Allmänna arvsfonden är en statlig fond som tar hand om medel från dödsbon när det saknas arvingar. Ursprungligen, efter bildandet 1928, gav fonden framförallt pengar till barnhem och till stora, fattiga familjer. Tanken att just barn och unga som levde under svåra förhållanden skulle kunna få del av medlen är lätt att förstå. Avlidna som inte själva hade några arvingar skulle knappast misstycka om pengarna gick till barn som inte hade fått en god start i livet.

I dag har Allmänna arvsfonden ett marknadsvärde om drygt 7 miljarder kronor (per den 31/12 2015) och 642 miljoner kronor delades ut under år 2015. Fördelningen av medel har dock en helt annan karaktär och andra syften än vad som var fallet 1928. Jag uppmanar verkligen alla att gå in och bläddra runt lite bland de bidragsberättigade projekten på fondens hemsida. Vad går egentligen våra hädangångnas pengar till?

Vad som möter en skulle kunna vara satir om urspårad identitetspolitik, normkritik och infantilt, sinnesförvirrat trams. Nu är det dock inte satir, utan verklighet. Man översköljs av en flod av projektrubriker i stil med ”Röst!”, ”Afrosvenska akademin”, ”Brytiga böcker” och ”VAHÀK – kolonialism, heterosexualitet och våra drömmar om något bättre”. Såhär fortsätter det i oändlighet.

Till råga på allt går bidragen från fonden i åtskilliga fall till tämligen extrema organisationer, såsom föreningar med islamistisk agenda och organisationer som tar identitetspolitiken till nya höjder. Kvarlåtenskap från avlidna som skulle gå till att hjälpa barn, ungdomar och handikappade har till stor del kommit att strömma in i en ideologiproduktion som väl snarare syftar till att slita sönder samhället än att vårda och förbättra.

SVT har nyligen (http://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/fiasko-for-malmos-arbete-mot-valdsbejakande-extremism) uppmärksammat hur flera miljoner har betalats till en liten förening i Malmö inom ramen för ett projekt som skulle avvärja resor till Syrien för att strida för terrorgrupper. Allmänna arvsfonden var största finansiär. Projektet har hittills, enligt uppgift, avvärjt en (1) resa i stället för målsättningen femtio. Personen i fråga var inte på väg att ta värvning hos IS eller liknande, utan hos IS fiender – kurdiska YPG. Även detta skulle kunna vara satir. Även detta är dessvärre en realitet.

Det står klart att lagen och förordningen som styr Allmänna arvsfondens verksamhet måste ändras i grunden. Bidragsutdelningen har utvecklats i allt mer politiserad riktning. Dagens prioriteringar är inget mindre än ett hån mot alla de avlidna som inte har någonting med dessa samtida vänsterideologier att göra, utan förmodligen hade velat se att medlen gick till någonting gott och långsiktigt. Kanske någonting till gagn för den egna hembygden eller stadsdelen?

I dagsläget finns det bara ett råd att ge till dem som inte har några legala arvingar, eller löper risken att sakna sådana: upprätta testamente. Bestäm för allt i världen själva över vad er kvarlåtenskap ska användas till.

ilan-3x4Ilan Sadé

Partiledare för Medborgerlig Samling

19 reaktioner till “Allmänna arvsfonden ett hån mot de avlidna

  1. Jag vill påminna om att Europeiska Socialfonden (Svenska ESF-Rådet) också spendera sina pengar på liknande sätt. Jag vet inte hur länge den här cirkusen ska fortgå.

   Gilla

  1. Men så är det ju. Fråga alla liiiberaler……
   Undantaget är ju muslimer i allmänhet och somaliska muslimer i synnerhet för alla liiiberala godhetsnarcissister.
   Majorens alla tokiga kärringar med elitisten Maria Arnholm i spetsen, en av de värsta elitisterna som finns utanför kommunistkollektivet, fullkomligt älskar stt vara medmänskliga på andras bekostnad.
   Hennes ideer, och därmed Liiiberalernas då hon är partisekreterare, gällande arv och arvslagstiftningen och Allmänna arvsfonden är rent ut sagt motbjudande.

   Gilla

 1. Det är som med allt annat som finns kvar i Sverige, det finns ingen fungerande organisation. Alla lönsamma fungerande företag måste ha en ledning som har koll på allt. Sverige har ingen ledning, bara yrkespolitiker som aldrig har arbetat på ett riktigt sätt. De har ingen erfarenhet att bygga upp och styra varken ekonomi eller organisationer. Därför reagerar de inte när det fortfarande finns det som skrivs om ovan.

  Gillad av 1 person

  1. Detta är ej sant, dessvärre.
   Reinfeldt körde landet och försvaret i botten och alla blåögda skäller på S.
   Sanningen är dessvärre att S har fått en jättestor ändring till stånd vad gäller t.ex. uppehållstillstånd och försvar (värnplikten) TROTS alla liiiiberalers och mediaelitens svartmålning !
   Idag är valet inte längre inom det borgerliga blocket utom mellan SD och S. TYVÄRR kommer jag som det ser ut inte att rösta på MED om inte partiledningen gör klart att ett NATO-medlemskap inte kommer på fråga och att det är tillfälliga uppehållstilstånd som råder aldrig permanenta intill medborgarskap beviljats.
   Likaså måst MED göra klart att asylsökande INTE är detsamma som flyktingar !

   Gilla

 2. @ Ilan Sadé,

  Detta är inte seriöst. En sjuåring kan presentera samma argumentation.

  Vad vill du ändra? Hur ska ett rimlig regelverk se ut? Att bara gnälla rakt ut i luften kan alla göra. Det är inget fel i det, om man inte hävdar att man är rätt person att åtgärda problemen. Men just detta hävdar du. Då åligger det dig att prestera betydligt bättre.

  Gilla

  1. Personligen kan jag som princip tycka att arvet borde förverkas om inga arvingar eller testamentstagare finns. Mina medel även in i döden så att säga.

   Gilla

   1. Motbjudande smakprof:

    Organisationer bildade på etnisk grund
    Afrosvenskarnas Riksförbund (ASR) i Stockholm
    2894000 (x2!)
    Assyriska Riksförbundet i Sverige
    1475000
    Föreningen Galka Utbildning och Utveckling
    650000
    Föreningen Hidde Iyo Dhaqan
    3685000
    Internationell Klubb Vorta Drom
    707000
    Islamiska Förbundet i Järva
    1630000
    Kroatiska Riksförbundet i Sverige
    1652000
    Samarbetsorgan för Etniska Organisationer i Sverige
    1886000
    Somalilands Förening i Malmö
    2373000
    Somaliska Freds- och Skiljedomsföreningen
    984000
    Somaliska Riksförbundet i Sverige
    2261000

    Sverige är västverldens stora skurk och skamfläck.

    Gilla

 3. Rekommenderar alla art skrivanågon form av testamente om inga nära arvingar finns. Ifall att..
  Till vad som helst. Katthem eller nåt sånt , Allmänna Arvsfonden ska inte ha ett öre av mina stålar!
  RK och RB inte heller, har man råd att avlöna sin vd med miljonlöner ska de inget få!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s