Uttalande från Ilan Sadé angående misstroendeförklaring

Med anledning av de fyra allianspartiernas utspel om misstroendeförklaring mot tre av regeringen Löfvens ministrar ger Medborgerlig Samlings partiledare Ilan Sadé följande uttalande:

“Beslutet är i sig rimligt, men vi får inte glömma att en viktig förutsättning för misstroendeförklaringens omedelbara effekt är att alliansen är i självvald opposition. Åter visar det sig att man faktiskt har en majoritet i riksdagen mot regeringen Löfven, vilket man har haft sedan valet 2014. Om regeringen nu är så förfärlig och skadlig som allianspartierna gör gällande, hade den kunnat bytas ut för länge sedan – eller aldrig ens behövt släppas fram.

Det andra som är viktigt att framhäva här är att vi inte bara har en regeringskris i Sverige, utan en allmän myndighetskris och kris i förtroendet för rättsstaten och dess myndigheter. Frågan är så mycket större än tre enskilda ministrar. Den handlar ytterst om maktmissbruk, korruption och bristande kompetens hos våra myndigheter. Vi har ett djupgående STRUKTURELLT problem, inte endast en inkompetent regering.

De stora frågorna om hur demokratin ska reformeras och korruption och inkompetens ska motverkas kvarstår även efter att tre ministrar, alternativt hela regeringen, har fallit.”

Ilan Sadé

Partiledare Medborgerlig Samling

4 reaktioner till “Uttalande från Ilan Sadé angående misstroendeförklaring

 1. Allt Ilan skrivit är ju riktigt, men kärnan är ju här att myndigheten med berått mod begått lagbrott som de försökt rättfärdiga med beskrivning av avsteg. Detta har regeringen Löfvén sedan gjort allt för att dölja. Hur har MED tänkt lösa de problem Ilan radar upp? Jag ser inte ens en tanke på lösning i texten.

  Gilla

  1. Göran!
   Du begär bra mycket. Snart sagt varenda myndighet som granskas visar sig häpnadsväckande inkompetenta. Parlamentet befinner sig sedan 2014 i DÖ-läge. Det politiska landskapet byggs om i rasande takt. Allt detta indikerar en pågående kreativ förstörelse av statsmaktens och Svensk demokratis nuvarande arbetssätt.

   Jag vet inte om du är medlem. Men för oss som är MED gäller det nu att komma med kreativa förslag. Göran: Kom gärna med ett tips! Tala klartext!

   För övrigt rekommenderar jag detta tänkvärda blogginlägg: http://blogg.skronsakslandet.se/#home

   Gilla

   1. Det är inte svårt att ana att många problem kommer att lösas när MED får tillräckligt inflytande över regeringsposterna! Hur det skall gå till och vad det kommer att innebära tycker jag framgår undan för undan i olika texter här på partiets hemsida.

    Att identifiera problemen bör vara i vilket fall som helst vara en bra början inför en lösning! Således bör inte Göran behöva oroa sig och mest sannolikt behöver han inte oroa sig alls!

    Tack till Erik för blogglänken! Den hade jag på något ”oförlåtligt obegripligt” sätt lyckats missa.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s