Uttalande från Ilan Sadé angående Stefan Löfvens regeringsombildning

Med anledning av den regeringsombildning som Stefan Löfven idag meddelat, gör Medborgerlig Samlings partiledare Ilan Sadé följande uttalande:

”Stefan Löfven har nu valt väg och väljer regeringsombildning, samt utmanar partiledarna för en riksdagsmajoritet när det gäller en av de tre ministrarna. Det är tydligt att Löfven både försöker att rädda sin regering och så split inom alliansen. Det återstår att se om denna manöver går hem.

Jag kan konstatera att det delas ut en ny tung post till klandervärde Anders Ygeman, samt att vi ser en vänstervridning av regeringen. Även om jag, liksom Morgan Johansson, är skåning, kan jag dessvärre inte vara lika stolt som han över att han nu får sällskap av Heléne Fritzon. Socialdemokraterna i Skåne har en ganska extrem vänsterposition inom partiet, och Fritzon ska nu dessutom styra över de helt avgörande migrationsfrågorna. Fritzons bakgrund pekar främst på det gamla vanliga: politisk adel, utan större erfarenhet av någonting annat.

Slutligen kan jag notera att Löfven flera gånger nämner ordet konstitution och att han menar att det behövs en konstitutionell debatt. Ingenting kunde vara mer rätt, men jag misstänker att vi har helt olika utgångspunkter. Han talar om att alliansen är elak. Jag vill prata om tjänstemannaansvar, frågor om maktdelning och hur vi blir av med politruker och vänskapsutnämningar vid våra myndigheter och i politiken.”

Ilan Sadé

Partiledare Medborgerlig Samling

8 reaktioner till “Uttalande från Ilan Sadé angående Stefan Löfvens regeringsombildning

 1. Javisst, helt rätt.
  – Befordra efter kunskap och erfarenhet.
  – Skapa nomineringskommittéer vid utnämning av höga ämbeten inom det allmänna med representanter ifrån de folkvalda.
  – Skapa cermonier för chefer där deras lojalitet försäkras mot landet och inte mot olika partier eller ideologier.
  – Inför en ”Oscar” för bästa oberoende styrning och se till att de duktiga blir ordentligt uppmärksammade som ledstjärnor.
  – Tillse att stats, landstings och kommunchefer får en duktig grundutbildning i styrning och fyll på med jämna mellanrum i deras utveckling.
  – Se till att den styrningsförmågan inte enbart gäller egen personal utan också leverantörer och företag som uför tjänster åt det alllmänna.
  – Inför tjänstemannaansvar.
  – Röj i träsket av bidragsberoende organisationer och därmed organisationsföreträdare och begränsa omfattningen av avgångsvederlag.
  – Öka öppenheten och genomskinligheten i all rapportering.

  Gilla

 2. Bra skrivet.
  Jag gillar också sista meningen ”vill prata om tjänstemannaansvar, frågor om maktdelning och hur vi blir av med politruker och vänskapsutnämningar vid våra myndigheter och i politiken.”
  Viktig målsättning att myndigheter endast styrs proffesionellt av personer med stor kompetens och där partibok betraktas som nackdel vid urval av kandidater.
  Kunde katastrofen vid TS ha undvikits om kravspecifikation för GD och Ordf innehållit krav på erfarenhet från hantera och skapa rutiner för hemlig och viktig dokumentprocessande?

  Gilla

 3. Besöker partiets webbsite för första gången. Reagerar starkt på den märkliga jag-form som används i partiets uttalanden under fliken Aktuellt. Det associerar till despotier med dyrkan av ledaren. Vad är det för anda om råder i det här partiet?

  Gilla

   1. Jovisst men det är anmärkningsvärt att uttalandena görs i jag -form. Det är anstötligt och associerar till personfixering som är opassande för ett demokratiskt parti.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s