Fusk i asylprocesserna måste beivras

Ilan Sadé, partiledare för MED samt Fredric Morenius, ordförande för MED Stockholm, skriver i en debattartikel i Folkbladet om att fusk i asylprocesserna inte får löna sig.

Viktigt för ett generöst asylsystem som det svenska är att processerna vilar på genomtänkt och stabil rättslig grund samt att mekanismer finns för att stävja att generositeten missbrukas.

Det finns goda skäl att misstänka  att ett stort antal människor i Sverige har fått uppehållstillstånd och medborgarskap på felaktiga grunder. Medborgerlig Samling föreslår därför att en omfattande granskning görs av Migrationsverkets handläggningsrutiner och hur dessa tillämpats. Lagändring behöver också göras så att medborgarskap kan återkallas om falska uppgifter, hot eller muta legat till grund för uppehållstillstånd och sedermera medborgarskap.

En reaktion till “Fusk i asylprocesserna måste beivras

  1. Vad händer med de som får sitt medborgarskap återkallat? De blir sannolikt statslösa? Är det bra för Sverige att vi får ohederliga statslösa individer i landet? Jag tycker absolut att man ska ställa höga krav för uppehållstillstånd och medborgarskap. Men just medborgarskap verkar praktiskt svårt att återkalla.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s