I en kolumn på Aftonbladet den 15/7 skriver Lena Mellin om NMR och att de borde förbjudas.

Medborgerlig Samling (MED) anser att gränsen för förbud mot organisationer bör gå vid handling, inte vid ord. Ord ska bemötas med ord, och våld ska bemötas med vad som krävs för att stävja våldet. Men det är inte det som denna text handlar om. Den handlar om hur man försöker forma en bild av Medborgerlig Samling som ett parti som står NMR nära. För i samma kolumn som Melin vill förbjuda NMR, nämner hon Medborgerlig Samling för att få läsarna att associera dessa rörelser med varandra. Det är ett fult grepp och kan inte bli mer fel.

Medborgerlig Samling är den diametrala motsatsen till NMR. Vi står upp för demokratin och yttrandefriheten och tar avstånd från den identitetspolitik där man anser att hudfärg och etnicitet är relevant. Den identitetspolitik som har anammats såväl av NMR som vänstern som ständigt tittar på de parametrarna, är förkastlig oavsett om intentionerna är förment goda. Även det socialistiska samhälle som NMR förespråkar är så långt från MEDs intentioner man kan komma.

Vi har sett företeelsen förut, bl.a från Mellin själv i tidigare texter, men även från Patrik Oksanen som i en krönika i Expressen kopplade ihop MED med Putin. Kopplingen där var dock så långsökt att inte ens Oksanen kunde precisera närmare vari kopplingen mellan Putin och MED bestod, förutom i vår partiledares ägandeskap i Nyheter Idag.

Som ett nytt parti som håller på att etablera sig så håller bilden av Medborgerlig Samling nu på att formas ute i stugorna. Många känner sig tydligen kallade för att just deras bild ska få gehör. Några sprider nidbilder och använder skrämseltaktik av illvilja eller rädsla för konkurrens. Andra med goda intentioner sprider kunskap om den politik vi står för. För det sistnämnda är vi tacksamma.

Varför Mellin buntar ihop Medborgerlig Samling med NMR i en kolumn där hon propagerar för att förbjuda organisationer framgår inte. På en rak fråga via Twitter om hon vill förbjuda även MED svarar hon inte.

Vi anser att Mellin är oss svaret skyldig.

Vill Mellin förbjuda Medborgerlig Samling?

 

Åsa Tallroth,

partistyrelseledamot Medborgerlig Samling

 

Josefin Utas,

demokratipolitisk talesperson Medborgerlig Samling

4 reaktioner till “Vill Lena Mellin förbjuda Medborgerlig Samling?

 1. ”Vill Mellin förbjuda Medborgerlig Samling?”
  Svaret synes mig självklart och ganska trevligt.
  Klart hon vill och därmed finns MED !

  Gilla

 2. Med tanke de rötter som både Aftonbladet och hennes favoritparti har, så är det inte förvånande …

  Aftonbladets ledarredaktion har länge visat att de inte tänkt färdigt innan de publicerar något. (Den ena värre än den andre.) Resultatet blir därefter. De verkar inte inse det själva …

  Gilla

 3. Mitt i prick tjejer. Vi i MED vill ju ha liten stat och låg skatt. Alla socialist-partier lär stå nationalsocialisterna närmare än vi då vi ju vill ha inversen till statskontrollerat politiskt system.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s