År 2018 sorteras människor in i fack, de till och med pekas ut utifrån sin hudfärg. Förut kallades det rasism. Nu påstås det vara verktyg i en rättfärdig kamp. Det är hög tid att dessa destruktiva föreställningar möter en verklig opposition inom politiken.

Under 1900-talet tog den tidigare arbetarklassen klivet in i den breda medelklassen. I och med detta har klasskampen – enligt det gamla socialistiska narrativet – haft allt svårare att hitta ett existensberättigande. I jakten på nya ”offer” att beskydda har de som står för det gamla vänsternarrativet varit tvungna att leta på andra ställen. Man började då fokusera på sådant som hudfärg, kön och sexualitet, men även på religion, kultur eller ursprung.

Vips kunde man utifrån denna struktur av grupper hitta och peka ut nya överordnade och underordnade som står mot varandra. De underordnade ses som svaga offer medan de överordnade pekas ut som privilegierade och skyldiga till de underordnades situation – och detta endast baserat på en godtycklig grupptillhörighet de tilldelats av andra, helt utan hänsyn tagen till individernas egen vilja och faktiska situation.

Tyvärr har politiken svalt detta synsätt med hull och hår, även de (påstått) borgerliga partierna. Synsättet fortsätter att integreras i allt som det offentliga gör. Enligt de politiska direktiven om så kallad ”jämställdhetsintegrering” tvingas Sveriges lärosäten exempelvis att räkna kön på dem som skrivit litteraturen som används i undervisningen. Kommuner och offentlig verksamhet genomgår dyra ”HBTQ-certifieringar”, som om exempelvis homosexuella vore en annan art av människor som vill och behöver annat än andra. Myndigheter öser ut bidragspengar till religiösa och kulturella organisationer som för att få del av pengarna måste visa på sin utsatthet, att de är offer och förfördelade. När de inte längre är utsatta försvinner ju motivet för att betala ut mer pengar.

Identitetstänket har mycket skadliga följder. Det flyttar fokus från det som är verkligt viktigt och piskar upp polarisering och konflikter. Det skapar än mer känslor av utsatthet och maktlöshet, vilket i sin tur leder till krav på ännu mer särbehandling och särrättigheter för olika grupper. Vikten av personliga egenskaper och kompetens tynar bort. Denna utveckling måste stoppas, annars får vi ett ohållbart sammelsurium av särrättigheter vilket underminerar våra grundlagsstadgade rättigheter i enlighet med likabehandlingsprincipen.

Medborgerlig Samling vill se en likabehandlingskommission som ska identifiera och ta bort det identitetstänk som sipprat in i lagar, regleringsbrev, ja överallt i statsapparaten. De bidrag som idag utges till kulturella och religiöst baserade föreningar ska också avvecklas. Myndigheten för stöd till trossamfund och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) ska läggas ner.

Lika rättigheter och likabehandling måste vara ledord och människor ska ses som de mångfacetterade individer de är. Allt annat bidrar till ett ojämlikt och icke-inkluderande samhälle.

Josefin Utas,

riksdagskandidat och demokratipolitisk talesperson Medborgerlig Samling

 

Lena Malmberg,

riksdagskandidat och styrelseledamot Medborgerlig Samling Stockholm

5 reaktioner till “Identitetstänket splittrar Sverige och motverkar jämlikhet

  1. Helt rätt! Vore också bra om man kunde komma tillrätta med den påbörjade diskussitionen om att kvinnans jämställdhet är hotad och börjar gå bakåt! Om det nu är så så beror det till stor del på sådant som nämns i artikeln, t ex identitetstänket och genuspedagogik m m. Kvinnorna riktar sin vrede över detta mot helt fel område. Det är starka utländska krafter som drar nytta av den förkastliga politiken och som öppet nedvärderar kvinnan!

    Gilla

  2. ”Värdegrund” eller snarare värdegrupp? Genom statsfeminismen fick kvinnor, invandrare och hbtq folk efterhand ett allt högre politiskt värde. Medan, vita heterosexuella män, mer eller mindre öppet sågs som huvudproblemet som kvinnoförtryckare, våldtäktsmän och kriminella. Fast reella förlorare i denna politik blev barn, gamla och sjuka/handikappade. Och hela folket med särskilt en offentlig sektor i snabbt sönderfall.

    Gilla

  3. Ja, män som våldtar. En svensk metoo-grupp ligger nere just nu för nästan samtliga dess aktiva ca 300 deltagare i diskussioner har fått kallelse till polisförhör om hets mot folkgrupp. Vilka är de dessa hetsare? Anhöriga till de män och pojkar som blivit våldtagna av andra män, självaste offren som är patienter på Nordens enda akutmottagning för våldtagna pojkar och män vid Södersjukhuset i Stockholm, en del personal som tar hand om dessa pojkar och män och jag varit huvudsakligen observatör och givit distansråd på privata meddelanden härifrån Litauen. Jag har inte fått någon kallelse till polisen för jag inte deltagit i diskussioner, bara tryckt ”like” om på vissa åsikter. Leve jämlikheten i Sverige! Inget parti vågar ta upp den här sortens förtryck som skördar många offer genom självmord. Nämnda akutmottagningens upptagningsområde är bara Södra Stockholm.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s