Denna artikel har publicerats i Linköping News som replik på en artikel i tidningen.

Linköping News har i en artikel den 7 maj om centerriksdagsmannen Staffan Danielsson även omnämnt mig, Medborgerlig Samling och framförallt Nyheter Idag på ett fullständigt bisarrt sätt. Det första jag tänkte när jag läste artikeln var att vi hade backat ca fem år i tiden. 2013 ringde och vill ha tillbaka sin artikel.

Medborgerlig Samling (MED) är ett liberalkonservativt parti som förenar medborgerlig frihet med en stark omsorg om vissa gemensamma institutioner och med insikten att vi måste ha en fungerande statsapparat. Vi värdesätter särskilt den fria och sakliga debatten. De som beskriver partiet på något annat sätt är i regel journalister med politiska agendor, en och annan ledarskribent och politiska motståndare. Linköping News anger i sin artikel vad ”politiska experter” anser om den rätta etiketten på MED, eller att MED ”har beskrivits” på ett visst sätt. Inga källor anges. Detta är ingenting annat än den gamla vanliga viskleken med inslag av brunsmetande som har varit så vanligt i den svenska offentligheten.

Publikationen Nyheter Idag beskrivs med samma ohederliga metod. När några journalister som arbetar hos konkurrenter har satt etiketter finns det andra, som Linköping News, som bara fortsätter att hänvisa till dem. Stiftelsen Expo är för övrigt en extremt politisk aktör som ägnar sig åt avancerad åsiktsregistrering och har haft ledande medarbetare från extremvänstern. Att Expo har fått en gloria av att vara objektiv och sakkunnig är en skandal i sig.

Staffan Danielsson, som jag personligen har haft mycket kontakt med tidigare och som i alla avseenden är en hedersman, får naturligtvis svara för egen del. Jag finner det dock bisarrt att vinklingen på artiklar i medier är att man först ska stämpla vissa andra medier som suspekta för att sedan se det som fult att delta i en intervju eller dylikt där. I Nyheter Idag medverkar dagligen olika kända samhällsdebattörer och makthavare i intervjuer.

Väljarna är väldigt trötta på dessa barnsliga och sekteristiska fasoner nu. Det är dags att vakna och inse att brunsmetandet saknar all sans och trovärdighet.

 

 

Ilan Sadé

Partiledare för Medborgerlig Samling

3 reaktioner till “Bisarrt brunsmetande i Linköping News artikel

  1. Det som behövs när det gäller företeelser med PK-gloria, som t.ex. Expo, är att sätta starkt strålkastarljus och kraftigt förstoringsglas på dem. När så sker spricker grodan precis som i fallet med Janne Josefsson och Özz Nûjen.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s