DEBATT. Där feminismen förr baserade sig på kvinnans förmåga att fatta egna beslut, utgår dagens feminism från premissen att kvinnor är inkapabla till att själva bestämma över sina liv. Feminismen har blivit en auktoritär strömning som med social ingenjörskonst vill bestämma över kvinnor i syfte att uppnå en verklighetsfrånvänd, jämställd utopi där könsnormer inte existerar. Visionerna färgas av en vanföreställning om att det svenska samhället är socialt stratifierat på så vis att män ständigt förtrycker kvinnor genom sin blotta närvaro. Kvinnor och män bör därför redan från barnsben omprogrammeras till att göra de val feministerna anser vara goda. Feminism behövs på en del områden i det svenska samhället, men den behövs inte i mitt hem, i mitt privatliv eller för den delen i min sängkammare.

Ändå flörtar svenska politiker med en rad frågor där kvinnors rätt att bestämma över sina liv begränsas. Obligatoriska pappamånader och delade föräldraförsäkringar försvårar för familjer som föredrar traditionella strukturer. Man arbetar för att motverka en könssegregerad arbetsmarknad, trots att denna snarare existerar som ett resultat av människors individuella preferenser. Vänster-, och numera även centerpolitiker, vill ingripa i svenska folkets sovrum genom att begränsa porranvändningen på internet med filter, detta eftersom porr inte anses jämställt.

Ojämlikheten i svenska hem ska korrigeras genom att problematisera kvinnors så kallade ”obetalda arbete”. Antalet tallrikar som kvinnor diskar jämfört med män är alltså en jämställdhetspolitisk angelägenhet. På regeringens hemsida beskrivs könsnormer som en ’’begränsning av kvinnors livschanser’’. Med andra ord menar man att kvinnor indoktrineras in i de beslut de fattar och därmed saknar kontroll över sina liv. Detta påstående beskriver också kvinnors val som begränsande och därav mindre dugliga än mäns val.

Men om kvinnor diskar mer än sina män är detta en privatsak som familjen kan lösa internt på egen hand. En gemensam föräldraförsäkring ger familjeenheten möjligheten att själva bestämma hur de vill lägga upp familjeplaneringen. Om män vill ta ut hela eller halva föräldraledigheten har de möjlighet till det, och detsamma gäller förstås också kvinnor. Kvinnor och män är tillräckligt kompetenta för att kunna strukturera sina liv själva.

En delad föräldraförsäkring är ett sätt för feminister att tvinga på sin version av feminism på hela den svenska befolkningen. Men ideologier ska inte tvingas på någon i ett fritt samhälle. Att människors porranvändning är en seriös fråga på den politiska dagordningen är ett annat oroväckande exempel, särskilt när vi har riktiga samhällsproblem som faktiskt berövar kvinnor deras frihet, som exempelvis hederskultur och outredda våldtäkter. Det finns många kvinnorättsaktivister som belyser just dessa frågor, men som ofta nonchaleras av mainstream-feministerna.

Kvinnor och män är inte kollektiva grupper som konstant måste ställas emot varandra, utan individer. På en fri marknad där alla människor besitter individuella styrkor, svagheter och preferenser är det irrationellt och orealistiskt att kräva att två arbiträra grupper når exakt samma resultat. Underrepresentationen av kvinnor inom IT eller som chefer behöver inte betyda att kvinnor implicit påverkas av påhittade strukturer. Det kan däremot indikera att en del kvinnor inte har lust att jobba med IT eller trivs i chefspositioner. Detta är deras personliga val och något de sedan får ta ansvar för som vuxna individer.

Feminister vill att kvinnor och män ska tävla med varandra om makt och inflytande. För att kvinnor ska kunna besegra män måste vi kvinnor bete oss som män, jobba som män och behandlas som män på alla samhällsplan. Det är motsägelsefullt och skäligen bisarrt att en rörelse som ska arbeta för att stärka kvinnor vill framhärda konformism enligt ett manligt ideal. En god feminism hade uppmuntrat kvinnors självbestämmande. Men tyvärr är kvinnor inget mer än schackpjäser i feministernas spel om att uppnå sina egna egotrippade, politiska målsättningar.

Emmie Mikaelsson

Medlem i Medborgerlig Samling

 

 

 

MED tycker
Kvinnor och män har samma rätt till säkerhet, trygghet och frihet. Hedersförtryck och våld ska bekämpas. Att kvinnor statistiskt ska göra samma val som män är i sig inget mål. MED är motståndare till könskvotering och anser att föräldrarna ska ha rätt att fritt fördela dagarna i föräldraförsäkringen mellan sig.
Läs mer vad MED tycker om jämställdhet här.

2 reaktioner till “Feministisk klåfingrighet bör hållas i schack

 1. Hej, jag läste en intressant artikel,”Feministisk klåfingrighet bör hållas i schack” som kom i eposten men som inte går att finna på DEBATTsidan. Fel i länkningen eller togs den bort?

  Jag hoppas att ni inte fallit för det som GENUSDEBATTEN.se – ”För att båda könen räknas” skriver i ett inlägg av DICK i en recension av Persson bok ”€Klassisk feminism”€ – Louise Perssons ”avrättning” av den totalitära feminismen, när en rapport inte vågade tryckas:

  ”Det understryker vilket oerhört kraftigt Åsiktshygieniserande som finns i samhället, bland politiker, i TV, tidningar och även det offentliga rummets diskussioner.”

  http://genusdebatten.se/klassisk-feminism-louise-perssons-avrattning-av-den-totalitara-feminismen/

  Ingvor Sabina Le John

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s