Uttalande av Ilan Sadé med anledning av Anna Kinberg Batras avgång

Moderaterna har under Anna Kinberg Batras ledning försökt att över en natt göra upp med Reinfeldt-eran, som i flera avseenden har varit så förödande för Sverige. Det har man inte lyckats med.

En ny moderatledning kan inte ändra historien, ej heller driva fram de stora demokratireformer som Sverige behöver och vända förfallet inom det allmännas kärnverksamhet. Medborgerlig Samling ser visserligen Moderaterna som en naturlig samarbetspartner i flera frågor, men behovet av ett nytt politiskt alternativ för att ersätta den gamla politiska adeln har väl sällan varit tydligare än en dag som denna.

Ilan Sadé
Partiordförande Medborgerlig Samling

5 reaktioner till “Uttalande av Ilan Sadé med anledning av Anna Kinberg Batras avgång

 1. AKB försökte INTE göra upp med Reinfeldt-eran över en natt. Kommer du inte ihåg DÖ? Det var DÖ som var AKB:s strategiska misstag, och det finns mycket som tyder på att Reinfeldt drog i trådarna för att DÖ skulle komma till stånd. Och glöm inte att det var Reinfeldt som i princip utsåg henne till efterträdare även om det formella beslutet togs av kongressen. Har M ändrat sin politik? Nej, men de har ändrat sin retorik. Vem som helst kan göra politiska uttalanden, men om man inte strävar efter att driva igenom sin politik i riksdag och regering, är det liksom bara falskt, något som väljarna genomskådar. Ta republikanska senaten i USA, som 2014 röstade för att avskaffa ObamaCare, eftersom de visste att Obama skulle lägga veto. Men när Trump är president så vägrar de att göra detta, eftersom de vet att han kommer att skriva under. Allt de har kampanjat på sedan 8 år tillbaka med löften om ”repeal and replace” var alltså bara tomma löften. Samma sak med Moderaterna. De kommer inte genomföra några större reformer på migrationsområdet, utan i så fall skylla på C och L. SD kommer bli största parti. Inte en utveckling jag önskar (hade hellre sett dem som ett mindre borgerligt stödparti) men som är den logiska följden av att de ”borgerliga” partierna helt har kapitulerat för vänstermedia och har en kulturmarxistisk världsbild (inkl. KD).

  Gillad av 1 person

  1. Fredrik, inledningen av din kommentar är knappast rätt. Jag uppfattar inte att uttalandet från Ilan Sadé skulle avse DÖ, utan snarare att det främst avser utvecklingen inom M i början av 2017. Det är också uppenbart att MED inte kommer att medverka till någon ny from av DÖ!

   Om vi skall blanda in KD, så finns där minst en tongivande politiker som mer eller mindre har som valspråk ”En rak höger”. Tyder inte på kapitulation för vänstermedia, utan kan istället vara en antydan om en möjlig samverkan med Medborgerlig Samling! Skulle å andra sidan KD åka ur riksdagen så lär det bero på att partiets orealistiskt migrationsliberala falang inte besinnat sig.

   Det finns rimligen fortfarande moderater som kan betraktas som ”högerpartister” och då återstår det att se hur dessa kommer att agera.

   Gilla

 2. Instämmer i Gunnars kommentar. Det var Fredrik Reinfeldt som genom sin abrupta och ansvarslösa avgång la alla de problem i knät på AKB som hon fått leva med sedan dess. Uttrycket ”över en natt” skall naturligtvis tolkas metaforiskt.

  Läxan för oss som är MED borde vara att söka forma ett parti som visserligen kan ledas (styras) men som inte är ”toppstyrt”. Det var bland annat av denna anledning Ilans korta och pregnanta uttalande gjorde mig stolt och glad. Hur vi undviker toppstyrning och hur vi undviker ”småpåvar” i vårt parti är frågor som jag hoppas vi kommer vilja hålla högt på vår dagordning. Ett bra sätt att åstadkomma detta är med pragmatism och gediget kunnande om hur ett samhälle fungerar. Eller borde fungera.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s