Vilhelm Moberg lär en gång ha sagt att ”Socialdemokraterna är ett idéparti med två idéer – att ta makten och att behålla den.” Den fars som nu avslutades i riksdagen efter fyra månader i och med att Stefan Löfven återigen valts till statsminister bekräftar det mer än väl. Några tårar vore mer på sin plats, men det är faktiskt skrattretande hur Löfven lyckats inbilla Annie Lööf och Jan Björklund att (S) kommer att driva en liberal politik.

Socialdemokraterna driver bara den politik som gagnar dem själva och allt de gör syftar till att vinna så många väljare som möjligt.  Men det ger för få röster att bevara LSS, satsa på skolan, polisen, sjukvården och andra samhällsinstitutioner som befinner sig mer eller mindre i förfall. Pengarna räcker inte längre och det är förklaringen till att Försäkringskassan fått direktiv att hitta på anledningar att neka folk sjukpenning och varför LSS-utredningen ger förslag om att vältra över kostnaderna på kommunerna. En sak behöver det inte råda någon tvekan om, det kommer att ske fler prioriteringar som framförallt kommer att drabba de redan utsatta framöver.

Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) räknar redan idag med att kommunerna och landstingen år 2022 kommer att ha ett underskott på 43 miljarder oräknat de ytterligare kostnader som staten flyttar över på kommunerna.

För de som inte trott på att Alliansen var död redan när decemberöverenskommelsen träffades borde inse det nu efter januariblåsningen. Hur är det ens möjligt att ljuga sig igenom en hel valrörelse som Annie Lööf och Jan Björklund har gjort, byta till vänsterblocket, bli upplurade på läktaren av Stefan Löfven, ta stöd av ett före detta kommunistparti och sen påstå att det är det bästa för Sverige? Tror ens Annie Lööf och Jan Björklund själva på att Socialdemokraterna har för avsikt att stå för sina löften till dem?

Ett tag såg det ut som i vart fall Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt skulle stå för sina värderingar men tyvärr har även det partiet sällat sig till hycklarnas skara. Inte för att jag har något till övers för Vänsterpartiets politik, men om någon nu trodde att det fanns ett parti som stod för socialism i Sverige är det bara att konstatera att det finns det inte. Det positiva med att Jonas Sjöstedt agerar dörrmatta till Socialdemokraterna är förstås att de inte tog chansen att tvinga fram ett nyval som säkert hade gett Vänsterpartiet många röster från (S).

I ett försök att motivera partistyrelsens beslut att rösta fram Stefan Löfven har Jonas Sjöstedt och partisekreteraren Aron Etzler författat ett internt brev där de fantiserar om sin egen betydelse. Om (S) lägger fram högerförslag lovar de att (V) ska fälla Löfven vilket är rent nonsens. Det finns en majoritet i riksdagen för de förslagen och Sjöstedts misstroendeförklaring är bara ett försök att rädda ansiktet. Ett konstaterande som återkommer flera gånger i brevet har de dock alldeles rätt i: ”Det går inte att lita på C och L.”

Att Jan Björklund låter sig luras beror i grunden på att han är slut som partiledare och detta var hans sista chans att få en position. Ska vi tro Dagens Industri var det en ministerpost i regering som var Björklunds mål. Jag blir inte förvånad om Björklund i en nära framtid kommer att få en reträttpost när han lämnar politiken. Kostnaden för Björklunds svek mot både väljare och partimedlemmar är med ganska stor sannolikhet att Liberalerna inte finns kvar i riksdagen efter nästa val.

Vad Annie Lööf vinner på sveket mot de två Allianskollegorna M och KD är svårt att sia om. Att hon skulle vara så dum att hon inte förstår att Socialdemokraterna kommer att begrava merparten av den liberala politik som hon påstår sig ha fått igenom verkar orimligt. Vad målet för henne är kommer säkert att visa sig i sinom tid. Det vi i alla fall kan konstatera är att en röst på Liberalerna och Centerpartiet blev en röst på Stefan Löfven, igen.

Nu ska vi inte glömma bort att Moderaterna och Kristdemokraterna har en del i skulden för att vi nu fått ytterligare en mandatperiod med en regering som kommer att förvärra situationen i Sverige. Båda dessa partier har medverkat till att bedra väljarna att en röst på Alliansen skulle vara en röst på en borgerlig regering. Det borde ha varit uppenbart för Ebba Busch Thor och Ulf Kristersson att Alliansen inte skulle få egen majoritet, men ändå fortsatte de att uppmana väljarna att köpa grisen i säcken.

Nästan sextio procent av svenska folket röstade för en borgerlig regering. Ändå har vi fått en Socialdemokratisk med två extremistpartier som stöd, (V) och (MP). Detta beror på att sju partier envisas med att mobba ut det åttonde och har för avsikt att fortsätta med det.

Det är dags att vakna nu, Moderater och Kristdemokrater, och inse att kostnaden för er mobbing av Sverigedemokraterna blev Stefan Löfven. Fortsätter ni med det är det bara att gratulera SD till nästa valframgång.

Vi ses i valet 2022 eller kanske rent av före det.

 

Per Lindström

Ordförande Medborgerlig Samling Skaraborg

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s