Ilan Sadé kommenterar Annie Lööfs presskonferens

Sanningens minut närmar sig för de sju riksdagspartier som förhandlar om olika regeringskonstellationer. Vad det än blir efter helgens inre diskussioner hos Centerpartiet och Liberalerna, kommer vi att få se och leva med följderna av den extrema låsningen att aldrig någonsin kunna förhandla med Sverigedemokraterna om någonting.

C kommer sannolikt att stödja en S-ledd regering och L kommer sannolikt att följa i spåren. C och L har vägt mellan att å ena sidan skapa en schizofren S-ledd koalition som oundvikligen hamnar i en beroendeställning i förhållande till V, samt, å andra sidan, att släppa fram Ulf Kristersson efter att han har vingklippts och gått med på villkor som gör att regeringen knappast kan hålla över tid. Dessa överväganden visar att C och L sätter isolering av SD framför alla andra mål – däribland framför landets bästa. M och KD har också fullföljt vad som sades i valrörelsen och gett vika, vilket – om de skulle få tillträda i stället för S – skulle innebära den svagaste regeringen i mannaminne. Allt detta i en ekonomiskt allt osäkrare tid, men en lågkonjunktur i antågande.

Det svenska politiska etablissemangets låsning och dess avskärmning från medborgarna blir bara värre och värre. För dig som inser de svåra konsekvenser som detta får för både individer och vår gemenskap finns Medborgerlig Samling. Vi står upp för vår borgerlighet och våra klassiska borgerliga, frihetliga värden där individens fri- och rättigheter och skyldigheter står i fokus. Vi är också borgerligt konservativa i synen på radikala samhällsförändringar som C:s föreslagna anhörighetsinvandring utan samhällsekonomisk plan kommer innebära. För Medborgerlig Samling är sans, relevans och leverans borgerliga kärnvärden. Vi ser fram emot att ta kampen fullt ut i kommande valrörelser för en ansvarstagande och resultatinriktad borgerlighet.

 

Ilan Sadé, partiledare Medborgerlig Samling

4 reaktioner till “Ilan Sadé kommenterar Annie Lööfs presskonferens

  1. Detta skrives måndag 14/1 när Sjöstedt just uttryckt sin frustration över de fyras överenskommelse.
    Ilan var inne på detta i sitt inlägg. Lööf har ofta påtalat att SD inte skulle släppa fram Kristersson gratis.
    Uppenbarligen har samtliga i de fyras gäng räknat med stöd från V utan prislapp.
    Jag saknar ord! Nu väntar vi med spänning på räfst och rättarting iscensatt av vår duktiga PK journalister på SvD, DN, SVT, SR med flera.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s