Offentlig vandalisering av böcker gör mig bara missmodig. Att folk spelar fotboll med en skrift som många personer betraktar som helig är, enligt min bestämda uppfattning, en tämligen barbarisk och ovärdig handling. Då har orden tagit slut och ett symboliskt våld tagit över, som dessutom är riktat mot ett ting som inte kan svara eller förklara sig.

Med det sagt, måste yttrandefriheten upprätthållas även när det som sägs eller förmedlas kränker goda seder och ett hederligt uppförande. Det är trots allt en del av poängen med denna frihet. Därför är det riktigt beklämmande att se hur stolta principer inom loppet av några timmar föll ihop som ett korthus i Malmö förra fredagen.

Det började egentligen dagen innan, då en artikel publicerades om att Malmös toppolitiker deltog vid något slags interreligiöst möte med präster, imamer och en rabbin. Provokatörerna Rasmus Paludan och Dan Park kunde därmed hösta in första segern. En handling som borde bemötas med tystnad, syftande till att visa att vi inte bryr oss om ovärdigt trams, hade nu plötsligt fått hela Malmös politiska ledning och religiösa samfunds företrädare att frenetiskt sjunga ”we shall overcome”. Grattis, Paludan och Park.

Samma dag drog polisen plötsligt tillbaka demonstrationstillståndet. Därmed stod det klart att rädsla för våldsamma upplopp får styra vad som får sägas på svensk mark. Den våldsbejakande pöbeln och, givetvis, provokatörerna vann ytterligare en seger.

Under själva demonstrationsdagen blev det slutligen jackpott för extremister på alla fronter.

Polisen gav Rasmus Paludan ett tvåårigt inreseförbud till Sverige, vilket torde vara ganska ovanligt – för att inte säga historiskt unikt – när det gäller de nordiska staternas inbördes förhållanden. Att UD är inblandat bakom kulisserna är högst troligt. Vidare blev personer som fördärvade Koranen på Stortorget i Malmö gripna av polis och anmälda för misstanke om hets mot folkgrupp. Slutligen avrundades aftonen med upplopp i Rosengård, som ledde till flera skadade poliser, skadegörelse och skanderande av den antisemitiska ramsa som vi i Malmö har börjat vänja oss vid.

Allt rasade alltså ihop när provokatörerna provtryckte det svenska systemet. I praktiken har följande hänt:

 1. Vem som helst kan få sina femton minuter av berömmelse genom att demonstrativt fördärva en bok.
 2. Ett hädelseförbud har bakvägen kommit att införas i Sverige när det gäller islam.
 3. Makten i vårt samhälle vrids åter ur den skötsamma majoritetens händer och ideologiskt skruvade fundamentalister får sätta dagordningen. Svansen viftar på hunden.

Jag har bara ett ord för att beskriva det hela: bedrövligt. Det politiska etablissemanget i och utanför Malmö har bäddat för ytterligare problem, både på kort och lång sikt. Ibland måste man stå upp för sina principer och inte kompromissa, även om det finns risk för att det skapar stort ståhej och våldsamheter just där och då. Eftergifter kan tyckas vara kloka för stunden, men det samhälle som vi då leds mot är raka motsatsen till det som vi vill leva i.

Bedrövligt var ordet. Det behövs ett nytt politiskt ledarskap i Malmö och i Sverige. Det nuvarande månar inte om yttrandefriheten.

Ilan SadeIlan Sadé
Partiledare för Medborgerlig Samling

8 reaktioner till “Dagen då hädelseförbud infördes

 1. Du kallar det alltså ”barbariskt” att sparka på produkten af en grym galnings vanföreställningar på arabiska halföns jernålder, derför att (!) muhammedanerna äro fortbärarna af samma vanföreställningar 14 sekel senare, fjättrade dertill med religiösa känslor. Muhammedanismen är den största ondskan i planetens historia. Det torde vara apodiktiskt. Att brända muhammedanboken inför muhammedanerna är föredömligt och modigt. Jag vill se detta i alla Sveriges tätorter. Detta är att stå upp emot den rörelse, hvars syftesmål det är att eröfra vårt land åt sin påhittade figur. Sjelf brände jag som bokvän i somras upp den kommunistiske blodsmiljonären Ashbergs bok ”Nyklippt”. Var det barbariskt? Om vintern tända tusentals svenskar sina husvärmebrasor med tidningar; är det barbariskt? Får man för dig brända telefonkatalogen (ja, den utkommer icke längre)? Det är (var) ju en nyttobok, en menlös kluns. En telefonkatalog är värd mer än en miljard muhammedanbokskopior, den förra välmenad och menlös, de andra den käraste af tinger för ”isis”. talibaner, boko haram, alshabab och för alla de andra, för dem som genomföra tusentals våldtäkter af Svenskor hvarje år, för dem som kasta ned kvinnor från balkonger, för dem som just nu stena kvinnor, hänga bögar, hugga af händer, skära af klitorisar, mörda khristna i afrika och i Europa, hålla slafvar, antända kyrkor rundt om i verlden, äfven i Europa, kasta syra i kvinnors ansikten för att förstöra deras utseende och lif och så vidare. Muhammedandismen är historiens största ondska. Så skall den, dess hjon, dess beteenden och tinger betraktas och behandlas, af de sistnämnda i synnerhet muhamnmedanboken.

