Uttalande angående Svenska institutets massblockning

Drygt 14 000 twitterkonton har blockerats av myndigheten Svenska institutets twitterkonto @sweden. Medborgerlig Samling, ett seriöst politiskt parti som kommer att ställa upp i riksdagsvalet 2018, har också blockats i denna massblockning, liksom flera av våra medlemmar.

Anledningen till blockningen uppges vara att ”kämpa mot det växande näthatet”. Man må ha sina skäl, men en myndighet kan inte upprätta en gigantisk blocklista och på oklara grunder, utan faktiska bevis, anklaga dessa personer och organisationer för att bedriva ”näthat” och att ha högerextrema eller t o m nazistiska åsikter. Listan framstår mer som en form av åsiktsregistrering.

Detta är ett riktigt lågvattenmärke för ett land som kallar sig för en fri demokrati och visar att Medborgerlig Samling behövs mer än någonsin. Vi anser att såväl informationsfriheten som yttrandefriheten är helt nödvändiga delar av demokratin. Dessutom måste myndigheterna, våra gemensamma institutioner, bete sig rättvist mot medborgarna och föregå med gott exempel. Att behandla olika och stänga ute människor på grund av fördomar är inte acceptabelt.

portrattbild-ilan1
Ilan Sadé

Partiledare Medborgerlig Samling

 

7 reaktioner till “Uttalande angående Svenska institutets massblockning

 1. Har MED blockerats med hänvisning till näthat? Det minsta vi kan begära av Svenska institutet är en tydlig förklaring – och därefter sannolikt en ursäkt.

  Gillad av 1 person

 2. Det Svenska Institutet har gjort strider mot grundlagen. Dessutom har man begått ytterligare ett lagbrott när listan raderades så att de som finns med inte kan begära ut den.

  Jag uppmanar alla som drabbats att både JO-anmäla och polisanmäla Svenska Institutet och dess GD Annika Rembe.

  Det här är inget annat än ett attentat mot den svenska demokratin och regeringsformen.

  Gillad av 1 person

 3. Kan vara värt att notera att även Dansk Folkeparti fanns med på blocklistan något som dock inte uppmärksammats.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s