Ständigt kommer det nya rapporter om grov våldsbrottslighet, om hur gäng tar kontroll över områden och nu, under Ekots lördagsintervju med biträdande rikspolischef Mats Löfving, om att det finns runt 40 kriminella, klanbaserade nätverk i Sverige. Riksdagen öppnar nu på tisdag efter sommaruppehållet. Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling (MED), uppmanar därför riksdagen att omedelbart begära misstroendeförklaring mot justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och inrikesminister Mikael Damberg. – Sverige vittrar sönder. Vi ska bygga ett medborgarnas Sverige, där vi ställer krav på varandra och håller ihop. Då måste vi ta tag i det onda i samhället. Nonchalansen måste få ett slut. Enligt grundlagen styr regeringen riket och det är dags att utkräva ansvar, menar Ilan Sadé.

Medborgerlig Samling (MED) har sedan partiet grundades haft brottsbekämpning och en fungerande migrations- och integrationspolitik som kärnfrågor. Under 2017 och 2018 tog MED fram omfattande åtgärdsprogram inom dessa områden. Riksdag och regering har dock inte anammat ens en bråkdel av de förslag som MED har lagt och bildat opinion för.

– Jag uppmanar riksdagen att omedelbart begära misstroendeförklaring mot de två statsråd som är ytterst ansvariga för brottsbekämpning, migration och integration. Både justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och inrikesminister Mikael Damberg har misslyckats med sina uppdrag och bör därför tvingas att avgå. Sverige vittrar sönder, och vi kan inte stå handfallna och se på, säger Ilan Sadé i ett uttalande.

För ganska exakt ett år sedan (29 augusti 2019) lanserade Medborgerlig Samling en uppdaterad version av partiets åtgärdsprogram mot det eskalerande våldet. Redan då var situationen i landet mycket allvarlig, med sprängdåd, överfall och ett par uppmärksammade mord i Malmö och Vällingby. Alla seriösa bedömare instämmer i att läget sedan dess har förvärrats ytterligare. Här följer några av de viktigaste punkterna i MED:s åtgärdsprogram:

– Nolltolerans för hot och våld i skolan

​- Avskilj elever som hotar och utövar våld

​- Se till att det blir studiero i skolan och lyft fram positivt beteende

– Upprätta en gränskontroll värd namnet

– Genomför en biometrisk folkräkning

​- Släpp inte in terrorister och kriminella eller individer vars identitet inte är känd

– Inför asylstopp under mandatperioden och fastställ små kvoter för asylmottagandet på längre sikt

– De som får avslag ska lämna landet

– Utländska kriminella ska utvisas i stort sett utan undantag

​- Utländska kriminella ska i högre utsträckning avtjäna straffet i hemlandet

​- Avskaffa straff- och ungdomsrabatt

– Sänk straffmyndighetsåldern

– Upphör med slentrianmässig förtidsfrigivning

– Utveckla polisens metoder och arbetssätt

​- Uppdra åt polisen att börja arbeta enligt ”broken window”-metoden

​- Tillför snabbt särskilt utbildade ordningsvakter med vissa polisiära befogenheter.

– Våra program har utarbetats och uppdaterats av jurister, åklagare och poliser med mångårig yrkeserfarenhet. Även om riksdagen hittills har ignorerat våra förslag, tror jag att ledamöterna inser att våra program är nödvändiga för att vända den katastrofala samhällsutvecklingen, fortsätter Ilan Sadé.

När riksdagen öppnar på tisdag har våra folkvalda chansen att prioritera de politikområden som just nu är mest akuta: brottsbekämpning, migration och integration.

– Vi ska bygga ett medborgarnas Sverige, där vi ställer krav på varandra och håller ihop. Då måste vi ta tag i det onda i samhället. Nonchalansen måste få ett slut. Enligt grundlagen styr regeringen riket och det är dags att utkräva ansvar, menar Ilan Sadé, och fortsätter:  – Ingen blir gladare än jag om de lyssnar på MED:s åtgärdsförslag och genomför dem. Jag är dock övertygad om att de tyvärr inte kommer att klara av det jobbet, varför vi står redo att bidra i arbetet direkt efter valet 2022

Pressmeddelande 7 september 2020

6 reaktioner till “Efter det eskalerande våldet: Rösta om misstroendeförklaring mot Johansson och Damberg

 1. ” fastställ små kvoter för asylmottagandet på längre sikt”

  Nej. Absolut nej. Det skall icke importeras en enda till, aldrig någonsin. Med eventuellt undantag af individer från Hvitryssland och Ryssland, föreligget ingen asylsituation, som skulle gälla Sverige. De i landet nu förevarande asylskojarna skola deremot sändas tillbaka till afrika och asien. Ingen af dem är en flykting; ingen af dem hafver asylskäl i Sverige. De äro orsaken till helvetet Sverige nu lider i. Deras antal skall icke ökas med några kvoter. Om man kastar ut asylparasiterna, försvinna med dem också alla punkter å eder lista ofvan. Det finnes icke en enda af eder, som skulle kunna uttala ett skäl för några ”kvoter”. Ty slika finnas ej till. Skärpning.

  Gillad av 1 person

 2. Jag tycker att biometrin skall införas för alla id-kort som utfärdas i Sverige, inte bara för folkräkning utan också för penninguttag, körkort och för alla tillfällen där id-kort krävs.
  Jag förutsätter att broken window innebär samma sak som nolltolerans.
  Den här förteckningen över viktiga insatser har vi inte sett från något parti tidigare. Ett typiskt exempel på vad MED kan bidra med i svensk politik.

  Gilla

 3. Bra!

  Det är hög tid tid att byta ut dessa ministrar som genom sin passivitet bidragit till att försätta Sverige i ett rejält bekymmersamt läge.

  Gillad av 1 person

 4. Den korta kommentaren blir tråkig:
  Svenska folket vill ha det så här. Annars skulle de rösta bort de politiker som försatt oss i denna dystra situation med, ja, ni vet vad jag menar. ”Vi såg det inte komma”.

  Gilla

 5. Vi saknar generellt offentlig debatt om kopplingen mellan offentligt ansvar och utfall. Folk sitter kvar på sina misskötta förtroendeuppdrag utan att bli uppmärksammade. De som uppnår resultat bör berömmas offentligt och de som misslyckas bör också pekas ut så de inte får fortsätta. Namn på offentliga poster bör lyftas fram och offentligt bedömas efter hur de hanterat sitt ansvar och medborgarnas pengar. Detta är ett *demokratiskt* misslyckande.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s