Att behandla alla lika är en svensk dygd som vi med rätta är stolta över. Rätt person på rätt plats är en annan. Båda innebär att vi behandlar alla människor som unika individer och låter dem göra vad de vill och vad de kan. Resultatet blir sedan vad det blir.

Martin Luther King formulerade denna dröm:

I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin but by the content of their character.

Det finns nu tiotusentals olika yrken i ett avancerat industriland som Sverige. Alla har de olika krav: fysiska krav, psykiska krav, geografiska krav, utbildningsmässiga krav, språkliga krav, tidsmässiga krav, osv. I ett fritt land som Sverige söker sig människor till olika yrken, dels därför att de är intresserade av olika saker, dels därför att de möter kraven på olika sätt.

Det enklaste, och det som bäst överensstämmer med ett fritt samhälle, är att vi låter var och en göra som han eller hon vill och kan, och låter utfallet bli vad det blir.

Men på detta område har det sedan ett par decennier tyvärr klampat in ett tänkesätt med en agenda för vad man påstår vara rättvisa. Den består i att sträva efter den absoluta motsatsen till vad vi kämpat för i långt över hundra år. Istället för lika behandling söker man lika utfall – en perverterad form av rättvisa.

Förespråkarna av denna ”rättvisa” söker dela in oss människor i dussintals grupper enligt kön, påstådd ras, religion, socioekonomisk bakgrund, sexuell läggning, mm. Dessa grupper tillmäts sedan politisk betydelse genom att man bedömer och dömer personer beroende på grupptillhörighet, samt genom tilldelning av grupprättigheter i form av kvotering och annan särbehandling. Detta alldeles oavsett enskilda individers olika intressen och talanger, och alldeles oavsett de krav jobben ställer.

Denna identitetspolitik har redan fått grepp om en stor del av den svenska samhällsapparaten. Högskolorna är genomsyrade av den. Skolorna likaså. Barn ska undervisas i ”genus”, pojkar och flickor i treårsåldern ska inte få leka som de vill, brandmän, poliser, militärer, statliga chefer, bolagsstyrelser och universitetsutbildningar utsätts för försök att kvotera, dvs. diskriminera. Sådan diskriminering betecknas med orwellskt nyspråk som ”positiv särbehandling”.

Denna så kallade rättvisa är en absolut förkastelse av Martin Luther Kings dröm om en rättvis värld. Istället för lika behandling får vi apartheid baserat på kön, ras, religion, kulturbakgrund, sexuell läggning, etc, följt av kvotering, indoktrinering och bisarra politiskt beslutade förändringar av olika krav för yrken.

Vad Sverige behöver är istället en färgblind stat. Den ska tillåta att varje människa söker sig dit han eller hon vill och låta varje arbetsgivare anställa, och varje utbildningsanstalt antaga, de personer de anser vara bäst lämpade.

För att få ordning på Sverige och få till stånd verklig rättvisa behöver vi i mångt och mycket återvända till tidigare rättviseideal och stå upp för likabehandlingsprincipen. Vi måste akut gå igenom och avskaffa alla former av särbehandling enligt verklig eller påstådd grupptillhörighet.

Medborgerlig Samling föreslår därför att en Likabehandlingskommission omgående ska tillsättas av nästa regering. Denna statliga kommitté ska få uppdraget att gå igenom lagar, förordningar, myndighetsföreskrifter, regleringsbrev, anslag till projekt, läroplaner, situationen vid högskolor och universitet, o s v, för att dels kartlägga var identitetspolitiken har fått fäste, dels föreslå åtgärder för att mota bort den från statsapparaten.

Ingen politisk kraft har tidigare utmanat identitetspolitikens ställning i Sverige och förordat ett systematiskt arbete för att mota bort denna förvrängda form av rättvisa från vår gemensamma, offentliga sektor. Medborgerlig Samling tar nu tag i denna fråga och kommer inte att släppa den. Ett framgångsrikt samhälle bygger på att ansträngning och skicklighet främjas – i alla lägen.

