Uttalande av Ilan Sadé med anledning av att Ulf Kristersson blivit vald till ny partiledare för Moderaterna

Jag får inleda med att gratulera Ulf Kristersson till partiledarposten. Med detta slutar dock gratulationerna.

Kristersson talar om att väljarna kan lita på Moderaterna, eftersom de står för sina värderingar ‘i vått och torrt’. Om man blickar tillbaka de senaste tio åren infinner sig frågan vilka dessa värderingar är och framförallt hur man har stått för dem. Blev det mer ordning och reda i migrationspolitiken? Mindre gängkriminalitet? Mer bildning i skolan? Ett försvar som kan försvara landet mot starka angripare? Mer personligt ansvar och ett vuxnare ledarskap?

Och de senaste tre åren: Den skadliga regering som Kristersson beskriver är ju ett resultat av den av honom omhuldade Alliansens agerande i riksdagen.

Jag har således lite svårt att begripa vad ‘stå för sina värderingar i vått och torrt’ betyder för Kristersson. Nu ber han om väljarnas förtroende. De befintliga partierna i Sveriges riksdag är emellertid inte en del av lösningen, utan en del av problemet. Det finns alldeles för mycket låsningar och lojaliteter i förhållande till statsapparaten och makteliterna för att man ska ha förmågan att ta tag i problemen. Förändringen måste komma utifrån och underifrån.

Ilan Sadé

Partiledare Medborgerlig Samling

En reaktion till “Uttalande av Ilan Sadé med anledning av att Ulf Kristersson blivit vald till ny partiledare för Moderaterna

  1. Ett utmärkt uttalande! Jag litar inte ett ögonblick på Ulf Kristersson. Skulle han återgå till sina tidigare idéer kan det innebära en politik liknande den som Fredrik Reinfeldt förde. Med känt resultat!

    Att byta åsikt, som Kristersson KAN ha gjort nu, kan i varje fall inte kallas för att stå för sina värderingar i vått och torrt.

    Mitt intryck är att det snarare är MED som för den politik som Moderaterna borde föra! Om det intrycket stämmer blir det intressant att se vilken slutsats väljarna kommer att dra av det!

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s