Medborgerlig Samlings första studentförening bildad

Medborgerlig Samling (MED) har fått sin första studentförening. Studentföreningen som har bildats vid Karlstads universitet, är knuten till partiet och närmast till det värmländska partidistriktet. Den kommer att arbeta för att partiets värderingar får genomslag inom studentpolitiken vid Karlstads universitet.

christoffer
                  Christoffer Andersson

Studentföreningens förste ordförande är Christoffer Andersson:

”Uppstarten av studentföreningen är ett tecken på att vi har stöd, inte bara på nationell och regional nivå, utan även på en sådan lokal nivå som Karlstads universitet. Styrelsen kommer att arbeta hårt med att utveckla studentföreningen för att den ska bli en aktiv borgerlig röst för studenterna vid Karlstads universitet.”

Simon Sjögren, distriktsordförande för Medborgerlig Samling Värmland:

”Det är glädjande att studenter vid Karlstads universitet velat starta en studentförening anknuten till Medborgerlig Samling. Arbetet med att etablera sig i hela Värmland fortgår och jag ser detta som ett stort steg på resan.”

Bildandet av studentföreningen innebär att Medborgerlig Samling utökar sin närvaro i svensk politik i ytterligare en del av samhället, nämligen bland unga människor i universitetsvärlden.

Läs mer:

Nwt.se: Nytt parti bildar studentförening

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s