Ni politiker har tappat det!

Jag är stockholmare. Bor i stan, jobbar nio till fem, gillar hundar och smågodis, och tränar mindre än jag borde. En stockholmare som alla andra. Jag går och röstar varje val för det är ju viktigt. Demokrati, frihet, bevara Slussen/riv Slussen, bygg skyskrapor/bygg inte skyskrapor och sånt där vi stockholmare gärna tycker saker om.

Jo, jag gick och röstade och jag betalar min skatt. Under åren har jag och många andra stockholmare oförtrutet levererat skattepengar till våra politiker för att de skulle kunna se till att Stockholm fortsatte vara en hygglig huvudstad som gav oss förskolor, melodifestivaler, kollektivtrafik och annat okontroversiellt i gengäld. Men mest av allt skulle de bara se till att vi kunde fortsätta leva i trygghet. Så jag gick och röstade. Och överlät åt er politiker att se till att allt rullade på.

Jag köpte att ni åkte på alltför dyra studiebesök till coola huvudstäder, att Nya Karolinska blev mycket dyrare än tänkt, att det blev lite tokigt med de där kompressionsstrumporna och att ni införde feministiskt snöröjning så att ambulansen inte kom fram – för ni ville ju väl. Ni jobbade ändå för oss medborgare; gick på möten, läste rapporter, skrev motioner och fattade beslut. Klart att det kan bli fel ibland, men ni var ju valda av oss, och ni fick därmed uppdraget att göra det absolut viktigaste: Se till att vi stockholmare kan leva i en trygg miljö. Vi ska kunna åka tunnelbana, sticka ut i löpspåret nån kväll, kunna skicka ungdomarna på konsert och sånt där som hör vardagen till. Det fick ni i uppdrag att fixa. Så himla betungande kan det inte ha varit. Ni skulle ju bara se till att det rullade på.

Men. Ni har tappat det helt! Ni har TAPPAT DET!

I tisdags kväll (4 april) visade Kalla Fakta ett reportage om en kvinna som inte ens kan gå ut med sin hund utan att bli trakasserad. Hon är en vanlig tjej. Hon kan inte gå ut med hunden. I sitt bostadsområde. I Stockholm. Helt oacceptabelt. Till det kan läggas andra förfärande saker som sker här: lapplisor som inte kan lappa bilar av säkerhetsskäl, journalister som inte kan arbeta utan blir attackerade och bortjagade, skjutningar, öppen droghandel, tystade vittnen, ambulanser som inte kan rycka ut utan poliseskort osv. Svarta rubriker. Men bortom alla rubriker är det så här enkelt: En helt vanlig tjej i Stockholm kan inte gå ut på promenad med sin hund.

Stockholm gick från att vara en hygglig huvudstad till att vara en stad där en kvinna inte kan gå ut med sin hund. Det var exakt det här ni skulle förhindra. Och i gengäld kunde ni få trassla till det med kompressionsstrumpor och usel snöröjning.

Ni politiker visste mycket väl vad som var på gång att hända. Ni har i flera år haft tillgång till statistik och larmrapporter när det gäller ökande utanförskap, trakasserier, våldsbrott, ungdomar som lever under hedersförtryck, ja ni har haft allt underlag om vart vi var på väg. Men ni har inte gjort det som behöver göras. Ni har inte tagit ert uppdrag på allvar. Stockholmarna förtjänar bättre. Vi behöver ett parti som inte låter förfallet fortgå. Mitt hopp står till Medborgerlig Samling. Som ett nytt parti behöver vi inte hålla fast vid gamla lösningar som inte funkar. Vi behöver inte försvara gamla misstag utan kan tänka nytt och nyktert.

Slutligen kan man ju säga massor om de idioter som trakasserar kvinnorna i filminslaget men till syvende och sist handlar det här om de politiker som låtit det ske. Det här är ert fel. Och jag är less på er. Ni ska ut. Och jag ska tillsammans med Medborgerlig Samling ge våra döttrar ett Stockholm där de kan gå ut med hunden precis som de vill.

Anna Danieli 3x4Anna Danieli (Twitter, Facebook)

Styrelseledamot Medborgerlig Samling Stockholm

_________________________________________________________________

Detta är ett debattinlägg på MED-bloggen. MED anser ämnet viktigt att diskutera men håller som parti inte nödvändigtvis med skribenten. Inlägg som ger uttryck för partiets mening publiceras i kategorin ”MED tycker”.

37 reaktioner till “Ni politiker har tappat det!

 1. Jag bor i innerstaden och i våra kvarter har gäng med ”marockanska gatubarn” som vad jag förstår inte alls behöver varken marockaner eller barn dragit in och bosatt sig i de offentliga miljöerna. Polisen är medveten om problemet, men kan inte göra så mycket och jag vågar nu heller inte gå ut ensam på kvällarna.
  Vad ska politikerna göra åt det?

