I Distrikt Stockholm kandiderar Medborgerlig Samling till landstingsfullmäktige i Stockholms län samt till kommunfullmäktige i Stockholm, Botkyrka, Huddinge, Järfälla, Nacka, Sollentuna och Upplands Väsby. För att lägga en grund för valkampanjen anpassad till lokala förhållanden har distriktsstyrelsen antagit ett Stockholmsprogram för Medborgerlig Samling.

Den politik som distrikt och lokalavdelningar driver på den lokala nivån utgår från partiets politik som den kommer till uttryck i idéprogrammet och antagna sakpolitiska program. De programmen kan av olika skäl inte alltid genomföras oförändrade lokalt. Vi har därför i Stockholmsprogrammet lagt tyngdpunkten på just de frågor som är viktigast i vår region. Och inom de olika politikområden har vi gett exempel på konkreta åtgärder som är särskilt viktiga för stockholmarna.

Ett sådant område är infrastrukturen, där många stockholmare upprörs över en planering som ger intryck av att stadshusmajoriteten vill utrota privatbilismen i staden. Samtidigt görs satsningar på cykelbanor som framstår som helt oproportionerliga. Vi vill satsa på en utveckling av infrastrukturen så att hänsyn tas till alla trafikslag, och motsätter oss att de planerade miljözonerna införs i Stockholm.

En annan fråga som har väckt stark opinion är angreppen mot stadsmiljöer med särskilda kulturvärden, som förstörelsen av stora delar av Blasieholmen för att lämna plats för ett Nobelcenter och rivningen av Pålsundsområdet. Vårt program motsätter sig sådana åtgärder och föreslår att omvandlingen av staden sker med konservativ omsorg om det befintliga fastighetsbeståndet och traditionella fasader.

I andra frågor kommer vår ekonomiska liberalism till uttryck även på det lokala planet. Det gäller bland annat stöd för friskolor, kritik mot att kommunala företag konkurrerar med privata näringsidkare och krav på en reformerad offentlig upphandling.

Trygghetsfrågorna väger tungt i Stockholmsregionen, med stora problem i ett antal utanförskapsområden. Därför kommer vi att driva frågorna om kommunala ordningsvakter, tiggeriförbud och åtgärder mot olovlig ockupation av annans mark.

Vi räknar med att vi i vår kampanjverksamhet kommer att ha stor hjälp av ett detaljerat program som är speciellt utformat för vår region, och vill gärna uppmuntra andra regioner att göra något liknande.

Fredrik Clementz

Styrelseordförande för Medborgerlig Samlings Stockholmsdistrikt

Lennart Göranson

Politikansvarig styrelseledamot i Medborgerlig Samlings Stockholmsdistrikt

En reaktion till “MED Stockholm valsatsar med regionalt program

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s