Uttalande av Ilan Sadé med anledning av riksdagens öppnande

Det är en trött och idélös regeringschef som ger ett öppningsanförande där huvudnumret är ett förhållandevis litet tillägg till rättsväsendet. Lite mer pengar sprids till några angelägna ändamål, det är allt. De genomgripande reformerna av hela statsapparaten som måste till, vilka kan frigöra tiotals miljarder till kärnverksamheterna, lyser med sin frånvaro.

De kommande budgetarna från regeringen och ”oppositionen” kommer inte heller att innehålla någonting annat än små förändringar och mer pengar till verksamheter vilka varken är nödvändiga eller särskilt väl fungerande. Statsapparaten utvidgas ytterligare och görs allt mer oöverskådlig. Detta är bara till medborgarnas nackdel.

Riksdagens öppnande inför riksdagsåret 2017-2018 påminner oss om att det är ett år kvar till nästa riksdagsöppning, varvid det parlamentariska läget kommer att ha förändrats. Det är bara ett år kvar utan Medborgerlig Samling i riksdagen.

Ilan Sadé

Partiledare Medborgerlig Samling

2 reaktioner till “Uttalande av Ilan Sadé med anledning av riksdagens öppnande

  1. Ilan!
    Tack för ditt tuffa uttalande. Måtte vi som är MED och de som under kommande år kommer MED förmå uppbåda och kommunicera de visionära idéer och den stora skaparkraft som behövs för att åstadkomma MED-gång. Hela vägen in i maktens korridorer 2018.

    Gilla

  2. Om ni vill komma in i Riksdagen nästa år så måste ni börja synas och höras mer i media – inte bara i sociala medier. De är vi som är nyfikna och intresserade som känner till att ni finns. Men för de allra flesta som inte funderar så mycket på politik eller aktivt söker efter alternativ, så finns ni inte. Jag tror tyvärr ni talar för de redan frälsta. Ni måste bredda er och nå ut på ett helt annat sätt än hittills. Annars kommer tyvärr en röst på er att vara bortkastad. Och det vore ju synd.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s