DEBATT. Sverigedemokraterna har länge hävdat att de är det enda oppositionspartiet i riksdagen, men i sin strävan att bli accepterade och få delta i sandlådan tillsammans med de andra partierna blir de alltmer en del av etablissemanget. Sjuklövern, som de andra partierna kallas, börjar bli en åttaklöver. Är det någon som fortfarande tror att SD är ett högerparti efter det senaste utspelet att ge förstföderskor en premie på 20 000 kronor?

Moderaterna, som har en stor del i de problem Sverige har idag, försöker förtvivlat att utlova trygghet. Fler poliser, mer försvar, bra sjukvård och till och med landsbygden vill man bry sig om. Att Moderaterna med sin egen politik skapat en stor del av problemen, och dessutom i 3,5 års tid låtit Sveriges genom tiderna sämsta regering härja fritt vill de inte gärna tala om. Lika lite hörs det från Moderaterna om att de vill öka kontrollen på medborgarna genom att skattefinansiera public service och ställa sig bakom Löfvens censurlag.

Socialdemokraterna är lika förutsägbara som ett brev på posten – eller idag kanske det är tvärtom eftersom posten har vissa leveransproblem. Socialdemokraternas valfläsk går dock att lita på till hundra procent, men jag upphör aldrig att förvånas att det fortfarande har ett visst genomslag hos väljarna. Tvåhundra kronor mer i barnbidrag — det låter bra, men det sker samtidigt som alltfler vanliga yrken som poliser, sjuksköterskor och lärare beläggs med statlig skatt. Marginalskatten är nu högst i världen och ligger på 60 procent.

Centerpartiets strävan att locka till sig väljare från invandrargrupper slog rejält snett när det visade sig att den nämndeman de utsett till Solna tingsrätt snarare dömde efter Sharia-lagar än efter vår svenska lagstiftning. Från att ha varit ett parti med båda fötterna på jorden under Torbjörn Fälldins tid har Centern tappat all markkontakt och Annie Lööf har propagerat för både fri invandring och månggifte. Den gamla Bondeförbundet har under åren genomgått en stor förändring och tyvärr i många stycken inte till det bättre.

Liberalerna borde sätta sig själva i skolbänken och framförallt noga studera vad begreppet liberal innebär. Liberal betyder för de flesta av oss bland annat individuella fri- och rättigheter, yttrandefrihet, privat äganderätt, jämlikhet, demokrati och ett fritt näringsliv med marknadsekonomi. I Liberalernas värld är det snarare det omvända. Partiet strävar efter att öka överstatligheten från EU och i förlängningen kommer det att betyda ett Europas förenta stater där byråkrater i Bryssel ges en allt större makt över medborgarna och alltmer inskränker demokratin.

Kristdemokraternas stöd i opinionsundersökningarna har under lång tid befunnit sig stadigt under 4-procentspärren och troligen har vi sett det sista av partiet i riksdagen efter höstens val. I ett sista desperat försök att profilera KD kommer Bert Karlsson att turnera Sverige runt med Ebba Busch Thor. Om det är till för- eller nackdel lär visa sig i opinionssiffrorna. KD borde nog ha hållit sig till den smala vägen och praktiserat kristen etik istället för att jaga väljare med populistiska utspel.

Vänsterpartiet har fått bra politisk utdelning av att stödja det kaos som S-regeringen i hög grad är medskyldiga till att skapa i Sverige. Allt åt alla och de rika ska betala. Tyvärr, Vänsterpartiet, förr eller senare tar andras pengar slut. Allt högre skatter driver både jobb och företag ut ur Sverige och underminerar på sikt välfärden. Det är inte vinsterna som är det stora hotet mot välfärden utan Vänsterpartiet. I partiets program kan vi läsa ”Det socialistiska samhället och vägarna dit — och Venezuela visar vart de vägarna bär.

Miljöpartiet fick tack vare Socialdemokraternas behov av ett stödparti vara med på ett hörn och regera. Ska man se något positivt med det är att de inte skiljer sig från resten av etablissemanget när de väl kommer till makten. Inga löften är för heliga att överge för chansen att vara med och regera. Skolan blev inte fixad på 100 dagar som utlovat, förbifart Stockholm stoppades tillfälligt till en helt meningslös kostnad på 170 miljoner för skattebetalarna, biodrivmedel fick höjd skatt och kolet blev inte kvar i marken.

Det finns förstås många fler exempel på hur de etablerade partierna säger en sak och gör en annan, men det finns ingen ärlig strävan hos något parti att verkligen göra ett bra jobb och förbättra förutsättningarna på något område. Allt handlar om att med diverse populistiska utspel vinna så många röster som möjligt och varje vecka är det något parti som ändrar åsikt för att en opinionsundersökning visat att en viss fråga intresserar väljarna.

