DEBATT. När jag var barn i Irak fick vi lära oss i skolan att det var vi som skapade civilisationen. Att västvärlden hatar oss för att de är avundsjuka på vår historia. Det är därför Gud inte valde några profeter från väst. ”De tror inte på någon gudom eller på Allah därför att de är sekulära”, sa min lärare. Sekularism innebär, enligt min beslöjade lärare, att du har rätt att mörda, våldta och ha sex med vem som helst, till och med dina systrar. Det finns inget tabu eller förbud för sekularister för att sekularisterna tror på Darwin och det betyder att de anser att endast de starkaste har rätt att leva.

Det hat och den avsky mot sekularismen i väst, särskilt i USA och Israel, var något vi fick redan med modersmjölken. Att kalla någon som har varit dum mot oss för jude är än idag vanligt förekommande i Mellanöstern och på vissa orter här i Sverige. Dessutom, här i Sverige kan man få höra ”har du blivit svensk” som om att vara svensk är en synd som man har begått och måste försvara sig för.

När jag anlände till Sverige, hamnade jag i svår kris mellan det omedvetna hatet mot väst som vi blev uppfostrade till, och den egentliga känslan av tröst och frihet i Sverige. Jag fann ingen anledning att hata den sekulära demokratin som jag blev tillsagd att hata den under hela min barndom. Varför ska jag hata ett väl fungerande och humanistiskt samhälle som verkligen tar hand om sina svaga? Inte bara det, man tar hand om och försörjer till och med dem som hatar det sekulära samhället.

Jag tänkte att det måste finnas något lurt bakom denna fasad av snällhet, någon hund måste vara begraven här. Det måste finnas något som gör att de behandlar oss så väl. Kanske för att omvända oss senare och använda oss som spioner mot våra moraliskt högtstående hemländer, som vi flydde ifrån? De personer jag umgicks med i början av mitt liv i Sverige gjorde det inte enklare för mig. Jag fick höra upprepade gånger att Sverige ingår i en megakonspiration mot MENA-stater för att undergräva våra moraliska ställningstaganden och underlätta för judarna att ta över hela Mellanöstern.

Det höll inte! Dag efter dag upptäckte jag att ”våra” moraliska ställningstaganden egentligen inte var våra. Det är med tvång och hot vi tvingas välja att stödja en ideologi som har ockuperat hela Mellanöstern. Den som vågar påminna oss om denna ockupation stämplas som förrädare eller ännu värre som sekulär. Vi får egentligen inte välja att lyda under en svartsjuk, omoralisk och diktatorisk gudom som Allah, eller inte. Det är inget val vi gör och därmed grundar sig våra moraliska ställningstaganden på en omoralisk syn på människor. Där kommer den grundläggande förklaringen till sekulärfobi och occidentalism mot den som inte underkastar sig vår ideologi.

Sekulärfobi är en stark känsla av obehag och obefogad rädsla för den sekulära idén. Man förknippar sekularismen med antiteism och hat mot religion därför att man själv har växt upp med en stark känsla av överlägsenhet och hat mot andra religioner. Man har svårt att se att ens egen tro eller gudom inte har en särställning i samhället. Därav följer en strävan och vilja att skapa sina egna getton och förespråka särlagstiftning för att förhindra att ens religion eller gudom blir jämställd eller likabehandlad med andra ideologier eller religioner.

Ska vi nå framgång i integrationsarbetet är det därför extra viktigt att bekämpa den växande sekulärfobin med kunskap och bildning. De nyanlända och första samt andra generationens invandrare ska ges chansen att förstå vikten av sekularismen och varför ett fungerande samhälle inte på något sätt kan särbehandla någon på grund av dennes religion eller saknaden av religion. Det var väl i brist på detta våra gamla hemländer kollapsade. Det var därför vi flydde till ett sekulärt och demokratiskt land som Sverige.

Återigen, varning för sekulärfobi!

Bassam Al-Baghdady

Medlem i Medborgerlig Samling

 

MED tycker
MED vill genom att införa obligatorisk samhällsorientering, som ger insikter i bland annat hur den sekulära samhällsmodellen fungerar, motverka det författaren kallar ”sekulärfobi”, d.v.s. att invandrade från länder där religionen har en totalitär karaktär fruktar denna samhällsmodell på grund av okunskap. Det som måste förmedlas i en sådan utbildning är det faktum att den sekulära staten utgör det bästa skyddet för religionsfriheten, istället för ett hot mot densamma. MED vill även dra in bidragen till religiösa samfund och föreningar. Denna åtgärd är nödvändig inte minst eftersom okunskapen om den sekulära samhällsmodell som råder i Sverige, bland de aktuella grupperna, underblåses av aktörer som har för avsikt att splittra samhället. Staten kan inte förhindra denna splittrande gärning, eftersom den faller under yttrandefriheten, men staten ska heller inte finansiera densamma.