Ilan Sadé,

partiledare för Medborgerlig Samling

 

 

Erik Lidström,

suppleant i Medborgerlig Samlings partistyrelse

22 reaktioner till “Sverige behöver en färgblind stat

 1. En annan sak som också behöver bekämpas är vad man skulle kunna kalla »bahkuhnkefieringen« av myndigheter och arbetsplatser, dvs politiker och chefer som är så pass puckade att de stoltserar med sin totala inkompetens. Dan Eliasson är ett annat paradexempel på detta. Där karriärism, opportunism, politisk korrekthet samt begränsad intelligens, ödmjukhet och självinsikt går hand i hand med en plågsam inkompetens orsakas enorm förödelse hos myndigheter, arbetsplatser och centrala verksamheter, vilket i sin tur skadar samhället.

  Gilla

  1. @Frede. Utmärkt. Lägg gärna till hur man plockas från ett riktigt blåst barnprogram till minister……O´boy.
   Tycker med detta som bakgrund synd om den genuint lika vänliga som okunniga inkvoterade Alice BK. Tur är att hon kommer därifrån hon kommer i alla betydelser och tillhör just MP där de flesta SVT/SR kvinnor (EJ kvinnliga utom vissa undantag) är just MP.
   Tänk er Östling i samma position som minister…………………..

   Gilla

 2. Ja, det är många olika färger. riktningar och åsikter som slåss om utrymmet dessa dagar. Enfalden tycks dock dominera. Vi lever i ett abderitiskt samhälle vill jag påstå: Varför? Ordboken ger oss svaret: Abdera var en stad i det forntida Thrakien. Dess invånare ansågs av omvärlden som synnerligen enfaldiga, därav orden abderit, abderitisk…Tycks som att vi är där n u. Finns någon räddning?

  Gilla

  1. @Sture S.
   Kul att du dammar av det vi liknade sossarna vid på -70/80-talet även om vi då sade ”abderiStiska samhället” Palme skapat där vi svenskar skulle lära ut och bestämma över alla och envar inte bara hur de skulle leva utan också vad de skulle tycka.
   Ca 8,5 millioner om 6 miljarder andra och ve den, särskilt Gösta Bohmans anhängare, som sade emot och i vart fall önskade tänka själva. Då grep DN in och sablade ner.
   DET var Palmes S-demokrati.
   Jag är faktiskt tacksam mot Löfven som jag upplever som en hederlig karl som vill Sverige väl.
   Likt Jimmie Åkesson, resten ger jag inte ett dugg för.
   Vilket val……..Kom tillbaka Göran Hägglund så man har nå´t borgerligt val. Tyvärr har Busken abdikerat för Nato-bluffen från NORSKA Shipstedts och FP, f´låt liiiberalerna.

   Gilla

 3. Bra inlägg.
  Mer av ”Fru Justitia” och mer information till framför muslimer och deras liiiberala vapendragare att Sverige är sekulärt och vad det betyder……. Borde vara det första som ingår i mottagandet och det alla bör lära sig i skolan !
  FP, f´låt liiiberalerna, tjatar om skolan hit och dit men detta grundläggande begrepp, sekularism, vet ingen av de 30 som ingick i min studie med 18-20-åringar som gått ut med godkända betyg ur gymnasiet i ett välvärgat område !

  Gilla

 4. Vet att jag trampar på en hel uppsättning ömma tår, men det första som givetvis måste göras i detta fall är att se till att vi får en helt könsneutral lag om omskärelse/könsstympning.

  Sen har vi den genomgripande orättvisan i fråga om aborter. Det är en tuff nöt att knäcka eftersom det omöjligen kan bli könsneutralt i sitt upplägg, men jag lade faktiskt för några år sedan fram ett förslag som blir neutralt i effekt: Olika kön, olika lag: Den heliga abortens oundvikliga asymmetri – Den slutgiltiga lösningen

  Gilla

  1. Absolut överens, mot könsstympning. Dessutom, den manliga kom tusen år innan att den spreds mot kvinnor, utan tvivel inspirerad av den första.

   Gillad av 1 person

 5. Något åt det hållet ja, just könspolitikens onämnbara ism, en elak Månsa med släptåget Bill och Bull genus och kvotering. Allt fyllt med vinklingar, paradoxer och rena orättvisor. Märkligt att detta kunnat få fortgå när problemen därav bara har eskalerat!

  Gillad av 1 person

  1. Ämenvafan…Detta är ett exempel på fokuseringstankegrodan. Inget är så viktigt som det verkar när man tänker på det. I detta fall är det tydligen viktigare att värna hudflärpar än att se två tredjedelar av de ledande i partiet lämna det. Och Medborgerlig Samlings existens upphöra.

