MEDs andranamn i EU-valet Pia Rundkvist anser att de biometriska passkontrollerna på Arlanda som stått redo att användas i flera år nu måste aktiveras per omgående, och inte bara för USA utan för allt internationellt flyg, för Sveriges och Europas säkerhet:

”EU och dess historia handlar för mig om gemenskap. En samhällsgemenskap bygger på tillit och förtroende för dem som ingår i den. Det förutsätter att man verkligen är den man uppger sig för att vara. Det är inget konstigt. Lagar och regler, rättigheter och skyldigheter bygger på att man bl.a. känner till personens medborgarskap, ålder och brottshistorik. Man kan t.ex. inte köpa alkohol på Systembolaget om man är under 20, man kan inte rösta i riksdagsval om man inte är svensk medborgare och man kan inte anställas överallt om man är eller har varit kriminell.

Så om man kommer till Sverige och vill tillhöra den svenska och europeiska gemenskapen men inte kan göra sin identitet sannolik, hur ska man då bedöma om personen i fråga verkligen är den den är och dessutom har asylskäl? Personen kan ju komma från ett helt annat land med helt annan agenda som inte främjar gemenskapen utan kanske tvärtom vill förgöra den. Hur främjar det tillit och förtroende när vi inte ens vet vem det är vi släpper in i gemenskapen?

Jag är ytterst oroad av den senaste prejudicerande domen från Migrationsöverdomstolen i dagarna om att asylsökande inte alltid ska behöva kunna göra sin identitet sannolik för att kunna få asyl.

Det här öppnar upp Sveriges och därmed också Europas gränser för IS-terrorister och krigsförbrytare som kan hävda att de är någon annan än de verkligen är. Jag är därför stolt att Medborgerlig Samling som enda parti vill ändra och skärpa lagstiftningen kring den här häpnadsväckande domen omedelbart.

MED har drivit på frågan om att veta vilka som befinner sig inom landets gränser sedan lång tid tillbaka, med bl.a. stämmobeslut om att införa biometriska id-kontroller för dem som söker asyl.

Biometriska id-kontroller är heller inget kontroversiellt i EU. För enligt EUs regler ska alla länder som är anslutna till Schengen ha biometrisk data såsom fingeravtryck i passet. Det märkliga är emellertid att Sverige inte kontrollerar fingeravtrycken för att fastställa att passet tillhör personen som visar upp det. Det finns till och med upprättade biometriska passkontrollsystem på Arlanda för att kunna göra det men det har inte funnits någon politisk vilja att ta dem i bruk, varken förra mandatperioden under Anders Ygeman eller nu under Mikael Damberg och Morgan Johansson. Det innebär att IS-terrorister och andra med onda avsikter kan resa in till Sverige och EU med falskt pass och falsk identitet då ingen kontrollerar att fingeravtrycken i passen är de riktiga. Med tanke på det höga antalet av ”borttappade” pass i Sverige kan man dra slutsatsen att det förmodligen har satts i system av lukrativa skäl och det under alldeles för lång tid. Det är inte långsökt att föreställa sig att man köper ett svenskt pass utomlands för att ta sig in via flyg och sedan sälja dem i Sverige för en bra summa, och sedan till myndigheter hävda att man ”tappat” sitt pass och få sig en ny identitet utifrån den identitet man uppger.

Eftersom terrorhot inte stannar vid gränsen så avser jag som EU-kandidat för Medborgerlig Samling att driva frågan även på EU-nivå. Den yttre europeiska gränsen, och inte minst flygplatser, ska förstärkas med obligatoriska biometriska passkontroller. Inte bara för USA utan för allt internationellt flyg. Man ska inte som ministrarna Anders Ygeman och Morgan Johansson gjort under åratal kunna smita undan ansvaret för säkerhetshot mot Sverige och resten av Europa.”

Pia Rundkvist,

Kandidat 2 på MED:s lista till EU-valet

 

3 reaktioner till “Inför biometriska kontroller! För Sveriges och Europas säkerhet

 1. En given fråga är: Varför använder vi oss inte av den information om fingeravtryck som är inbyggd i alla nya pass.

  Finns det något giltigt skäl att avstå??

  Gilla

  1. Ja, naturligtvis finns det skäl som för etablissemanget också förefaller naturligt och därmed giltigt.

   Man vill helt enkelt inte stöta sig med större delen av de som migrerar till Sverige. Det är etablissemangets framtid vid maktens köttgrytor det handlar om. De är de nya politiska bärarna av makten oavsett vilka de är eller vilken bakgrund de har.

   Gilla

   1. Säkert är det så. Medborgarna borde upplysas om att det inte är deras intressen som tillgodoses utan valboskapens intressen.
    Avtalet med muslimska terrorsälskapet går före.
    I soffan sitter Margot och gnolar sin strof.
    ”Pengarna till Hamas går till de stackars barnens skolgång inte till terror mot Israel.”

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s