Statens förlorar betydligt mindre då ju marginalskatten tar en betydande del
   – Vi får garanterat genomslag i opinionen vilket behövs nu i god tid innsn nästa val. ”MED -politik ger alla löntagare 11.6% löneökning.”

   Gillad av 2 personer

   1. De 11,6% i Löneskatt är stulna procentandelar från vårt välfärdspaket och borde återföras dit istället för att utbetalas. T ex behöver pensionerna mer pengar. Kanske 3-3,5 prcentenheter samt försäkringskassan.

    Gilla

   1. Tror inte ”Heraldiken”förtstått problemställningen. Den sk allmänna löneskatten är en ren destruktiv skatt på arbete som vänsterna förklätt som ”arbetsgivaravgift” Meningen är att folk skall tro att det är en avgift som belastar arbetsgivaren men är ju givetvis löntagarens intjänade kosing.
    Om vi följer det koncept enligt MED:s ursprungliga finansbudget fast lägger beloppet på löntagarens bruttolön synliggör vi problematiken . ”MED:s politik ger alla 11.6% lönelyft ”!!
    Skulle kunna ge det genomslag vi så väl behöver….

    Gilla

 2. På hvilken förment grund kallar du de fyra vänsterpartierna i den så kallade ”alliansen” för borgerliga? Radikala splittringspartiet och okhristna ickedemokraterna äro vänsterblocket i det helgeandsholmska dårhuset medan oliberalerna och cekten utgöra extremvänsterblocket. Hvad dessa rörelsers namn betecknade en gång i tiden, gör dem icke till borgerliga idag.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s