Jag vill vara MED och påverka

Det har vuxit fram långsamt, långsamt. Delvis under inre protest och tankar som ”inte nu igen, du har ju prövat det där redan, du har redan gjort din samhällstjänst”.

Sedan jag var tonåring har jag varit samhällsengagerad på olika sätt. Jag har levt i brukssamhällen i Sverige, i Mellaneuropa under tonår och tidiga tjugoårsåldern. Jag har naturaliserats i mina morföräldrars ”Stockholm norr om Slussen”. Inom det politiska livet har jag gått in och ut i ungdoms- och studentförbund, och i medelåldern på senare tid  varit starkt lokalpolitiskt engagerad i min hemkommun, med utlöpare på regional- och riksnivå under ett och ett halvt decennium. Jag lämnade det senare på ett väldigt smärtsamt sätt, vilket finns att läsa i min blogg.

Jag brukar säga: en gång samhällsengagerad, alltid samhällsengagerad. Jag tror det är så. Det stämmer åtminstone på mig. Vad gör man då, när man famlar efter att få påverka och driva saker man tror på, för landets och kanske vår egna världsdels skull? Ja, inte är det lätt att stå utanför i alla fall.

Under 2016 har jag vid flera tillfällen ”approcherats” av personer, men även av en viss ny ”rörelse” i vårt land. En rörelse som inte varit utan barnsjukdomar och inkörningsproblem, men som jag ändå upplever har en framtidstro som i många stycken saknas inom de s.k. etablerade partierna. Eftersom jag är en obotlig optimist och vägrar ge upp min framtidstro, har jag långsamt insett att, ”ja jag vill vara MED och påverka framtiden om jag kan. Det är viktigt.”

Jag har därför beslutat att ge mitt samhällsengagemang en ny chans; att tillsammans med en gryende och optimistisk samling av i grunden borgerliga människor runt om i Sverige, engagera mig i MED, Medborgerlig Samling. Det är ett nytt blå-grönt parti som satsar på att göra skillnad och bryta det limbo svensk politik befinner sig i, både praktiskt och i många så kallade vanliga människors åsikt och känsla.

Av den anledningen befinner jag mig nu i Göteborg på partiets riksstämma, och efter en dags inledande kommittéarbete, föredrag och beslut, känns det som att det mycket riktigt finns massor att åstadkomma. Väldigt mycket för att tala klarspråk. Det kommer inte att bli lätt, men här finns ett antal MED-engagerade som tillsammans vägrar lägga sig ner och DÖ. På återhörande under kommande dagar!

Fredrik Lidby 3x4 v2

Fredrik Lidby

Styrelseledamot Medborgerlig Samling Sollentuna, f.d Moderat

 

Läs mer: Därför tog jag min (M)ats ur skolan 2016.

En reaktion till “Jag vill vara MED och påverka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s