DEBATT. Det är numera mindre än 100 dagar kvar till valet, och häromdagen kom omröstningen där världens första feministiska regering tillsammans med Centerpartiet valde att låta cirka 9 000 illegala migranter, till 99,4% män, få stanna i Sverige. Detta gjorde man trots att en majoritet av det svenska folket är emot förslaget. Dessutom på samma dag som Rahmat Akilov, också han en illegal migrant, dömdes till livstids fängelse för terrorattacken på Drottninggatan som kostade fem människor livet, varav en var Ebba Åkerlund, 11 år. Hon skulle ha fyllt 13 samma dag som domen föll.

Asylrätten är därmed inte längre individuell, alla är inte längre lika inför lagen och Sverige kan inte längre kallas för vare sig en demokrati eller rättsstat.

Aktivisterna för förslaget pratar ofta om medmänsklighet, men väljer samtidigt att helt ignorera att den nya gymnasielagen enbart belönar de som illegalt stannat kvar i landet. De som följde lagen är exkluderade ur särbehandlingen. Man blundar även för den lilla detaljen att för samma summa skulle vi kunna ge 3 122 000 (riktiga!) barn (varav hälften flickor) en skolgång i Afghanistan. Som gratis bonus skulle vi kunna njuta av vetskapen om hur det skulle irritera talibanerna som hatar att barn, flickor i synnerhet, får utbilda sig! Enligt Unicef misslyckas bara 6% av pojkarna i Afghanistan med sina studier om de påbörjar gymnasiet. I Sverige misslyckas 93% av ungdomar från utlandet som börjar på språkintroduktionsprogrammet med att slutföra sina gymnasiestudier inom 4 år.

Istället har aktivisterna kämpat för, och våra politiker valt, att prioritera 9 000 vuxna män som haft hälsan och ekonomin att ta sig över 500 mil över jordklotet genom att betala människosmugglare. Frågan om deras skyddsbehov är sedan länge avklarad, de har av Migrationsverket bedömts sakna skyddsskäl vilket också fastställts vid överprövning.

Både aktivister och politiker pratar mycket om att de annars skulle skickas in i döden, men det är ett mycket märkligt påstående. Bland annat mot bakgrund av att 6 miljoner afghanska flyktingar frivilligt har återvänt till sitt hemland under senare år under överinseende av FN:s flyktingkommissariat. Många lär också resa hem och hälsa på familjen på semester i Iran och Afghanistan och de verkar undkomma med livet i behåll.

De minst 3 000 miljoner kronor beslutet kostar behövs bättre i många av de hål i ekonomin den offentliga sektorn skyller på när man inte fullgör sina skyldigheter mot de skattebetalande medborgarna. Sjukvårdköer, fattigpensionärer, bristande väg- och järnvägsunderhåll, dåligt försvar, skola  och rättsväsende för att nämna några.

Tro för övrigt inte heller att hela denna regelvidriga process slutar på tre miljarder kronor, för det är bara kostnaderna för själva gymnasieplatserna, därtill tillkommer många fler miljarder i slutändan. Precis som att de uttalade ca 70 miljarderna per år för vår både dåvarande och nuvarande migrationspolitik också är långt ifrån sanningen för vad det egentligen kostat, kostar och kommer att kosta.

Avslutar med vår statsminister, Stefan Löfvens, egna ord:
”De som har fått nej måste lämna landet. Annars har vi ingen trovärdighet i flyktingmottagandet.”

Mikael Jonsson
Ledamot i MED Jönköpings styrelse

 

 

MED tycker
Idag har asylrätten i stor omfattning kommit att utnyttjas för ekonomiska motiv, medan de allra mest utsattas tillvaro inte sällan till och med försämrats av att rika länder prioriterat migranter som haft resurser att ta sig till bland annat Europa. Stora grupper ID-lösa anländer med tveksamma eller obefintliga asylskäl, primärt för att få del av välfärdens förmåner eller i värsta fall för att undkomma straff för kriminalitet, terrorism eller krigsbrott.
MED föreslår därför
– ID-krav för asylansökan, på grund av allt ifrån kostnader och tidsåtgång för mer komplicerade utredningar och risken för att krigsförbrytare, terrorister och kriminella slinker genom nätet till svårigheter att avvisa personer utan dokumenterat medborgarskap till sitt hemland.
– Omhändertagande i förvar av asylsökande vid avslag, för att säkerställa att ingen avviker och går under jorden eller begår våldsdåd. Insatser för att illegala invandrare inte kan fortsätta att vistas i landet bör intensifieras.
– Att personer som inte medverkar till fastställande av ålder alltid ska behandlas som myndiga.
– Att det offentligas förmåga att identifiera och lokalisera illegalt vistande ska kraftigt utökas.

 

3 reaktioner till “Aktivismens triumf

 1. Väljer att på kvällskvisten utöva lite sifferexercis samt reflektioner;

  9000 män, om man räknar med 24 elever per klass, så handlar det om 375 nya klasser, vilket motsvarar ungefär 16 gymnasieskolor. Som jämförelse har min kära hemstad Jönköping 13 gymnasieskolor (enligt gymnasium.se). Om vi är snälla och räknar på att varje lärare bara har 13 elever i snitt, så behövs 692 lärare, vilket inte riktigt går i linje med de rapporter man kan läsa om hur färre söker till att bli lärare, den redan existerande lärarbristen och att det år 2025 beräknas Sverige sakna 65 000 lärare…
  Lärare som inte längre bara ska undervisa och planera, utan också agera säkerhetsvakter och värdegrundsförmedlare, samt iochmed regeringens beslut i torsdags ska de även agera beslutsfattare av uppehållstillstånd. En lagom dos arbete och ansvar att leva med och arbeta under…

  Avslutar med en reflektion som även andra uppmärksammat:
  De afghanska tolkarna som hjälpte våra fredsbevarande soldater i Afghanistan, de som både då och i efterhand levde under dödshot då de arbetade för fred och stabilitet i och för sitt land och samarbetade med oss i flera år. Vem minns inte hur jävla svårt och kämpigt det var att ge dem och deras familjer asyl? Som en twittrare formulerade det, “(det) var fanimej ett åttahundrameterslopp i knädjup sirap”.

  Totalt handlade det om (ynka) 24 tolkar, det krävde enorma insatser och i slutändan fick bara några av dem asyl. Men för 9000 okända män utan ID-handlingar och bakgrundskontroller kan vår regering numera t.o.m. tänka sig särbehandla så de slipper hela principen om att alla är lika inför lagen.

  God natt Sverige.

  https://www.lararforbundet.se/taggar/lararbrist
  https://lararnastidning.se/farre-vill-bli-forskollarare-oc…/

  Gillad av 1 person

 2. Vänstertalibanernas religiösa slutsjelfändamål är att inrätta den muhammedanska kontinenten afrikasien i det förintade Europas ställe, vårt älskade Europa, som de sjelfva deremot hata. De längta dit. Och för att komma dit måste de dränka Europa med slika. Detta kalla de sjelfva för ”mångfaldsarbete”; ”mångfald” är nämligen deras rasbetecknande begrepp för just afrikaner och asiater i Europa. Här är hafver man den hemska förklaringen till detta. Dessutom: om vänstertalibanerna icke hade gjort detta, då hade ju ”rasismen” och ”dom främlingsfientliga krafterna” vunnit -det vill säga alla mentalt friska Européer-, och det får ju icke ske! Man måste ju alltid trotsa ”rasismen”. Man hafver ju sin vänstertalibanistiska ”värdegrund” och sin ”människosyn” och sitt ”tror på”.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s