Ni som oombett definierat rätt och fel åsikt för oss alla, blev allt bra nu?

Ja, jag pratar om alla er som i artiklar, bloggar, insändare, media och sociala medier bestämt er för att just ni ska definiera vad som är ”rätt” saker att säga, skriva, tänka och dela för att inte vara en ond människa med fel åsikt. Alla ni som på fullt allvar, medvetet och utstuderat tryckt ner, ignorerat och svartmålat modiga människor som skrivit, skrikit och protesterat oförtrutet under många år i hopp om att öppna ögonen hos oss alla att det håller på att gå riktigt fel här. Alla ni som verkligen jobbat hårt och med full fokus för att hindra oss att lyssna på de människor som lever på plats. Alla ni som dagligen arbetar på sociala medier och i debattartiklar för att tysta alla röster som vill få oss våga förstå att i stora delar av Sverige finns ingen jämlikhet, inga lika rättigheter, ingen religionsfrihet, trots att våra lagar stipulerar rätten till just precis det.

Är ni stolta över ert arbete? Svider det inte lite grand, djupt där inne, en dag som denna?

Nu bekräftas det ju öppet, även från etablerade media, att det i vissa områden dagligen förekommer saker som allvarligt begränsar främst kvinnors och barns rättigheter i samhället. Saker som avsiktlig könssegregering i religiösa friskolors regi. Kvinnor med ”fel” beteende och kläder som hånas och hotas till tystnad eller tills de flyttar, könsuppdelning på kaféer med mera.

Det är än mer frustrerande att era röster varit så starka och fördömande, och med ett sånt genomslag att inte ens stora partier och deras företrädare i regeringen tordes gå emot era tirader och ohämmade svartmålning för att inte riskera att kopplas ihop med ”fel” åsikter.

Jag ger er ett erkännande, ni har varit riktigt duktiga på det ni gör!

Ni har lyckats att definiera en nivå i politiken, på sociala medier, på arbetsplatser, i privata relationer, i stora etablerade media, privata som statliga, där man ”bör” befinna sig om man inte vill riskera obehagliga konsekvenser.

Men i ert frenetiska arbete att sätta åt alla som inte tycker ”rätt”, tänkte ni någonsin på de människor som inte får höras tack vare er? På dem vi verkligen borde lyssna på.

Tänkte ni på de människor som bor och lever sina liv, varje dag, mitt i unket kvinnoförtryck, ojämlikhet och religionsförtryck, här i Sverige 2017?

Tänkte ni någonsin på dem och alla deras jämlikar som inte törs tala själva? Tänkte ni någonsin på hur mycket mod det krävs av en människa som av vissa ses som egendom utan talan, att göra som Nalin Pekgul, Sakine Madon och många fler gjort? Tänkte ni någonsin på vad de kvinnorna riskerar när de törs höja rösten och synas? Tänkte ni någonsin på att kvinnor kan dö i ”olyckor” som konsekvens av att tala och agera fritt och öppet, här i Sverige 2017?

Känns det bra att belöna det modet med fraser som ”rasister”, ”husblattar”, ”fascister”, ”SD-pack” och många mer ”charmiga” tillmälen?

Tänkte ni någonsin över huvud taget?

Det är nog nu, ni kan inte få styra Sverige längre! Allt tal om jämlikhet, lika rättigheter, religionsfrihet och barnens rättighet att vara barn måste sluta vara vackra ord och tillämpas som de lagar de är, överallt i Sverige! Vi kan inte tillämpa våra lagar och regler med känsloargument, lag är lag och måste gälla överallt i ett rättvist samhälle.

Svenska politiker behöver ta det ansvar de fått på allvar, och använda det för Sveriges bästa. Inte ducka för svåra och viktiga beslut när obekväma känsloargument från opinionsbildare haglar. Svensk politik behöver ett parti med en frisk syn på lag och rätt, tydliga regelverk med tillämpning och beslut baserade på fakta och kunskap. Svensk politik behöver ett parti med mål att långsiktigt, genomtänkt och strukturerat, göra vardagen bättre, tryggare och enklare för landets medborgare. Svensk politik behöver modet att diskutera öppet över alla partigränser och block för att kunna hitta vägar att gå mot en bättre framtid för landet och dess medborgare.

Sverige behöver Medborgerlig Samling i riksdagen för att få in långsiktighet, mod och den öppenhet som behövs för att vända detta.

Dan Segolson 3x4

Dan Segolson

Medlem i Medborgerlig Samling

 

 

____________________________________________________________________

Detta är ett debattinlägg på MED-bloggen. MED anser ämnet viktigt att diskutera men håller som parti inte nödvändigtvis med skribenten. Inlägg som är uttryck för partiets mening publiceras i kategorin ”MED tycker”.

7 reaktioner till “Skadlig opinionsbildning

 1. Det är riktigt och viktigt att vi visar modet att diskutera öppet för att kunna hitta vägar att gå mot en bättre framtid för landet och dess medborgare. När vi gör det måste vi också vara beredda på att få kritik, mothugg, kanske till och med kränkande tillmälen. Men så går det till i ett samhälle med ett öppet debattklimat. Sverige har inte så starka traditioner på det området. Vi eftersträvar konsensus, vi är aggressionshämmade, vi utgår gärna från att det är en åsikt i taget som gäller. Jämfört med länder med öppnare motsättningar är vi landet annorlunda. Det är hög tid att ändra på den saken. Vi ska inte vänta oss att alla kommer att applådera vårt budskap. När vi kräver respekt för att vi sprider vårt budskap så måste vi samtidigt tåla att andra sprider ett budskap som vi själva upplever som vedervärdigt. Det är det som är ett öppet samhälle.

  Gillad av 1 person

 2. Jag är glad och stolt att tillhöra ett parti med skribenter av Dan Segolsons kaliber. Denna mening exempelvis, är värd att upprepas:

  ”Tänkte ni någonsin på hur mycket mod det krävs av en människa som av vissa ses som egendom utan talan, att göra som Nalin Pekgul, Sakine Madon och många fler gjort?”

  Din referens till slaveriet är lysande. För det är ju just slaveri det handlar om. Åsiktktslaveri. Vissa anser sig äga och därmed disponera åsikter som sin egendom. Dvs ta sig rätten att förkasta, undertrycka och bestraffa. Utan att råka ut för några som helst konsekvenser.

  Artikeln i sin helhet skulle förtjänat spridas brett till hela svenska folket. Men den hade säkerligen refuserats av de etablerade medierna. Särskilt som den refererar till MED.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s