Uttalande av Ilan Sadé med anledning av kvällens partiledardebatt

I debatten om arbetslösheten bland personer med flyktingbakgrund och deras anhöriga ställs vänstersidans utbildningssatsningar mot Alliansens förslag om lägre ingångslöner. Att behov finns av både utbildningssatsningar och lägre ingångslöner – om än inte lagstiftade sådana – är givet. Problemet är att utbildningssatsningarna och krav på resultat inte har funnits där från början, direkt efter beslut om uppehållstillstånd.

Men elefanten i rummet är givetvis att inflödet av nya personer med låg utbildning och stora kulturella barriärer inte kan fortsätta med dagens takt – för att inte tala om hur det har varit.

Kvalificering för att kunna få tillgång till åtskilliga välfärdsförmåner borde inte vara särskilt kontroversiellt. Märkligt nog har Alliansen, som nu säger sig förorda detta, under sin tid agerat i rakt motsatt riktning och till och med gett särskilda förmåner för personer som vistas i landet illegalt.

Klimatfrågan har kommit att få en väldigt dominerande plats i miljödebatten, vilket tränger undan andra viktiga miljöfrågor. Flygskatten är en väldigt märklig historia. Det bästa vore givetvis att flygbolag som redovisar låga utsläpp belönas för detta på bekostnad av de som visar höga siffror.

Vad gäller säkerhet och trygghet finns uppenbarligen inte medvetenheten om hur allvarlig situationen är. Här krävs åtgärder såsom sänkt straffmyndighetsålder till 13 år, utvisning som huvudregel för utländska medborgare även vid mindre allvarlig brottslighet, ökade befogenheter till kommunala ordningsvakter och nolltolerans mot brott med verklig lokalpolis. Medborgerlig Samling kommer att redovisa hela sitt rättspolitiska program inom de närmsta veckorna.

I övrigt är det bedrövligt att höra hur spelad upprördhet och barnslig nivå gång på gång får ersätta saklig debatt. Mycket väsen för ingenting. Sådant förtjänar inte medborgarna!

 

Ilan Sadé

Partiledare Medborgerlig Samling

2 reaktioner till “Uttalande av Ilan Sadé med anledning av kvällens partiledardebatt

 1. Pinsamt dålig nivå på argument och sakförslag. Samtliga tycks tro att problem löses genom att kasta pengar på dem. Ett vettigt konkret förslag: forskningsreaktor gen IV.

  Gilla

  1. Jag håller helt med. Jag orkade inte ens höra hela debatten. Som tittare får man inte ut något av detta. Siffror och anklagelser flyger. Vänsterpartiet tar in person i publik för att avsiktligt konfrontera SD med något uttalande. Nej, pinsammare spektakel går knappt att föreställa sig. Formatet fungerar inte. Det fattas en styrning och ifrågasättande av vad som sägs och vad som sagt tidigare. Man ska inte komma undan med falskt tal eller anklagelser.
   Jag hoppas MED kan komma in i leken efter valet. Ni behövs.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s