Moderaternas spel för gallerierna

Uttalande från Ilan Sadé, partiledare för Medborgerlig Samling angående Moderaternas utspel idag:

”Moderaterna meddelar nu att de, ett och ett halvt år före valet 2018, är beredda ställa sig bakom en gemensam alliansbudget redan i höst. Det är vad som har efterfrågats sedan Decemberöverenskommelsen föll. I sak ligger detta i rätt riktning. Sverige behöver byta ut den röd-gröna regeringen. Timingen och taktiken bakom den moderata kovändningen är emellertid anmärkningsvärd.

Vad som skulle ha gjorts redan 2014 ställer man sig bakom nu, när läget i landet har försämrats än mer. Det är så dags.

Moderatledningen visste mycket väl att Centerpartiet och Liberalerna inte skulle stödja förslaget. Utspelet kan därför ses som ett enkelt försök att samla poäng inför valet 2018, eftersom det inte kommer att få några konsekvenser under innevarande mandatperiod.

Allt detta politiska spel gagnar inte Sverige. Medborgarna förtjänar öppenhet och ärlighet från de politiska partierna.

Omständigheterna kring detta visar på behovet av nya, verkligt ansvarskännande ledamöter i Sveriges riksdag och regering.

Medborgerlig Samling prioriterar lösningar framför låsningar. Vi arbetar för att få igenom maximalt av vår liberalkonservativa politik som vi anser behövs för att få Sverige på rätt väg igen. Därför är vi självklart redo att samtala med alla demokratiskt valda partier som är redo att samtala med oss.”

Ilan Sadé, partiledare Medborgerlig Samling

portrattbild-ilan1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s