Kommunpolitiker i Laholm går över till Medborgerlig Samling

Laholms-övergången.png
Karl-Fredrik Klinker, Mikael Kahlin och Martin Lönnstam.

Laholmspolitikerna Mikael Kahlin (M), ledamot i kommunfullmäktige och ordförande i socialnämnden, Karl-Fredrik Klinker (M), ledamot i kommunfullmäktige, samt Martin Lönnstam (C), nämndsledamot, går över till Medborgerlig Samling med omedelbar verkan. Detta meddelades vid en presskonferens idag.

Övergången innebär att Medborgerlig Samling får en betydande roll i Laholms kommunalpolitik. En lokalförening för partiet, som blir partiets första, kommer också att bildas. Den förväntas bli en nyckelfaktor för den politiska utvecklingen i Laholm framöver.

– Medborgerlig Samling är en rörelse för förnyelse av den svenska demokratin, och nu gör vi ett mycket betydelsefullt insteg i Laholm, vilket kommer att ge ringar på vattnet, säger partiledare Ilan Sadé.

– Det är med stolthet och förväntan som jag hälsar Mikael Kahlin, Karl-Fredrik Klinker och Martin Lönnstam välkomna till MED, fortsätter Ilan Sadé.

– Jag väljer att byta till Medborgerlig Samling för att åter rikta fokus på kommunens kärnuppgifter och en politik som räcker längre än nästa budget. Jag upplever Medborgerlig Samling som ett öppet parti, där diskussionerna har högt till tak, säger Martin Lönnstam.

Läs och lyssna mer:

P4 Halland: ”För mycket skyltfönster utan innehåll i butiken

SVT Nyheter: ”Moderater håller presskonferens

3 reaktioner till “Kommunpolitiker i Laholm går över till Medborgerlig Samling

  1. Mikael Kahlin tog ställning mot ett lokalt förbud mot tiggeri som SD la fram 2015:

    ”Det ska vara tillåtet att tigga i Laholms kommun. Fullmäktige avslog SD:s förslag om tiggeriförbud.”

    ”Mikael Kahlin (M) tyckte att Laholm ”kan bättre” än ett förbud. Han påpekade att föreningen Stand, Svenska kyrkan och socialtjänsten försöker hjälpa tiggarna till bättre alternativ.”

    http://www.hallandsposten.se/nyheter/laholm/sd-f%C3%B6rslag-om-tiggerif%C3%B6rbud-fick-avslag-1.423069

    Vad anser MED om tiggeriet? Förbud eller inte?

    Gilla

    1. Det lutar åt någon form av begränsning, men inget definitivt beslutat ännu. Troligen skulle efterlevande av 3-mån-regeln för EU-medborgare kraftigt minska tiggeriet i Sverige omgående. Den rumänska kvinnan utanför min butik har suttit i tre år och träffar inte sina barn.

      Gilla

Lämna en kommentar