Nu när det hänt igen, den här gången i Manchester, så kommer tankarna igen. Precis som många andra försöker vi på vårt eget sätt förstå varför människor väljer att urskillningslöst mörda så många som möjligt på hemskaste möjliga sätt.

Då de absolut flesta i Sverige inte delar den ideologi som verkar driva gärningsmännen till sådana hemska dåd kan vi omöjligen förstå på riktigt, i hjärtat. Oavsett hur många kloka och genomtänkta analyser och texter vi än läser. Men att vi som samhälle måste bemöta det här kraftfullt och tydligt i stället för undvikande, räddhågat och kravlöst som gjorts hittills, det råder det ingen som helst tvekan om.

På Medborgerlig Samlings interna forum läste vi medlemmar något intressant. Ett tal vi nog alla skulle vilja ha hört från landets statsminister efter en händelse som denna, men som vi inte fick. Det är ord som borde läsas av många.

Då vi frågade författaren om det kunde bli ett blogginlägg blev svaret tyvärr att så länge debattklimatet i Sverige är som det är vill personen inte skriva publikt under eget namn. Naturligtvis respekterar vi detta, även om det är sorgligt att någon ska behöva känna så i Sverige 2017. Så med ursprungsförfattarens godkännande delar vi texten med er här, statsmannatalet vi aldrig fick höra.

Med anledning av de återkommande islamistiska terrordåden runt om i Europa, nu senast i Manchester, har jag idag något att framföra till svenska folket, och särskilt till dem i vårt land som följer olika former av religiösa irrläror som predikar hat, intolerans, våld eller förtryck.

Jag, mitt parti och många fler i vårt land har i toleransens och medmänsklighetens namn länge varit tysta och passiva medan olika religiösa grupper flyttar fram sina positioner på bekostnad av vårt gemensamma fria, sekulära och öppna samhälle. Av rädsla för att själva skada denna öppenhet har vi valt att stå vid sidan av och betrakta utvecklingen snarare än att hindra den.

Vad värre är, vi har aktivt misstänkliggjort och förföljt de som påtalat problemen och velat göra något åt dem. Det har varit fel av oss och jag vill nu uppriktigt be om ursäkt, inte bara med ord utan genom att i handling stå upp för det fria samhälle vi i väst kämpat för under generationer.

Till er som följer eller predikar dessa irrläror vill jag idag säga: Ni kommer inte bara möta stark och tydlig kritik för era omänskliga och orättvisa läror. Vi kommer nu skapa ny lagstiftning och ställa nya krav på att anpassa er och göra rätt för er i vårt västerländska samhälle. Vi kommer se till att den svenska skolan visar era barn en bättre väg – en fri, sekulär och rationell väg. Vi kommer inte längre lyssna på dem av er som är rädda att deras barn skall förlora sin religion eller tvingas till synd i skolan – Nej, det är istället vårt lands plikt att visa era barn ett alternativ till era förtryckande, medeltida läror.

Till de av er som kommit till vårt land för att söka skydd vill jag börja genom att återigen säga ”Välkomna!”. Ni ska veta att ni fortfarande är välkomna och att vi vill er väl, men tiden av kravlöshet är förbi. Vill ni ta del av vårt lands frihet och trygghet förväntar vi oss att ni bidrar till den. De av er som begår brott under asylprocessen kommer få avslag och avvisas. De av er som får asyl kommer behöva visa att ni vill vara en del av vårt lands västerländska arv och framtid innan ni erbjuds ett medborgarskap. De av er som begår allvarliga brott innan ni fått ett medborgarskap kommer avvisas.

I Sverige har vi allt för länge glömt bort vilka fantastiska friheter och rättigheter vi kämpat oss till i det västerländska samhället, och vi har därmed glömt bort att stå rakryggade och vara stolta över vår kultur och våra värderingar. Jag och mitt parti är bland de mest skyldiga och för det ber jag om ursäkt. Men jag vill att alla från och med idag ska veta att det äntligen blivit dags för förändring.

Medborgerlig Samling värderar ett öppet, tydligt och konstruktivt debattklimat i alla lägen. Vi vill att individens röst ska höras och göra skillnad i arbetet mot ett tryggt och fritt demokratiskt samhälle. Därför valde vi att hjälpa den här rösten att höras.

Tack Anonym för ett mycket bra tal.

Dan Segolson

Medlem Medborgerlig Samling

 

Bo Hansson

Vice Ordförande Medborgerlig Samling

___________________________________________________________________________

Detta är ett debattinlägg på MED-bloggen. MED anser ämnet viktigt att diskutera men håller som parti inte nödvändigtvis med skribenten. Inlägg som är uttryck för partiets mening publiceras i kategorin ”MED tycker”.

En reaktion till “Statsmannatalet vi aldrig fick höra

  1. Jättebra tal som aldrig kommer att framföras av varken den sittande regeringen, oppositionen eller något enskilt parti inom 7-klövern, tyvärr!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s