Någonting som många av oss har misstänkt länge och som det talas om mellan skål och vägg tycks nu ha kommit upp till ytan: Att Brottsförebyggande rådet (Brå) är en myndighet som används som verktyg av makten för att ta fram de ”forskningsresultat” och de budskap som makten vill ha.

Detta är genomruttet och detta borde följas upp med noggrannare utredning och ansvarsutkrävande. För när ska vi börja hålla makten ansvarig och inse att korruption inte bara handlar om penningsummor under bordet?

Brå finns naturligtvis med på den svarta lista över myndigheter vilka borde läggas ned eller slås ihop, som Medborgerlig Samling tog fram för snart två år sedan. Lägg ned och låt forskning och analys bedrivas vid universitet, högskolor, privata inrättningar, osv. Statistik kan SCB sammanställa.

Att makten har direkt tillgång till en myndighet som sätter forskningsstämpel på förvrängda fakta som tjänar en sittande regering är någonting som bara ska rensas bort från statsapparaten!

Ilan Sadé

Partiledare Medborgerlig Samling

En reaktion till “BROTTSFÖRVRÄNGANDE RÅDET

  1. Absolut. Men regeringspartiets proselyter som i alla väder söker bortförklara allt som möjligen kan skada partiet oavsett det är sanning eller inte påstår att det bara är skvaller.

    Därför finns det anledning att påtala vilka som står bakom ”skvallret” och att det faktiskt är ett prima forskningsresultat av kvalificerade forskare.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s