Medborgerlig Samling är ett alternativ för dig som vill ha ett parti med en grundläggande ideologi och genomarbetade program för olika områden i samhället, som vilar på beprövad kunskap och en konservativ inställning till förändringar i samhället. De etablerade partierna har under många år experimenterat med det svenska samhället och försöker nu med överbudspolitik åtgärda konsekvenserna av sin egen politik. Du betalar förstås.

Vi vill något annat. Vi vill rensa upp bland myndigheterna, ta bort partistödet och stoppa asylinvandringen under överskådlig tid. Vi vill helt enkelt förvalta skattemedlen på ett ansvarsfullt sätt och stoppa slöseriet. Vi står för vår politik, nu och när vi kommer in i riksdagen.

 

Per Lindström

Ordförande Medborgerlig Samling Skaraborg

 

 

 

MED tycker
Medborgerlig Samling har tillkommit som ett svar på såväl akuta som långsiktiga samhällsproblem som det politiska etablissemanget i Sverige inte har lyckats ta sig an. Medborgerlig Samlings mål är ett långsiktigt hållbart samhälle där individens frihet och framtida generationer sätts i fokus. I det samhälle vi vill bygga fokuserar staten på kärnfunktioner och civilsamhället har en framträdande roll för samhällsbygget. Utvecklingen av samhället ska baseras på evidens och pragmatism snarare än ideologiska utopier. Medborgerlig Samling bildades även som en reaktion mot det faktum att Sveriges borgerlighet har flytt från verkligheten och från sin egen ideologiska grund.

 

7 reaktioner till “Åtta nyanser av rött

 1. Det är bra för hela Sverige att Alliansen får en kraftfull blåslampa på sig i form av MED. Blir det en 3-partiallians eller t.o.m. en 2-partiallians efter valet är det ännu bättre. Sd:s glidning i 7-klöverriktning har nu gett dem en helt egen blåslampa i form av AfS. Valet blir för första gången på mycket länge spännande, och det kommer helt säkert att bli en helt ny sorts riksdag.

  Gillad av 1 person

 2. Har SD någonsin varit ett högerparti? Om jag förstått det hela rätt så är SD i mångt och mycket klassisk socialdemokrati.
  Det som jag har svårast för när det gäller SD (som ofta annars visar sig vara pragmatiskt ganska vettiga) är att de alldeles för lätt dansar efter medias pipa och rensar ut till både höger och vänster. Det var en stor besvikelse att de svek och avpolletterade Kent Ekeroth.

  Gillad av 1 person

 3. Klart oimponerad av slentrianmässig gnällig EU-kritik enligt formlär 1A: ”överstatlighet…Europas förenta stater…byråkrater…Bryssel”. Sämsta UKIP-fasoner. Nej, tack. Går ni i den riktningen tappar ni min röst.

  Gilla

  1. @En annan fd moderat
   Betyder din kommentar att du är imponerad av hur Liberalerna ser på EU? Jag skulle tro att Liberalernas inställning i dessa frågor verksamt kan bidra till att detta parti kan åka ur riksdagen i höst.

   Gilla

 4. Kristdemokraterna (KD) har jag en något avvikande synpunkt på: Jag tror att deras problem till stor del består i att en falang i partiet har varit alltför okritisk till alltför stor invandring. Om denna falang kan hållas i schack, kan nog partiet mycket väl stanna kvar i riksdagen och då även bli en lämplig samarbetspartner till MED. Det Bert Karlsson gör nu tror jag mycket väl kan vara en fördel i sammanhanget.

  KD bör vara mer höger än rött och det är knappast en tillfällighet att en av deras ledande profiler har sagt att ”till höger om mig finns bara avgrunden”. Riksdagen har väl för övrigt knappast något humoröverskott….

  Gilla

 5. Instämmer i stort, men jag kan inte se att det är SD som närmar sig 7-klövern. Det är i överväldigande omfattning tvärt om. Och just nu till valrörelsen så är särskilt S väldigt angelägen att närma sig SDs migrationspolitik t ex. med den beställda utredningen om ”Ny sylpolitik” som lägligt blev klar precis nu! För överigt är SD och förmodligen MED de enda partierna som inte är för Globalismen och Islamismen! Jag är inte extremt åt varken höger eller vänster, men kommer att tvingas rösta på något av de båda sistnämnda partierna!

  Gilla

 6. Jag tror att ett europasamarbete är nödvändigt,med en begränsad överstatlighet vad gäller tex migration. Som gammal liberal/moderat glädjer det mig att hålla med om 95% av ideprogrammet och omedelbart bli medlem. Det inslag av populism med enkla slagord som präglar tex. V och SD och även UKIP bejakar ignorans och förakt för den enskildes förmåga att tillgodogöra sig kunskap och fatta egna beslut. Alltför länge har svenskt samhällsliv byggt på principen ”follow the leader” oavsett riktning. Det ska bli inspirerande och spännande att följa MED´s utveckling fram emot valet 2018.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s