  Hvad gäller maktens beteende, är det absolut förkastligt, skamligt, och västfiendtligt. Det är sant. Det är så talande, att judehatande muhammedaner få spy ut sig sitt hat mot judar och svenskar och, ja, hvilka som helst, u t a n att blifva arresterade och än mindre åtalade med vänstervapnet (ty det är hvad det de facto är) ”hets mot folk grupp”. Polisen är helt vänsterkorrupt, kastrerad och oduglig och åklagarna äro vänsterkorrupta muhammedanälskare, hvilket vidare bevisas af att de deremot a n s t r ä n g a sig att med nämnda vänstervapen arrestera och åtala goda Européer och föredömliga nordiska syskon.

  Sverige är genomruttet i vänsterkorruption.

  Gilla

  1. Och jag till-lägger, att, om muhammedanerna blifva vredgade deröfver, att någon uppeldar deras nedpräntade vanföreställningar, kunna de taga upp saken direkt med sin påhittade figur och öfverlåta det hela åt denne. Det är ju hos honom förlagan till boken enligt dem finnes. Om han sedan såsom allsmäktig, icke gör något åt saken, måste det ju enligt muhammedanerna vara hans vilja, att muhammedanboken skall eldas upp, eller bryr det honom intet, att så sker.

   Gilla

 2. ”Bedrövligt” räcker inte att beskriva det som skedde och som ständigt sker i detta samhälle.

  Varför inte göra nånting påtagligt åt det hela då? Det här partiet kommer aldrig in i Riksdagen och kommer ännu mindre att få något inflytande i politiken om man bara skriver ett inlägg i månaden här som enda aktivitet.

  Det är inte enskilda människor som ska göra det och det finns inget som helst hopp om att de 7 gamla partierna som sitter i Riksdagen idag skall göra någonting. Alla har en bra situation med oerhörda partibidrag och feta arvoden och löner. Varför skall dom dessutom arbeta för att förändra någonting? Och det åttonde partiet trängs ju ut av alla de övriga.

  Gilla

 3. Tillämpningen av yttrandefriheten i Sverige har börjat ifrågasättas.
  Här nedan är en jämförelse av reaktionerna mellan partiet och en av dess före detta medlemmar.

  Medborgerlig Samling, 2/9:
  -enligt min bestämda uppfattning, en tämligen barbarisk och ovärdig handling. [bokbränning]
  -symboliskt våld [vandalisering av böcker] tagit över
  -riktat mot ett ting [en bok] som inte kan svara eller förklara sig.
  -riktigt beklämmande att se hur stolta principer [yttrandefrihet …] föll ihop
  -En handling [bokbränning] som borde bemötas med tystnad
  -vi inte bryr oss om ovärdigt trams [bokbränning]
  -provokatörerna [bokbrännarna] vann ytterligare en seger.
  -ideologiskt skruvade fundamentalister [våldsbejakande pöbeln, bokbrännarna] får sätta dagordningen.
  -Jag har bara ett ord för att beskriva det hela: bedrövligt.
  -Ibland måste man stå upp för sina principer och inte kompromissa,
  -det samhälle som vi då leds mot är raka motsatsen till det som vi vill leva i.
  -Bedrövligt var ordet.
  -Det nuvarande månar inte om yttrandefriheten.

  Alexander Bard:
  [https://www.facebook.com/alexander.bard/posts/10157061357706403]
  -en direkt attack mot den svenska yttrande- och mötesfriheten.
  -öppen krigsförklaring mot den svenska yttrande- och mötesfriheten
  -Fattar ni allvaret nu i vad som faktiskt händer här?
  -Ska hela den svenska grundlagen avskaffas
  -Sverige underkastas islamism gällande ALLA medborgare?
  -Fattar svenska folket allvaret i detta?

  Man kan väl konstatera att värdet och tillämpningen av yttrandefrihet skiljer sig delvis åt mellan parterna.

  Frågor som kan ställas till Medborgerlig Samling är:
  -Hur länge ska det dröja, hur många händelser ska inträffa, vilka förändringar ska Sverige genomgå innan Medborgerlig Samling — vågar? — tar ett starkare avstånd för den i praktiken minskande yttrandefriheten?
  -Vilka metoder bör Sverige använda för att vänja berörda muslimer (vilket kristna och judar har haft flera århundraden på sig), och svenskar som har glömt bort, vid yttrandefrihetens tillämpning av religionskritik i form av hån och satir?

  Frågor som kan ställas till Bard är:
  Hur länge ska det dröja, hur många händelser ska inträffa, vilka förändringar ska Sverige genomgå innan Bard & Co. — vågar? — försvara yttrandefriheten i den fysiska världen i stället för bakom tangentbordet?

  Ett mått på huruvida Medborgerlig Samling (med hjälp av andra partier) kan återinföra normal yttrandefrihet i Sverige, är när jag inte längre känner ett behov av att vara anonym i offentliga kommentarer.

  Gilla

 4. Hej.

  Fråga till Sadé: hur ska svenska bibliotek göra med makulatur om boken ifråga är koranen?

  Jag har i lite drygt en vecka frågat diverse personer detta, men inte en enda har vågat svara.

  Är det mina höns som kacklar eller är det liberaler, frihetliga och libertarianer jag hör?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gilla

 5. Håller i huvudsak med.
  Enligt SAOL skrivs dock koran och koranen med litet k. Om man väljer att skriva ”fördärvade Koranen” istället för ”fördärvade en koran” så hjälper man till att upphöja skriftens helighet och förminska det faktum att de eldade ett exemplar som de rimligen själva ägde.

  Det talas mycket om yttrandefrihet, och den är livsviktig, men handlar det inte egentligen om äganderätten – att man har rätt att disponera över det man själv äger, leka med det och elda upp det, så länge man inte bryter mot ett kommunalt eldningsförbud eller liknande?

  På Rikards fråga har jag läst att det av islam föreskrivna sättet att makulera en koran är att elda upp den!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s