DEBATT. Om Fredrik Reinfeldt går det att ha många åsikter, men en sak går det att ge honom rätt i och det är hans boktitel ”Det sovande folket”. Alla sover förstås inte utan en del har sett vartåt det barkar med Sverige. Det är hög tid att vakna nu.

Allt är naturligtvis inte Fredrik Reinfeldt och Moderaternas fel. Den väg som Sverige befinner sig på tog sin början redan 1975 när en enig riksdag fattade beslut om att Sverige skulle vara ett mångkulturellt land. Alla partier i den dåvarande riksdagen, V, S, C, FP och M röstade för något som har lett oss in i ett samhälle med skenande brottslighet, utanförskapsområden och klankultur.

Under resans gång till den situation vi har idag, har politiker understödda av media och i synnerhet kanske public service försökt att förminska de allt större problem som den förda politiken har lett oss till. Alla partier i riksdagen, förutom SD som inte får vara med i sandlådan, har mer eller mindre skuld i den situation vi nu befinner oss i.

Många har varnat för konsekvenserna av en stor invandring från främmande kulturer med en annan syn på demokrati, jämlikhet och rättsskipning. Trots det har politikerna inte lyssnat utan blundat och försökt att skyla över problemen som parallella kulturer i ett samhälle leder till.

Speciellt förvånande är därför inte den dom som avkunnades i Solna Tingsrätt som i korthet handlade om att en kvinna anmält en man för misshandel, men han friades för att kvinnan inte gick att lita på och han kom från en bättre familj. Enligt uppgift i media gifte sig mannen och kvinnan enligt sharialag för cirka sju år sedan och i domslutet står att kvinnan inte skulle ha gjort polisanmälan utan vänt sig till makens familj istället.

Domen är en logisk följd av att Sverige blivit mångkulturellt. Att tro att mångkultur endast betyder kebab och hummus är en naiv och närmast kolonial syn på människor från andra länder. Olika kulturer sida vid sida innebär även parallella rättssystem. Det var precis detta politikerna beslutade.

Centerpartiet försöker nu framställa sig som handlingskraftiga och har med expressfart behandlat och uteslutit de två centerpartister som skrev under domen i Solna Tingsrätt. Nu är inte orsaken till detta att Centerpartiet faktiskt bryr sig i vilka åsikter som deras företrädare har utan det faktum att det blev känt i media och att reaktionerna bland vanligt folk blev så kraftiga. Det handlar alltså bara om skademinimering för att inte förlora väljare.

I sin jakt på makt och pengar är det viktigt för partierna att röstmaximera när det drar ihop sig till val och det är förstås ingen tillfällighet att politiker som du aldrig hört talas om skriver insändare och kandiderar till riskdagen och andra politiska församlingar. Den grupp människor i vårt samhälle som vill införa den medeltida kultur de kommer ifrån med sharialagar, böneutrop från moskéer och kvinnoförtryck är en relativt stor grupp och därmed röster. För att vinna dessa röster vill partierna ha representanter som drar till sig dessa röster och blundar gärna för vilka åsikter dessa människor har.

Det är hög tid att vakna nu innan det är försent. Medborgerlig Samling vill värna yttrandefriheten och vårt sekulära samhälle. Vi accepterar inte medeltida värderingar och för de som absolut vill ha sharialagar föreslår vi att de väljer ett annat land än Sverige. Det är nog nu.

 

Per Lindström
Ordförande Medborgerlig Samling Skaraborg

 

 

MED tycker
Vi menar att de senaste decenniernas integrationspolitik – liksom migrationspolitiken – helt måste omvärderas. Den politik som har förts med mångkulturella förtecken har ofta lett till de facto acceptans av normativ multikulturalism, som i sig undergrävt rättssamhälle och försvar för individens okränkbarhet, samt grundläggande sammanhållning och gemenskap. Enligt vår vision ska samhället byggas runt en gemensam kärna av värderingar och principer, som inte omförhandlas av hänsyn till olika kulturella och religiösa intressen eller skilda sedvänjor. Dessa värderingar, som vi identifierar som i stort gemensamma för det västerländska samhället idag, såsom synen på demokrati och yttrandefrihet, den sekulära staten, jämställdhet och barnens ställning, ska respekteras av alla som kommer till Sverige för att bo och leva här. Det är vår övertygelse att bara ett samhälle som värnar denna kärna av värderingar, kan ge individer friheten att leva sina liv som de önskar, inom lagens ramar. Endast i ett samhälle där det offentliga inte är en arena för strider mellan etniska och religiösa intressegrupper, kan friheten vara lika för alla.

 

8 reaktioner till “Ett hårt uppvaknande

 1. Per Lindström är absolut en självskriven kandidat till att leda in Sverige på en väg till en bättre framtid om MED kommer till Riksdagen och kan få ett inflytande.
  Per har precis dom rätta åsikterna för att stoppa islamiseringen och främja den svenska kulturen!

  Gillad av 2 personer

 2. Rasism är baserat på negativa fördomar och okunskap. Minsta ord som med lite god vilja kan (van)tolkas som just rasism brukar bemötas med en veritabel storm i medierna där skyldig som oskyldig får löpa gatlopp.

  Märkligt nog så står positiva fördomar baserade på lika minst lika mycket okunskap oemotsagda eller applåderas till och med.
  För alla som har bott utomlands så eller bara umgåtts mycket med människor från andra kulturer är det en självklarhet att majoritetssamhället i andra länder odlar helt andra synsätt än vi är vana vid och tar som självklara. Fast inne på opinionsdominerande Södermalm är det just hummusen och kebab man ser som de enda exotiska inslagen snarare än klanvälde och hederskultur. Frågan för ledande opinionsbildare blir alltså: för eller emot hummus?

  Gilla

 3. Så rätt och riktigt. Visst måste mångkulturflummet avlägsnas ur grundlagen, men det finns mer att åtgärda i RF 1974 än det. En ny regeringsform är faktiskt nödvändig, liksom inrättandet av en helt oavhängig författningsdomstol.

  Gillad av 1 person

 4. Integrations- och migrationspolitik kan lyckas. Se på Kanada som exempel (där jag levde mellan 2004 och 2012). Nyckeln tror jag ligger i öppen debatt och avlägsnandet av ”åsiktskorridoren”. Sveriges debattklimat avseende denna fråga är på en väldigt låg nivå jämfört med Kanada.

  Gilla

  1. Kanadas flyktingpolitik fram till 2012 ja, men utveckligen därefter och deras Premiärminister är rena katastrofen som går i alldeles fel riktning!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s