 

11 reaktioner till “Sekulärfobi – ett allvarligt integrationsproblem

 1. I Danmark kom krav från muslimskt håll på att landet framöver skulle benämnas som ett ‘mångreligiöst land’. Där gick man en helt annan väg. Förra hösten lät man skriva in i grundlagen att Danmark ‘historiskt och kulturellt är ett kristet land och skall så förbli’. Därmed gav man kristendomen en särställning utan att underminera religionsfriheten. I och med detta har man fått mycket större möjligheter att ingripa mot islamism, burkor etc. Man behöver inte vara lika ‘likabehandlings-besatt’ som i Sverige. T.ex. kunde man förbjuda burkor utan att för den delen ‘tvingas’ förbjuda nunnor att gå med sina dok.
  Detta betyder inte att Danmark slutat bara ett sekulärt land och blivit en teokrati. Det innebär bara att man inte kräver absolut sekularism utan tillåter sig att hålla fast vid sin tradition, religion och kultur. Exempel på detta är hur det är helt accepterat att ‘Dronningen’ alltid avslutar sina tal med ‘Gud bevare Danmark’, liksom att även politiker kan göra liknande uttalanden. Man går inte riktigt lika långt som i USA men har inte heller samma beröringsskräck för religion som i Sverige.

  Alla vet att också Sverige ‘historiskt och kulturellt är ett kristet land’. Det borde skrivas in i grundlagen här med. Likaså ‘och skall så förbli’. Annars har vi ingen möjlighet att skydda oss mot ‘multikulturalismens’ krav på böneutrop, könsseparerad simundervisning, förbud mot fläskkött i skolan, burkor, djurplågeri i form av obedövat halal-slaktat kött som importeras från länder som i princip helt saknar djurskydd, småbarn som tvingas bära slöja mm.
  Vill vi ha möjlighet att kräva integration assimilation och anpassning, måste vi veta och våga uttrycka till vad. Sverige är mycket riktigt ett av världens mest icke-religiösa länder. Samtidigt bygger nästan hela samhället på en kristen grund – till skillnad från muslimsk, hinduisk, buddhistisk etc. Vi måste ha möjlighet att kräva att invandrare från andra religioner anpassar sig till att leva i ett formellt sett kristet land – det innebär inte att religionsfriheten inskränks. Men det innebär att man inte kan komma med krav på islamisering av samhället, institutioner och lagstiftning. Det innebär inte att Sverige upphör vara sekulärt i praktiken, men det befriar oss från kravet på likabehandling in absurdum och möjliggör för oss att behålla vår egen kultur.

  Gillad av 5 personer

  1. Bravo!
   Därtill har Danmark sin Gruntvigianism som säger ”Människa först, kristen sedan”. En mycket frihetlig och humanitär kristendom som var flera hundra år före sin tid.

   Gilla

 2. Och här ligger en hund begraven.

  Islam is a system that’s only purpose is to proclaim the message of the ”prophet”, anything opposing it is a threat. Boko Haram is one of best examples, this islamic organisation name means ”western education is forbidden” – HARAM.
  The fact is that for islam everything the western culture is about is haram!

  Integrantion would mean for them compromising their faith. It is integrally impossible to be a faithful Muslim and a westernised person. It is like blanding oil and water.

  One could say the same about christianity, Jesus said that His kingdom is not from this world, he clearly opposed the ”world values” like greed, getting rich and the attitude ”the stronger will survive, the weak must die”. He came to the poor. Many true Christians do back off from this world, become monks, nuns, missionaires. Yet they are outside the world and FOR THE WORLD. They do not lock themselves up just to celebrate their faithfulness, the opposite – they pray for the world, work for it, run schools, orphanages and so on.
  For a Christian there is a physical integration, but the spiritual part of life is lifting them above the world. As Jesus was a man and God in one, the physical area is not rejected nor compromised, our bodies are temples of the Holy Spirit, as the Bible teaches.

  For Muslims there is no integration at all, in fact the physical one is the worst, that’s why the cover up themselves to start with – people shaking hands, eating haram food, singing haram songs, watching haram Peppa Pig and so on…

  sorry for English, my Swedish is not advanced enough to be that precise, but I support your party and your program

  Gillad av 2 personer

  1. Plus att starta en aktiv återvandringspolitik, vilket är nödvändigt för att Sverige ska räddas och bevaras svenskt.

   Gilla

   1. Korrekt. Jag anser att utvecklingen där fler och fler platser i Sverige liknar Rinkeby måste stoppas. Tensta, Hjulsta, Rosengård, Husby, Bredäng, Fittja osv. Listan bara fortsätter och den kommer bli längre.

    Gilla

 3. Bassam!
  Här har du lyckats med det idémässiga storverket att skildra ”rotorsaken” till den förvirring som idag råder i väst. Ju fler av oss i väst som tar till sig det du skrivit desto fortare kan vi genom debatter och därav följande lagstiftning komma till rätta med de akuta problem som den stora immigrationen från muslimska länder skapat. Det är inte vi som skall anpassa oss till de islamistiska trossatserna. Det är våra immigranter som skall anpassa sig till våra liberala och sekulära värderingar.

  Gillad av 3 personer

 4. Tangent: Professor Gad Saad (sefardisk Jude från Libanon, numera i Kanada) sade en gång att i Mellanöstern är judehatet inbyggt på cellnivå.

  Det är alltid spännande att fundera på hur omkring 15 miljoner judar (världen över) lyckas ”förtrycka” hundra gånger så många muslimer.

  Gilla

 5. Man undrar om våra politiker och många svenskar inte vill inse problemen med sekularisering eller att det är så olyckligt att de inte förstår.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s