De smutsiga angreppen på vårt parti fortsätter i oförminskad styrka. Senast är det en tidigare EU-parlamentariker som på fullt allvar likställer oss med nazister. Själv dömd för brott och utkastad från två partier efter att ha struntat i sitt uppdrag som folkvald, men ändå tagit ut arvode, kunde viss ödmjukhet förväntas. Men icke. Hon är tvärtom stolt över sitt bisarra förtal och att många läsare fullt legitimt reagerat mot hennes oseriösa utfall.

Det är naturligtvis ett lågvattenmärke och ett otyg. Det är djupt kränkande och oförskämt. Men det är framförallt ett förminskande av nazismens avskyvärda brott.

När samhällsdebattörer kallar sina demokratiska politiska meningsmotståndare för nazister och nynazister så vittnar det om att de inte på allvar förstår vad nazismen står för, hur nazismen är organiserad och vad dess företrädare önskar göra med alla demokrater.

Det vittnar också om att de inte förstår att de förfuskar, förlöjligar och förminskar nazismens avskyvärda brott och ideologi. Det får vara slut på det här och nu. Var och en som slänger sig med naziststämplar går nynazisternas ärende. De normaliserar nazismen.

Liberalkonservatism är motpolen till fascism, nazism, islamism, nutidens identitetspolitiska socialism, alt-right och andra individhatande identitära ideologier och rörelser.

Det går en djup ideologisk konflikt- och skiljelinje mellan å ena sidan identitetspolitiska ideologier (med dess identitära partier och rörelser) såsom fascism, nazism, islamism, nutidens identitetspolitiska socialism, alt-right etc. och å andra sidan liberalkonservatism.

De förra prioriterar identitetspolitik framför individens mänskliga rättigheter. Identitärer ser likformade enhetliga grupper, medan liberalkonservativa ser den individuella individen med alla sina unika egenskaper och uttryck.

Medborgerlig Samling är ett liberalkonservativt parti med en frihetlig syn på individens livstilsval och en konservativ syn på radikala samhällsförändringar. Medborgerlig Samling är alltså själva definitionen av motsatsen till identitär kollektivism och individhat.

Det handlar å ena sidan om en identitetspolitik som splittrar oss alla till små identitära bihang, i avståndstagande grupper och slutligen i alla gruppers anarki och konflikt mot varandra.

Det handlar å andra sidan om individuella mänskliga rättigheter som förenar oss som självständiga individer i ett eller flera sammanhang, i en större inkluderande gemenskap, i ett samhälle som förenar oss.

Vi i Medborgerlig Samling tar alltid striden för individens fri- och rättigheter. Det är ur dessa grundläggande fri- och rättigheter som fria ansvarsfulla individer skapar gemenskaper. Gemenskaper som garanterar oss rätten och möjligheten att uttrycka våra många olika individuella identiteter.

Fredrik Sander

1:e vice ordförande och riksdagskandidat Medborgerlig Samling

 

Daniel Claesson

riksdagskandidat för Medborgerlig Samling

 

Marcus Brixskiöld

expert på demokratipolitik och extremism/terrorism, medlem i partistyrelsen och riksdagskandidat för Medborgerlig Samling

 

Anna Danieli

2:e vice ordförande och partisekreterare Medborgerlig Samling, kandidat till Landstings- och Kommunfullmäktige, Stockholm

 

4 reaktioner till “Medborgerlig Samling är en motpol till nazism, fascism, kommunism, islamism, identitär socialism och alt-right

  1. Ett gammalt talesätt är ju: Enade vi stå, söndrade vi falla. Tragiskt att detta enkla budskap tycks vara heit bortglömt.
    Men faller, det gör vi ju helt klart. I alla slags mätningar, vad de än gäller, nationellt och internationellt.,För att inte tala om kronan, den svenska valutan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s