MED besökte studentföreningen Heimdal i Uppsala

Bosse Heimdal 2017 v2I torsdags den 5 maj besökte Medborgerlig Samling (MED) studentföreningen Heimdal i Uppsala. Det blev en diskussion om partiet och vilket behov MED fyller i dagens politiska läge.

Föreningen Heimdal är Sveriges äldsta politiska studentförening. Genom åren har den haft många framstående personer som ordförande. Jarl Hjalmarsson och Gunnar Heckscher är två av dem och på senare år f d finansministern Anders Borg. Även idag är Heimdal en viktig bas för den borgerliga opinionsbildningen i Sverige. Mängder av riksdagsledamöter, politiska tjänstemän och inte minst ledarskribenter får sin skolning i där.

Det var en välbesökt kväll där Bo Hansson (se bilden) som var inbjuden som talare, bland annat tog upp behovet av politisk ryggrad. Han pratade om trygghet och säkerhet i alla bostadsområden, om våldsmonopolet som idag utmanas på fler än ett sätt. MED vill se en politik som går ”back to basics” och som tar sitt uppdrag på allvar.

Det är tydligt att MED börjar uppmärksammas i politiskt intresserade kretsar. Det politiska landskapet i Sverige förändras och allt fler söker efter något nytt.

Åsa Jansson

Medborgerlig Samling Uppsala

En reaktion till “MED besökte studentföreningen Heimdal i Uppsala

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s