Inom Medborgerlig Samling har vi högt i tak och en öppen debatt. En öppen debatt leder till de bästa förslagen som för partiets politik framåt. Vissa förslag kommer att utgöra partiets politik. Andra gillas inte av medlemmarna och blir inte en del av MEDs politik. För att få fram goda politiska förslag, som kan diskuteras och förfinas, kan medlemmarna publicera debattinlägg på MED-bloggen.

Decemberöverenskommelsen utgör det mest flagranta exemplet i svensk politik på vad en bristande intern debatt kan leda till. Därför anser vi i Medborgerlig Samling att det finns ett egenvärde i att låta medlemmars synpunkter komma fram i partiets officiella kanaler.

Samtidigt behöver väljarna veta vilken politik partiet står för. Det är också viktigt att markera när partiet ännu inte har någon ståndpunkt.

I texter under rubriken MED tycker gör representanter för partiet uttalanden och kommentarer som utgör partiets officiella ståndpunkter.

I texter under rubriken Debatt bidrar medlemmar med tankar och åsikter i olika samhällsfrågor. Texterna står skribenterna för personligen och åsikterna delas inte nödvändigtvis av partiet.

På senare tid har det allt oftare efterfrågats vad partiet har för konkreta förslag i frågor som debatteras under rubriken Debatt. Därför kommer i fortsättningen oftast en liten ”MED tycker”-ruta att publiceras i anslutning till debattinlägg, som förklarar partiets ståndpunkt.

Redaktionen för MED-bloggen

Monika Råberg Hellsing
Lennart Göranson

 

 

 

 

 

 

Ulf Wiger
Daniel Estefors

 

 

 

 

 

 

Titelbild: Akropolis av Leo von Klenze [Public domain], via Wikimedia Commons

2 reaktioner till “Texterna på MED-bloggen

 1. Bra initiativ. Sen hoppas jag att vi medlemmar inser att vi kan framföra åsikter men inte alltid få som vi vill. Samt att vi då inte känner oss kränkta utan fortsätter delta i debatterna

  Gilla

  1. En bra kommentar av Bengt! Att det till skillnad från i alla(?) andra partier är högt i tak i debatten i MED är en uppenbar fördel som bör underlätta att goda idéer kommer fram som vi annars kanske inte ens hade hört talas om. Dessutom bör detta bidra till en trevlig diskussion, där ingen skall behöva känna sig överkörd!

   För övrigt anser jag att ”klok individ” är en ytterst träffsäker karakteristik av de personer som engagerat sig aktivt inom MED! I varje fall har jag ännu inte påträffat någon oklok…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s