  Gillad av 1 person

  1. Trist 😦 Men tror inte detta problemet försvinner över en natt om inte Polisen gör något radikalt. Hitta på en ny lag och leta reda på ynglingarna och lagför dem. Annars kan du flytta till landet och börja pendla. Där kan du gå ut med hunden i varje fall. Bor där tills politikerna har löst problemet …. 2028…. Sedan vill du inte flytta tillbaks 😉

   Gilla

 2. Frågan är väl vad ni kommer göra åt problemet?Eller ska ni vara som de andra och inte våga nämna vad som måste göras för att få slut på detta? Det går inte med fina ord och silkesvantar,en kopp kaffe så är det löst.Utvisningar och hårda fängelsestraff är det enda språk dessa avarter till människor förstår,gör ni det?

  Gilla

  1. Problemet är att lagarna inte är anpassade för den form av kriminalitet som är i samhället i dag. Polisen kan inte ingripa i alla lägen även om den enskilde polismannen anser att det är befogat. Om polisen mer fick jobba som ” ordningsman ” kunde det gå att ingripa tidigare.

   Dags att vakna i Rosenbad! 😎

   Gilla

   1. Ja kärleksfulla och stränga ordningsmän.En del poliser har börjat inse att de kriminella gängen består av trasiga individer o vill få mer kontakt med dem.Bakom varje traumatiserad värsting finns en egen personlighet med en egen historia.Om någon visar ett intresse av att lyssna på dom så kanske man kan se en förändring..på lång sikt.

    Gilla

 3. Problemet är dom som röstade 2014 ”tappat det”. Vi har dom politiker VI valt så gnäll inte på dom… När folk slutar tänka själva och resonera som Anna Danieli blir det som vi har det nu i landet.

  Gilla

  1. Visst har vi de politiker vi valt men de allra flesta av de nu valda politikerna lovade bl. a. ökad trygghet, bättre skola/skolresultat och minskad segregation. Jag kan inte att se att dessa löften uppfyllts och tycker därför att det finns anledning till ”gnäll”.

   Gilla

  2. Du menar att personer som själva ger sig in i politiken, tar förtroendeuppdrag i ett nystartat parti och lägger ned tid på att opinionsbilda för förändring, är medskyldiga till att det blivit som det blivit?

   Är man missnöjd med de politiker som kandiderar i valen, har man några valmöjligheter: man kan lägga sig på soffan, klaga på twitter, eller ge sig in i politiken för att förändra saker. Väljer man det senare kan man välja mellan att försöka förändra något etablerat parti, eller vara med och bygga upp ett nytt.

   De som faller i den sista kategorin kan förstås kritiseras för att de inte gjort det tidigare.

   Gillad av 1 person

  3. Men sossar har aALDRIG hållit vad de gått till val med så all skit är ju deras fel som röstar de borde vetat vad som skulle hända

   Gilla

 4. Jättebra skrivit! Vi måste ju ändå tro att det går att göra något åt detta, annars har vi givit upp. Och vi måste våga se att det ser ut så här, många förnekar det fortfarande, trots Kalla Fakta.

  Gilla

 5. Stefan Löfvén och hans regering öppnade ”pandoras box” och släppte lös djävulen, kan man kanske sammanfatta det som. Detta bereder väg för SD att ta terräng. Obehagligt att jag som svensk kvinna inte ska känna mig trygg ute på gatorna för att svenska politiker inte ids markera att ”i sverige ska kvinnan vara fredad” och stå upp för sitt eget folk.

  Gillad av 1 person

 6. Jaha så du bara går och röstar utan att tänka själv?Överlåter allt tänkande till 7 klövern?Jag visste detta början på 90 talet.Igentligen redan på 80 talet eftersom min far bodde nära Hammarkullen.Han var sista Svensken som flytta där i från.Jag skrämde fullständigt slag på han när jag kom hälsa på med tröja med en svensk flagga på.Det är över 20 år sedan och redan då räknades man som rasist om man gillade Sverige och var svensk. Idag har dessa 7 klöver röstare förstört Sverige helt. Ta Fredrik R som tvinga sjuka att jobba. Medans noll jävla krav på asylsökande och invandrare., Folket som kommer tar med sig allt från sitt land. Varför är deras länder totalt skit och krig? Det har inget med folket att göra? Nej nej kan det ju inte vara. Du har röstat på mångkulturella skiten punkt. Stå för du vill ha det som i deras länder.Ju mer som kommer ju värre blir det. Är det så jävla svårt att förstå? jag fatta detta för fan som 13 år gammal. Nu har hela samhället tappat allt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s