   För att lägga till ytterligare logik till vad Dolf skriver, när manliga könsorgan gjorts biologiskt identiska med kvinnliga dito, då kan vi diskutera. Men så länge män har snopp och kvinnor har något annat så är det inte jämförbart. Omskärelse i det ena fallet, könsstympning i det andra.

   Kryssa på någon annan än mig ifall ni vill välja någon som håller förhuden för helig.

   Gilla

   1. Vilka fler mänskliga rättigheter ställer du inte upp på? Eftersom du är helt principlös, vilket visas av att du inte ställer upp på den mest grundläggande och självklara jämställdhet som tänkas kan, så oroa dig inte. Jag kommer definitivt inte att kryssa för dig.
    Dessutom kan jag ju påminna dig om att det finns kongressbeslut i frågan.

    Gilla

   2. Inte bry sig om ifall jag och andra män har en förhud är alltså 2018 års definition av att vara principlös.

    Arma moder. Jag gissar att hål i öronen eller kort hår klassificeras som omänsklig tortyr.

    Gilla

   3. För övrigt än värre om du är den Erik som står som medförfattare till inlägget. Skall du skriva ett inlägg som helt går ut på att partiet skall stå upp för likabehandlingsprincipen är väl för fan det minsta man kan begära att småpojkar och småflickor skall ha samma rättigheter ifråga om medicinskt omotiverade fysiska ingrepp på sina kroppar.

    Gilla

   4. … och att försvara onödig kirurgi på småpojkar samtidigt som motsvarande ingrepp är totalförbjudet på vuxna kvinnor, och sedan göra hånfulla jämförelser med hårklippning när man har skrivit ett inlägg om likabehandling, det måste vara något av det värsta i hyckleriväg jag sett.

    Gilla

   5. Att manlig omskärelse ledde till kvinnlig är helt ”logiskt”. Oavsett den kirurgiska omfattningen, finns även psykologiska effekter. ”Mäns våld mot kvinnor” ger ungefär samma tacksamma propagandaeffekt, nu senast hos Kristersson, M. Men ser man inte hela sammanhanget, även kvinnors delaktighet och provokationer (!) från media, riksdag osv. så kan man inte lösa det förra mer behjärtansvärda heller.

    Gilla

 6. Kärnpunkten i blogginlägget: ”Medborgerlig Samling föreslår därför att en Likabehandlingskommission omgående ska tillsättas av nästa regering. Denna statliga kommitté ska få uppdraget att gå igenom lagar, förordningar, myndighetsföreskrifter, regleringsbrev, anslag till projekt, läroplaner, situationen vid högskolor och universitet, o s v, för att dels kartlägga var identitetspolitiken har fått fäste, dels föreslå åtgärder för att mota bort den från statsapparaten.”
  Om du inte fattar att två helt olika lagstiftningar för ingrepp i könsorganen på människor utifrån vilket kön de har faller direkt under detta stycke är du obegripligt korkad.

  Gilla

 7. På Island finns ett lagförslag om att förbjuda manlig omskärelse. Även Merkel var visst inne på det men fick ge sig. Framtiden kommer att se med förundran på hur vår tid anpassade ”jämställdhet” för att öka politiskt maktmissbruk.

  Gilla

 8. Manlig omskärelse kan väl inte jämföras med kvinnlig? För män kan det vara behövligt med omskärelse, av medicinska skäl, men för en kvinna är det stympning och det finns inga skäl att utföra en sådan ”operation”.

  Gilla

  1. Jag är fullt medveten om ett det förekommer medicinskt motiverade omskärelser (t.ex. pga. infektioner). Men du skulle väl knappast godkänna att man utförde hjärtoperationer på alla nyfödda gossebarn bara för att det förekommer motiverade hjärtoperationer på medelålders män?

   Gilla

  2. … jag är för övrigt övertygad om att det förekommer medicinskt motiverade ingrepp i kvinnliga könsorgan också, skillnaden är att i det kvinnliga fallet så skiljer man mellan operationer och könsstympning. I det manliga fallet klumpar man samman dem under ”omskärelse” och låtsas som det handlar om en bagatell.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s