För ett par veckor sedan uppmärksammade New York Post det faktum att runt hälften av biståndet till Palestina går till att belöna terrorister och deras familjer för utförda terrorbrott mot israeliska mål. En belöning på upp till 30 000 SEK per månad kan utbetalas till terroristerna som internerats i Israel och efter frigivning kan de även se fram emot ett jobb i den palestinska offentligheten.

I samband med erkännandet av Palestina i oktober 2014 meddelade den svenska regeringen att man ökade på biståndet till 1,5 miljarder kronor under en femårsperiod, utöver det humanitära biståndet. Svenska skattebetalare bidrar nu med 700 miljoner kronor per år till Palestina. Biståndsminister Isabella Lövin motiverade det ökade stödet så härDet ökade biståndet innebär ett stöd till alla moderata och icke våldsbejakande krafter i Palestina som arbetar för demokrati, mänskliga rättigheter och jämställdhet.”

Någon uppföljning av att de svenska biståndspengarna verkligen används till de nobla syften som Lövin avsåg lyser starkt med sin frånvaro.

Att Palestina avlönar människor för att begå mord på israeler har flera gånger uppmärksammats av medier  i såväl Sverige som andra länder, men regeringen, och främst utrikesminister Margot Wallström, har än så länge inte känt sig manad att fördöma eller ens kommentera dessa av Palestina sanktionerade mord. Däremot uppmuntras de från högsta ort i den palestinska regeringen och dess premiärminister Rami Hamdallah har uttalat att de internerade är krigsfångar och att “de internerades sak är allas vår sak”.

Att svenska skattemedel används som belöning och uppmuntran att mörda oskyldiga israeliska medborgare är inget annat än en stor skam för svensk utrikes- och biståndspolitik och är dessutom helt i strid med Osloavtalet som skrevs under av både israeliska och palestinska företrädare 1993.

Det här är ett moraliskt haveri av episka mått, och det enda anständiga i detta läge är att omgående upphöra med allt svenskt bistånd till Palestina.

Åsa Tallroth

Ledamot Riksstyrelsen Medborgerlig Samling

 

15 reaktioner till “Svenska skattemedel går till belöning av terror

    1. Även det humanitära biståndet används till terror. Om t ex staten tar dina pengar (=skatt) och bygger ett sjukhus för 100 Mkr på palestinskt område för dem, kan palestinska myndigheten ta bort 100 Mkr från sin sjukvårdsbudget och omfördela till terror i stället.

      Gilla

  1. Instämmer helt i Magnus Furugårds inlägg. Man måste se över hela SIDA och vart alla dess miljarder går och den enorma svenska personalstyrka av s k biståndsarbetare varav många bara lever loppan i olika U-länder måste också ses över!

    Gillad av 1 person

  2. Åsa!
    Stort tack för att du för MED:s räkning givit röst åt den vrede som ALLA svenska medborgare borde känna. De som under åratal blivit itutade att Sverige är en ”moralisk stormakt”.

    Särskilt uppskattar jag din slutkläm:

    Det här är ett moraliskt haveri av episka mått

    Gilla

    1. Tack för de fina kommentarerna.
      Hela biståndsapparaten behöver en rejäl genomlysning. Vi skickar pengar hej vilt till såväl diktaturer som till terrorister utan uppföljning.
      Det är inte godhet, det är dumhet.

      Gillad av 1 person

      1. En SD-ledd Regering m JOHAN WESTERHOLM (S),
        som Biståndsminister vore en revolution 2018!

        Han har intim kännedom,
        om alla Socialdemokratiska biståndshaverier,
        samt deras smörjande av Diktatorer/Revolutionärer!

        Gilla

      2. Jan, där blev det allt något fel, när du skrev ”SD-ledd regering”. ”MED-ledd” skall det givetvis vara!

        Valet är ju nästa år och tills dess kan det hända mycket. Under tiden gäller det att ha en positiv ambition, så får vi se var vi hamnar till slut. Där kan inte gärna ingå att främst hoppas på ett annat parti!

        Bortsett från denna anmärkning finner jag din kommentar klart intressant!

        Gilla

  3. Helena Edlunds senaste inlägg på Det Goda Samhället handlar i grunden om att ytterligare ett moralist haveri är under uppsegling:

    https://detgodasamhallet.com/2017/08/18/lat-oss-tala-om-afghanistan/#more-8891

    I kommentar nummer sju hänvisar jag DGS:s läsare till Åsas inlägg. För enkelhets skulle kopierar jag in min kommentar här:

    Nyss kommenterade MED-bloggen en i raden av svenska politiska haverier:
    https://medbloggen.se/2017/08/18/svenska-skattemedel-gar-till-beloning-av-terror/

    Skulle, som Helen befarar, Migrationsverket av regeringen tvingas ge efter för Hazardemonstrationens krav kan vi inregistrera ytterligare ett stort haveri.

    Med sådant befäl, hur länge förmår vi svenska medborgare hålla denna moraliskt gistna skuta flytande?

    Gilla

  4. Dra in verkar rimligt o MOTIVERAT!

    Annars MÅSTE VI STÄLLA STRÄNGA KRAV,
    o följa upp med kontroll.

    Det måste villkoras,
    SÅ ATT SMÅ BARN, som nu,
    EJ UPPFOSTRAS TILL ATT HATA ISRAEL!!!

    Då tar aldrig konflikten slut!

    Gilla

  5. Jan Bengtsson!
    ”En SD-ledd Regering m JOHAN WESTERHOLM (S),
    som Biståndsminister vore en revolution 2018!”

    Detta är något oklart för mig. Hur tänker du? Hur kommer JW in i bilden i en eventuell SD-ledd regering under (S)-flagg?

    Gilla

    1. Det är väl artigast att Jan Bengtsson själv får stå för den huvudsakliga kommentaren här, även om jag är frestad…:-D

      Men jag tror att Jan funnit en intressant tankegång och som snarast är raka motsatsen till en regering under (S)-flagg!

      Gilla

  6. Med SD i ledande ställning är stöveltrampen inte långt borta. Redan idag hör vi järnrören taktfast slå i asfalten. Vi minns hur det gick förra gången en stark man samlade massorna undet vajande fanor …. Denna blir det lyckligtvis svårare att fånga judarna!

    Gilla

Lämna en kommentar