DEBATT. Du har strandat på en öde ö. Du undersöker ditt nya hem och inser att ön endast kan hålla två människor vid liv.

Ett brak hörs i fjärran. Lite senare spolas två personer upp på stranden som du hälsar välkomna.

Den ena personen hjälper dig inom kort med att bygga läger, samla mat och hitta vatten.

Den andra personen slöar på stranden, klagar på både maten och lägret och har strax både misshandlat dig och stulit från den första personen.

Efter några veckor börjar maten tryta och du måste fatta ett beslut. Vem ska få stanna kvar och vem måste fara iväg på en flotte?

Råkar du heta Sverige är svaret långt ifrån så självklart som det borde vara. Med en perverterad rättsuppfattning är den late bråkstaken välkommen att stanna medan den skötsamma och nyttiga personen får vara så snäll att packa sig iväg.

Sveriges kompetensutvisningar fortsätter och senast i raden av dessa är blivande VD:n Hussein Ismail och utbytesstudenten Miranda Andersson. Kompetenta och arbetsamma människor som båda är värdefulla resurser för vårt samhälle och som vi borde ta emot med öppna armar. Gemensamt för dessa två och åtskilliga andra kompetensutvisningar är att det är obetydliga petitesser och paragrafrytteri som avgör de här människornas framtid.

Detta är ovärdigt ett land som Sverige, men vad som gör det hela än värre är vad som sker med verkliga förbrytare från andra länder. Dessa får oftast stanna i Sverige och bereds försörjning, bostäder och vård utan att lämna något som helst bidrag till samhället, tvärtom.

Vi bereder alltså plats för de kriminella genom att sparka ut de hederliga och strävsamma. Under tiden står regeringsföreträdare med bligande ögon och rodnande kinder och gör absolut – ingenting.

Våra resurser är inte oändliga, och idag inser de flesta att vi inte kan ta in hela världens befolkning till Sverige. Då återstår frågan vilka som ska ges möjlighet att leva sina liv här.

Vem vill du dela din ö med?

 Nils Åström

Vice ordförande för  Medborgerlig Samling Lund

 

MED tycker
Invandring till Sverige ska i första hand styras av arbetskraftsbehov.
Världens alla problem kan inte lösas i Sverige eller ens Europa, utan måste åtgärdas på plats ute i världen.
Flyktingkonventionen säger ingenting om att någon som får skydd i ett annat land ska kunna tillförsäkras gratis utbildning, fri sjukvård, försörjning eller andra förmåner från mottagande stat – så som kommit att bli praxis i Sverige.
Vid brottslighet som inte är av ringa slag eller beror på oaktsamhet ska utvisning av utländska medborgare som saknar svenskt medborgarskap ske.

 

6 reaktioner till “Vem vill du dela din ö med?

 1. Hej Nils!
  Mästerligt skrivet. Ännu mer mästerligt eftersom du håller dig till det korta formatet. Min dotter Tina bor i Bjärred. Jag kommer därför till Lund lite då och då. Skulle uppskatta att träffa dig och diskutera MED-politik mm. Tag gärna kontakt:
  erik@care2care.org 0733/603408

  Gillad av 1 person

 2. Det är väldigt knepigt att finna en hållbar modell för vad man gör åt den andra personen. På en ö som jag känner till förekommer bara två lösningar i den allmänna debatten. Den ena är att låta personen samla pinnar till ett läger (som det dock inte går att bygga hus av), samla så mycket mat som han får rum med i vänsterhanden och hämta vatten i havet (som inte går att dricka). Den andra lösningen är att den första personen får fördubbla sina ansträngningar att bygga hyddor, samla mat och hämta vatten, så att det räcker även till den andra personen. Modellen med flotten har över huvud taget inte lanserats. Dock har jag försökt, i icke-allegorisk form, här: http://blogg.skronsakslandet.se/2018/01/24/en-besk-medicin/

  Gilla

 3. Min tanke om de horribla utvisningarna av högutbildade människor är att de som nu sitter vid makten, mycket väl vet att de aldrig skulle få någon röst i valet av dem.
  Då är det ju bättre att importera valboskap som man förser med pengar och bostad utan att de behöver vare sig lära språk, arbeta eller följa svensk lagstiftning. Då har man ju sina trogna väljare i lagårn. En win-winsituation har då uppstått.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s