Lördagen 14/1 arrangerade Östgötadistriktet en folderutdelning i centrala Norrköping. Vi passade även på att samla namnunderskrifter för registreringen av Medborgerlig Samling hos Valmyndigheten. Eventet gick över förväntan och framförallt hade vi väldigt många intressanta diskussioner med Norrköpingsborna!

Vi promenerade lugnt runt kring handelsstråket vid Spiralen, Linden och Domino och pratade med människor som inte verkade ha alltför bråttom. Ofta inledde vi med ett ”Hej! Vi samlar namnunderskrifter för Sveriges nästa riksdagsparti”, och då undrade de naturligtvis vad det är för parti, och därefter följde ofta en bra diskussion som höll hög kvalitet!

Vi passade på att berätta om Medborgerlig Samling som ett nystartat liberalkonservativt parti med en tydlig borgerlig såväl som grön profil. Vi talade om vår ambition att lyssna till medborgarna och ta deras oro på allvar om den ökande brottsligheten, försvaret och att skatteuttaget ska tas ut efter bärkraft, det finns inget egenvärde med att ha höga skatter bara för att.

Ett återkommande tema som dök upp gång på gång var att tilliten i samhället förefaller vara på tillbakagång och att våra förtroendevalda inte tycks ha krisinsikt om detta. Det hör kanske tidsandan till att en f.d. folkpartist med en f.d. moderat och en f.d. miljöpartist har den diskussionen med f.d. socialdemokrater. Det tycks helt enkelt vara så att många söker efter något nytt! En äldre herre som varit politiskt aktiv hade nyligen skällt ut både Lars Stjernkvist (S) och Mathias Sundin (L) (Norrköpings politiska elit) efter noter: ”det saknas långsiktighet i politiken!” och ”man har tappat kontakten med fotfolket” menade han även fortsättningsvis.

Det var väldigt uppmuntrande och tacksamt att diskutera med så väl pålästa människor och underskrifterna följde! Tillsammans med insamlingen tidigare under veckan blev det sammanlagt ca 35 namnunderskrifter. Eller lite över 2% av det som behövs för registreringen, inte illa på 3 personer.

petherarleman02

Pether Ärlemalm,

medlem i Medborgerlig samling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s