Medborgerlig Samling vill uttrycka sin sorg och medkänsla med offren och deras anhöriga i det avskyvärda dåd som skedde på Drottninggatan i Stockholm idag, en händelse som i nuläget behandlas som ett terrordåd. Känslan av nödvändighet att de ansvariga för detta dåd snabbt förs inför rätta är påtaglig i hela det svenska samhället.

Vi kan konstatera att den verklighet som många länder och storstäder runt om i Europa har levt med under många år nu, har uppenbarat sig på svensk mark. Få trodde att det skulle handla om annat än tid innan den verkligheten skulle nå oss.

Våldsmän med anknytning till Sverige har redan varit aktiva i ett flertal terrordåd runt om i Europa. Sedan decennier tillbaka har terrorister fått uppehålla sig i vårt land utan konsekvenser. Kommer Sverige framöver att bli mer av måltavla, istället för bara en bas för de organisationer som hotar oss och våra europeiska grannar?

Denna händelse bör framtvinga en förändring i hur svenska politiker tänker runt frågor om religiös extremism och terrorism. Lagstiftningen måste skärpas och organisationer som verkar för att sätta skräck i vårt och andra samhällen måste bekämpas hårdare. Vi måste ta upp kampen mot dessa organisationer och visa att de inte längre kommer kunna verka ostört i vårt land.

Oavsett om detta är ett terrordåd eller bara ett vansinnesdåd så måste det tjäna som en varning till oss om hur den nya hotbilden ser ut. Vi ska ta lärdom från denna händelse. Vi ska hedra offren genom att ta steg som gör det så svårt som möjligt för framtida förövare att genomföra liknande dåd.

mons-3x4

Mons Krabbe

Integrationspolitisk talesperson Medborgerlig Samling

 

edward-norden-3x4

Edward Nordén

Vice ordförande Medborgerlig Samling Skåne

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s